صادرات ۴ میلیارد دلاری خدمات فنی و مهندسی
محمدرضا انصاری، رییس هیات مدیره انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در نشستی خبری در آستانه روز ملی صادرات، اعلام کرد: از ۱۴ هزار میلیارد دلار تجارت جهانی، دوونیم درصد یعنی ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار، حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی است. او افزود: در حال حاضر ۶۰ کشور تحت پوشش خدمات فنی و مهندسی پیمانکاران ایرانی هستند که در آنها، ۱۲۰ شرکت فعال ایرانی، فعالیت میکنند.
گروه بازرگانی - ارزش صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال ۱۳۹۰ به چهار میلیارد دلار رسید، اما استعداد و توانمندیهای کنونی مجموع شرکتهای ایرانی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی، حدود ۲۰ میلیارد دلار است.
محمدرضا انصاری، رییس هیات مدیره انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در نشستی خبری در آستانه روز ملی صادرات، اعلام کرد: از ۱۴ هزار میلیارد دلار تجارت جهانی، دوونیم درصد یعنی ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار، حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی است. او افزود: در حال حاضر ۶۰ کشور تحت پوشش خدمات فنی و مهندسی پیمانکاران ایرانی هستند که در آنها، ۱۲۰ شرکت فعال ایرانی، فعالیت میکنند. به گفته رییس هیات مدیره انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی، از سال ۱۳۷۳ تا سال ۱۳۸۱، صادرات خدمات فنی و مهندسی با شیب ملایم ۱۲ درصدی، به طور سالانه رشد داشت، اما از سال ۸۱ به بعد، با ابلاغ قانون تخصیص جوایز صادراتی به صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی، این نرخ رشد سالانه تا سال ۹۰، به ۴۵ درصد افزایش یافت. او افزود: در حال حاضر، صادرات خدمات فنی و مهندسی با دو مشکل اساسی از جمله بحران جهانی که باعث کاهش سرمایهگذاریها شده و نیز معضلات ناشی از تحریمها نظیر عدم پذیرش ضمانتنامههای ایرانی و مشکلات نقل و انتقال پول و انسداد حسابهای بانکی مواجه شده است.
انصاری تصریح کرد: برای عبور از این مشکلات، کمک به شرکتهای داخلی از طریق تخصیص تسهیلات برای جبران معوقات بانکی به ویژه از طریق صندوق توسعه ملی ضرورت دارد. او افزود: البته در این بین، در شرایطی که مسوولان ارشد دولت از توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی حمایت میکنند، اما متاسفانه معمولا مدیران میانی، با دامنزدن به بوروکراسیهای اداری، اجرای برنامهها را کند میسازند که باید به این موضوع بیش از پیش توجه شود.
رییس هیات مدیره انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی با اعلام اینکه ارزش صادرات خدمات فنی و مهندسی، سهم کمتر از ۱۰ درصدی در صادرات غیرنفتی در سال ۹۰ داشته است، خواستار حمایتهای بیشتر دولت از تشکلهای صادراتی فعال در این عرصه شد تا ظرفیتهای صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور تا میزان مطلوب تحقق پیدا کند. او افزود: بر اساس آمار، در هشت سال گذشته، آسیای میانه؛ ۳۶ درصد، خاورمیانه؛ ۲۸ درصد، آمریکای جنوبی؛ ۱۶ درصد، آفریقا؛ ۱۲ درصد و اروپا؛ ۸ درصد از فعالیت شرکتهای پیمانکاری خدمات فنی و مهندسی ایرانی را به خود اختصاص دادهاند.
ارسال نظر