گروه بازرگانی - در حاشیه دیدار مسوولان تجاری ایران و بلاروس، تاسیس دفاتر تجاری ایران در بلاروس و افزاش حجم مبادلات تجاری دو کشور به یک میلیارد دلار مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اعلام شد: بلاروس می‌تواند سکوی پرتاب ایران به بازارهای جهانی باشد. هیات ۲۶ نفره تجار ایرانی که به ریاست یحیی آل‌اسحاق، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران به بلاروس سفر کردند، با فعالان اقتصادی این کشور به خصوص رییس اتاق بازرگانی این کشور و رییس منطقه آزاد تجاری مینسک دیدار و گفت وگو کردند و در عین حال دو طرف خواستار گسترش روابط تجاری شدند.

یحیی آل‌اسحاق درباره دستاوردهای این سفر به خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: با توجه به امکانات مناسبی که در بلاروس و به خصوص منطقه آزاد تجاری مینسک فراهم شده است، امکان سرمایه‌گذاری مشترک میان بخش خصوصی دو کشور وجود دارد. او افزود: نکته حائز اهمیت صادرات ۸۶۰ میلیون دلار از یک و نیم میلیارد دلار محصول تولید شده در منطقه آزاد تجاری مینسک است که نشانگر فضای کار مناسب صادراتی برای ایران در ارتباط با سایر کشورهای دنیا است.

رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران ادامه داد: ایران و بلاروس می‌توانند در زمینه پتروشیمی، فناوری و IT همکاری های مناسبی داشته باشند این در شرایطی است که کشور بلاروس می‌تواند علاوه بر اینکه بازار خوبی برای ایران باشد، معبر مناسبی برای صادرات کالاهای ایرانی به سایر نقاط دنیا هم باشد. آل‌اسحاق همچنین به توافق روسای جمهور ایران و بلاروس برای رساندن سطح روابط تجاری دو کشور به یک میلیارد دلار اشاره کرد و گفت: این روابط هم‌اکنون رضایت بخش نیست. به گفته او، روابط تجاری ایران و بلاروس حجم و ظرفیت بالایی برای گسترش دارد و واقعیت این است که این روابط می‌تواند از رشد مناسبی برخوردار باشد. رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: هم‌اکنون حجم روابط تجاری ایران و بلاروس تنها ۱۰۰ میلیون دلار است در حالی که وعده دو رییس جمهور کشور، رسیدن به حجم روابط تجاری مشترک به یک میلیارد دلار بوده است. او تصریح کرد: البته یک میلیارد دلار غیرقابل دسترس نیست؛ چراکه ظرفیت اقتصادی دو کشور به گونه‌ای است که می‌تواند مکمل یکدیگر باشند و البته در کشورهای ثالث نیز همکاری‌های مشترکی داشته باشند. آل‌اسحاق خاطرنشان کرد: در شرایط تحریمی که پیش روی ایران قرار گرفته است، ایران توانسته در سال گذشته ۱۰۰ میلیارد دلار صادرات و ۱۰۰ میلیارد دلار واردات داشته باشد؛ بنابراین در یک تجارت چند صد میلیارد دلاری ایران، گسترش روابط با بلاروس در حد یک میلیارد دلار غیرقابل دسترس نیست.

به گفته او، هم‌اکنون شرکت‌های بزرگ ایرانی حدود ۳۰ تا ۳۵ پروژه نیروگاهی در حال اجرا در کشورهای مختلف دنیا دارد که تعدادی از اینها نیز به پایان رسیده است، ضمن اینکه شرکت‌های بزرگ بین‌المللی ایرانی نیز در کلاس منطقه‌ای و بین‌المللی هم‌اکنون مشغول به کار هستند.