گمرک گزارش داد
سهم ۹/۰ درصدی مناطق آزاد از واردات
براساس تازهترین گزارش آماری گمرک ایران، تنها ۹/۰ درصد از ارزش کالاهای وارداتی به کشور از طریق مناطق آزاد تجاری- صنعتی صورت گرفته است. به گزارش خبرگزاری مهر، تازهترین گزارش گمرک از عملکرد تجارت خارجی در مناطق آزاد نشان میدهد که در هشت ماه سالجاری، ۳ میلیارد و ۳۴۴ میلیون دلار انواع کالا از این مناطق وارد کشور شده که یک میلیارد و ۸۶۰ میلیون دلار آن به منطقه آزاد انزلی اختصاص دارد. عمده کالاهای وارداتی از منطقه آزاد انزلی شامل آهنآلات، چوب و محصولات شیمیایی است؛ ضمن اینکه وزن کالاهای وارداتی از مناطق آزاد به سرزمین اصلی در مدت یادشده ۳ میلیون و ۳۰۹ هزار تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۱۸ درصد و به لحاظ وزن ۱۵درصد کاهش یافته است. همچنین مناطق آزاد اروند (خرمشهر)، چابهار، جلفا، حسنرود، قشم و کیش از نظر بیشترین ارزش واردات در میان مناطق آزاد تجاری به ترتیب در رتبههای دوم تا هفتم قرار دارند. این گزارش میافزاید: در این مدت ۴۹۶ میلیون و ۸۲۰ هزار دلار از منطقه آزاد اروند، ۴۰۳ میلیون و ۹۸۷ هزار دلار از چابهار، ۳۵۱ میلیون و ۶۷۵ هزار دلار از منطقه آزاد جلفا، ۹۰ میلیون و ۷۴۵ هزار دلار از منطقه آزاد حسنرود، ۸۳ میلیون و ۸۰۵ هزار دلار از قشم و ۵۷میلیون و ۳۷۶ هزار دلار از کیش وارد کشور شده است. به گزارش دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک، بررسی آماری عمده کالاهای وارداتی به مناطق آزاد در هشت ماه سالجاری نشان میدهد که تنها ۴/۱۱ درصد کالاهای وارداتی از مناطق آزاد مصرفی بوده که ۲۱ قلم کالای منتخب شامل یخچال، پارچه، پوشاک، سیگار، لوازم یدکی خودرو، برنج، خودرو، کامپیوتر و قطعات، تلویزیون، تلفن همراه، کفش، اسباببازی، توستر، جاروبرقی، چای، آبمیوهگیری، روغننباتی، لوح فشرده خام، شکر، مایکروفر و مخلوطکن را شامل میشود و سهم سایر کالاها معادل ۵۶/۸۸ درصد بوده که بیشتر آنها آهن آلات، مواد شیمیایی، چوب و مواد اولیه و کالاهای واسطه ای تولید بوده است.
ترانزیت ۴۲۶ میلیون دلار کالا از منطقه آزاد انزلی
رییس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد انزلی نیز با اعلام خبر رشد ۳۵ درصدی ارزش مالی ترانزیت کالا از مسیر این منطقه طی هشت ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل اظهار کرد: در این مدت ۴۲۶ میلیون دلار کالا از طریق این منطقه ترانزیت شده در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این میزان ۳۱۴ میلیون دلار بوده است. به گزارش روابط عمومی منطقه آزاد انزلی، سعید رحیمی در خصوص وزن کالاهای ترانزیت شده از مسیر منطقه متبوع خود اضافه کرد: ارزش وزنی کالاهای ترانزیت شده از ابتدای فروردین تا انتهای آبان ماه ۹۱، در حدود ۳۶۹ هزار تن بوده در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۳۲۳ هزار تن بوده است.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی مهمترین مزیت ترانزیتی این منطقه را قرارگرفتن در مسیر کریدور بینالمللی شمال- جنوب که کشورهای آسیای جنوب شرقی و خلیج فارس را به کشورهای شمال و شرق اروپا متصل میکند، ارزیابی کرد و افزود: کاهش زمان انتظار کشتیها در بندرانزلی به کمتر از یک روز، اجرای خدمات نوین گمرکی در گمرکات استان و منطقه، توسعه بندرانزلی به ۱۰ پست اسکله به همراه تجهیز و نوسازی امکانات و خدمات بندری، افزایش تعداد ناوگان حمل و نقل تجاری ایران در دریای خزر با خرید کشتیهای مدرن، بهرهبرداری از آزاد راه قزوین- رشت- انزلی که علاوه بر کاهش زمان ترانزیت کالا در افزایش ضریب ایمنی حملونقل جادهای نقش موثری داشته، وجود انبارهای روباز و سرپوشیده به مساحت حدود ۱۲۰ هکتار در دو محدوده بندری و فاز تجارت منطقه از مهمترین عوامل و دلایل رشد ترانزیت از مسیر منطقه طی هشت ماهه نخست سال جاری است.
ارسال نظر