فراسو - پیشنهاد غذایی رییس کمیسیون کشاورزی به فائو
می خواهیم امنیت غذایی جهان را تامین کنیم
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس در پیشنهادی به نماینده فائو در ایران گفت: در آموزههای دینی ما مواردی مانند زکات، خمس، صدقه و انفاق وجود دارد که اگر جهانی شود، هیچ گرسنهای باقی نخواهد ماند. به گزارش خبرگزاری «فارس»، عباس رجایی به نماینده فائو در ایران پیشنهاد کرد: سازمان خواربار جهانی پروژه رفع گرسنگی را در ایران تعریف و اجرا کند. رییس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: آنچه در آموزههای دینی به عنوان خمس معروف است، همان نقدینگی در جوامع جهانی است و اگر چنین قانونی در سطح جهانی تعریف شود، اثرات بسیار مناسبی در رفع فقر و گرسنگی خواهد داشت. او همچنین گفت:در آموزههای دینی ما زکات برای مرکبهای حیوانی که آن زمان رایج بوده تعلق میگیرد و در زمان کنونی مرکب شامل انواع خودرو و هواپیما است و لازم است فقه نظر جدیدی ارائه دهد و زکات شامل انواع خودروها و هواپیماها نیز بشود و اگر چنین آموزهای در جهان اجرایی شود در رفع گرسنگی تاثیر بسزایی خواهد داشت. این نماینده مجلس همچنین به تجربه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: صندوق جمعآوری صدقات از زمان انقلاب راهاندازی شده که تجمیع حجم زیادی از صدقات مردم تاثیر بسزایی در فقرزدایی داشته است. رییس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: این موضوع در نشست پیشین سازمان خواربار جهانی در رم نیز مطرح شد و دبیرکل فائو قول داد این پیشنهاد را پیگیری کند و از نماینده فائو انتظار دارم این پیشنهاد را مجددا در سازمان خواربار جهانی مطرح کند. رجایی جنگ و خونریزیهای کنونی دنیا را برای کسب غذا عنوان کرد که بیشتر از سوی استکبارهای جهانی پیگیری میشود. او با بیان اینکه همه کشورها برای تامین نیاز غذایی کشور خود و سایر کشورها باید تلاش کنند، گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور قدرتمند، استراتژی امنیت غذایی را دنبال میکند.
به دنبال امنیت غذایی جهان هستیم
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: در برنامه امنیت غذایی کشور ما علاوه بر امنیت پایدار برای کشور خودمان، به دنبال تامین بخشی از غذای حلال دنیا هستیم.
رجایی گفت: دراین زمینه چهار مدل را پیگیری میکنیم که در گام نخست، به دنبال استفاده کامل از ظرفیتهای موجود کشاورزی و آب کشور هستیم. او ادامه داد: افزایش بهرهوری برنامه دیگری است که بر اساس برنامه پنجم توسعه قرار است از ۸ درصد نرخ رشد در پایان برنامه پنجم ۵/۲ درصد آن در زمینه ارتقای بهرهوری باشد. رییس کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین افزود: استفاده از تکنولوژیهای نوین و بیوتکنولوژی در تولید غذا نیز از برنامههایی است که مقدمات اجرای آن نیز فراهم شده و بحث امنیتی زیستی آن هم در مجلس به تصویب رسیده است. رجایی در ادامه با بیان اینکه ظرفیتهای خالی و استفاده نشده در بخش کشاورزی بسیار است، گفت: ۳۰ میلیون هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که باید برای کشت و تامین آب آن برنامهریزی شود. رییس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: برای برنامهریزی آب این زمینها استفاده از دریاهای پیرامونی، راهاندازی پالایشگاه آب و استفاده از خط لوله آب را در برنامه کشور داریم. او ادامه داد: در زمینه پالایشگاه و استفاده از دریاهای پیرامونی پژوهشهای اولیه انجام شده و نتایج مثبتی داده است.
ظرفیت ۳ برابری کشاورزی ایران برای تغذیه مردم
در همین حال، معاون امور تولیدات دامی نیز گفت: کشاورزی کشور ظرفیت تغذیه حداقل سه برابر جمعیت فعلی، توسعه صادرات و ارزآوری بیشتر را دارد. عادتا... عباسی گفت: با توجه به محدودیت منابع آب و خاک، حفاظت و احیا و بهرهبرداری از این منابع باید مورد توجه جدی کشورها قرار گیرد. معاون امور تولیدات دامی افزود: رقابت در استفاده از اراضی کشاورزی، مراتع، جنگلها، منابع آب و منابع ژنتیکی دام، طیور و آبزیان قیمت بالای انرژی، تغییرات آب و هوایی همگی به این معنا است که جهان باید با صرف منابع کمتر، غذای بیشتر و با کیفیت بالاتری تولید کند. عباسی افزود: توسعه همهجانبه و پایدار در بخش کشاورزی، عاملی حیاتی برای دستیابی به تولید بیشتر و تامین غذای جهانیان در آینده است. او ادامه داد: استفاده از دانش و تبادل تجربیات بین کشورهای عضو برای افزایش تولید، فرآوری و بستهبندی حفظ و نگهداری مواد غذایی تولید شده و جلوگیری از ضایعات محصولات یکی دیگر از راههای رسیدن به امنیت غذایی است. به گفته معاون امور تولیدات دامی، براساس اصل سوم قانون اساسی، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است همه امکانات خود را برای پیریزی اقتصاد صحیح و عادلانه طبق ضوابط اسلامی برای ایجاد برنامههای رفع فقر و محرومیت به کار گیرد. او ادامه داد: همچنین اصل چهل و سوم قانون اساسی تاکید دارد اقتصاد کشور بر مبنای تامین نیازهای اساسی مردم و تامین شرایط و امکانات کار استوار است که با استفاده از علوم - فنون و افزایش تولید کشاورزی و صنعتی، کشور را به مرحله خودکفایی برساند. برای رسیدن به این اهداف باید از تمام تواناییها و ظرفیتهای اقتصادی کشور استفاده شود. عباسی گفت: بخش کشاورزی ایران از امکانات و تواناییهای خوبی برخوردار است. وجود طبیعت چهارفصل و تنوع آب و هوایی، وجود ذخایر ژنتیکی گیاهی - جانوری و دامی بسیار متنوع و غنی، وجود امکانات غنی آب و خاک کشاورزی، وجود امکانات مناسب در زمینه منابع طبیعی، دسترسی به آبهای ساحلی و بینالمللی امکان تولید غذا و ایجاد امنیت غذایی برای حداقل سه برابر جمعیت فعلی کشور و نیز امکان توسعه صادرات و ارزآوری بیشتری را برای کشور فراهم میکند. او ادامه داد: گرچه در این مسیر چالشهای زیادی مانند عدم استفاده مناسب از ظرفیتهای مردمی و تعاونیها، تغییرات آب و هوایی و تخریب جنگلها و مراتع، جنگ و نابودی اراضی مستعد کشاورزی، عدم استفاده مناسب از منابع آب و خاک و تخریب محیط زیست، از بین بردن منابع عظیم ژنتیکی دام و طیور آبزیان وجود دارد.
معاون امور تولیدات دامی تصریح کرد: امروزه خودکفایی در زمینه مواد پروتئینی حیوانی مدیون تلاش و زحمات بیش از ۳ میلیون بهرهبردار و تولید کنندهای است که در حال حاضر با تولید بیش از ۱۲ میلیون تن محصولات دامی در اقتصاد کشور نقش تعیین کنندهای دارند.
ارسال نظر