صادرات طلا و مسکوکات ممنوع شد

معاون فنی و امور گمرکی گمرک جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نوسانات نرخ ارز و ایجاد برخی چالش‌ها در عرصه تجارت خارجی، دلیل ممنوعیت صادرات برخی از کالاها را جلوگیری از احتمال کمبود آنها در بازار عنوان کرد و گفت: صادرات طلا و مسکوکات بدون مجوز بانک مرکزی ممنوع شد. به گزارش مهر، محمدرضا نادری که در نشست معاونان امور گمرکی ۳۰ گمرک کشور سخن می‌گفت، با تاکید بر لزوم هماهنگی کامل گمرک‌های کشور درخصوص اجرای مصوبات دولت برای مدیریت صادرات و بهبود شرایط اقتصادی کشور اظهار کرد: گمرک همواره تاکید کرده است که صادرات محور توسعه است، اما نوسانات اخیر نرخ ارز این دغدغه را به‌وجود آورده که اگر به‌منظور کسب سود، همه تولیدات کشور صادر شود، از نظر معیشتی و رفاه مردم، ممکن است با کمبود مواجه شویم.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک با اشاره به مصوبات اخیر دولت درخصوص مدیریت صادرات گفت: مهم‌ترین مصوبه دولت، مصوبه مورخ ۸/۷/۹۱ است که براساس آن کالاهایی که با ارز مرجع وارد کشور می‌شود، مشمول قیمت‌گذاری شده‌اند. او افزود: در مصوبه دیگری، وزارت صنعت، معدن و تجارت صادرات ۵۲ قلم کالا را ممنوع اعلام کرده است و اخیرا نیز صادرات تعداد زیادی از کالاها منوط به دریافت مجوز از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان شده است. نادری اظهار کرد: در این شرایط دستور وزیر اقتصاد این است که دقت گمرک‌ها، خصوصا در مورد صادرات طلا و مسکوکات ساخته‌شده از آن افزایش یابد. او گفت: اگرچه طبق قانون، مسکوکات ساخته‌شده از فلزات گرانبها تاکنون نیاز به مجوز بانک مرکزی نداشته است، اما شرایط فعلی اقتصادی باعث شده تا مصوبه‌ای مبنی‌بر لزوم دریافت مجوز بانک مرکزی برای صدور این قبیل کالاها به تصویب برسد. معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران با اشاره به مصوبه‌ای که صادرات برخی کالاها را مستلزم دریافت مجوز از سازمان حمایت دانسته است، گفت: این سازمان اعلام کرده که گمرک مراجعان را برای اخذ مجوز به سازمان حمایت هدایت نکند، اما گمرک موظف به انجام وظیفه است و باید مصوبه هیات وزیران را به‌طور کامل اجرا کند.

از سوی دیگر، خبرگزاری مهر همچنین به نقل از یک مقام مطلع، جزئیات ممنوعیت صادرات طلا بدون مجوز بانک مرکزی و جزئیات ممنوعیت صادرات فلزات گرانبها (طلا، نقره و پلاتین) بدون مجوز بانک مرکزی را اعلام کرد. این مقام مطلع درباره جزئیات ممنوعیت صادرات فلزات گرانبها (طلا، نقره و پلاتین) بدون مجوز بانک مرکزی گفت: کارگروه اقتصادی ستاد تدابیر ویژه اقتصادی دولت این تصمیم را اتخاذ کرده است. او افزود: براساس این تصمیم، صادرات فلزات گرانبها (طلا، نقره و پلاتین) اعم از اینکه به صورت خام (شمش، مسکوک، قراضه و...) یا مصنوعات و زیورآلات باشد، موکول به اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است. این مقام مطلع در عین حال اظهار کرد: مصنوعات و زیورآلات صادراتی از محل شمش ورود موقت از اخذ مجوز فوق مستثنی شده است. او تصریح کرد: درخصوص مصنوعات صادرات از محل شمش ورود موقت، لازم است در زمان انجام تشریفات گمرکی صادرات، علاوه بر رعایت مقررات مربوطه، اصل پروانه ورود موقت از صادرکنندگان اخذ و مشخصات اظهارنامه صادرات و وزن محموله در ظهر آن درج و مهر و امضا شود تا امکان نگهداری سقف مهیا شود. بر اساس این گزارش، اگرچه طبق قانون، مسکوکات ساخته‌شده از فلزات گرانبها تاکنون نیاز به مجوز بانک مرکزی نداشته است، اما شرایط فعلی اقتصادی باعث شده است تا مصوبه‌ای مبنی‌بر لزوم دریافت مجوز بانک مرکزی برای صدور این قبیل کالاها به تصویب برسد.