سرمایه‌گذار ایرانی مقیم دبی که می‌گوید اموال و دارایی‌هایش توسط یک مقام صاحب نفوذ اماراتی به صورت غیر قانونی ضبط و مصادره شده است، می‌گوید: رییس‌جمهور و دیگر مقامات ایران وعده داده‌اند پرونده ویژه او را از راه‌های دیپلماتیک تا مرحله «احقاق حق» پیگیری کنند. شهرام عبدالله‌زاده می‌گوید نامه‌ای در اختیار دارد که در آن، عبدالرضا شیخ‌الاسلام -رییس دفتر رییس‌جمهور- به نقل از محمود احمدی‌نژاد به منوچهر متکی به صراحت در مورد احقاق حق سرمایه‌گذار ایرانی دستور صادر کرده است. به گفته آقای عبدالله‌زاده، با این دستور ویژه، دستگاه دیپلماسی کشور موظف است نسبت به بازگرداندن حقوق از دست رفته او از جمله بازگرداندن پاسپورت اقدام کرده و نسبت به مصادره اموال یک سرمایه‌گذار ایرانی واکنش نشان دهد. شهرام عبدالله‌زاده همچنین گفت: از طریق مقامات قضایی ایران، پی گیر حقوق از دست رفته‌ام هستم و در این زمینه از شورای مشترک بازرگانان ایران و امارات نیز درخواست کمک دارم.

بنا به گزارشی که روی سایت اتاق تهران قرار گرفته، وی گفت: مبلغی که کیفرخواست براساس آن تنظیم شده، یک میلیاردو ۹۰۰میلیون دلار است. کیفرخواست من براین اساس شکل گرفته است که من به صورت غیرقانونی، حدود ۶۰ روز بازداشت بوده‌ام و در این مدت، با تهدید و ارعاب مقامات امنیتی رمز گاوصندوق را اعلام کرده‌ام و این اتفاق باعث شد که همه مدارکم توسط شریک سابقم از بین برود. با این حال مدارک مهمی مثل اسناد بانکی و اوراق انتقال پول در میان باقی‌مانده اسناد من وجود دارد که اثبات می‌کند من دروغ نگفته‌ام.

خاندان سلطنتی امارات متحده عربی دوستی دیرینه‌ای با او داشتند. او مورد اعتماد بود و نفوذ زیادی میان ایرانیان مقیم امارات متحده عربی داشت. او اختیار شرکت‌های مختلف را در دست داشت و با مدیریت زیرکانه‌اش، به خاندان حاکم دبی، پهلو می‌زد. با این حال همه چیز از روزی آغاز شد که پس از آن، شهرام عبدالله‌زاده به دلایلی که مشخص نشد، توسط مقامات امنیتی دبی بازداشت شد و۶۰ روز در حبس نگه داشته شد. گو اینکه امیرنشین‌های دبی، او را قبول داشتند و مدیریتش را می‌ستودند، بنابراین احضارش به اداره (امن الدوله) همان اندازه که غیرقابل باور بود، محفل به محفل چرخید و خبرساز شد.

تابوشکنی جوان ایرانی

شکایت کردن از شیوخ عرب، اتفاقی نادر است. کمتر کسی جرات پیدا کرده است که دست به چنین کار پرخطری بزند. روزی که شهرام عبدالله‌زاده دادخواستی مبنی بر شکایت از برادرزن حاکم دبی تسلیم دستگاه قضائی امارات کرد، همه انگشت به دهان ماندند. بازداشت غیرقانونى او پس از اختلاف تجارى با شریکش در املاک الفجر (الفجر للعقارات) به نام شیخ حشر بن مکتوم بن جمعه المکتوم و پسرش شیخ مکتوم بن حشر المکتوم رخ داد. هر دوی آنها اعضای خانواده پرجمعیت حاکم دبی شیخ محمد بن راشد المکتوم حاکم دبی و نایب رییس دولت امارات هستند. براساس دادخواستی که عبدالله‌زاده در پیشگاه اداره دادگستری عمومی دبی در سال گذشته مطرح کرده، مدعی است که این دو نفر در مدتی که او در بازداشت غیرقانونى بوده، شرکت را تصرف و مدیریت آن را در دست گرفته‌اند. او همچنین مدعی شده است که دولت امارات بدون این که اتهامی داشته باشد، به صورت غیرقانونی گذرنامه ایرانى او را توقیف کرده است که این امر، وى را از مسافرت و فعالیت‌هاى اقتصادى‌اش، محروم کرده است. عبدالله‌زاده گفت: «من پیش از این امارات را یک سرزمین رویایى مى‌دانستم، اما اکنون مى‌بینم آنچه تصور مى‌کردم چیزى جز یک سراب نبوده است». با این حال شیخ حشر هرگونه عمل خلاف را تکذیب می‌کند. او می‌گوید، مسوول بازداشت عبدالله‌زاده نبوده است و او را از شرکت اخراج کرده است، زیرا مقامات دبی گفته‌اند او رشوه داده است در حالی که عبدالله‌زاده این اتهامات را بى‌اساس و رد کرده است.

براساس بررسی مجله وال استریت ژورنال آمریکا، عبدالله‌زاده ۳۳۵ هزار دلار را به عنوان سرمایه اولیه آورد و حدود۳۰میلیون دلار دیگر را در شرکت سرمایه‌گذاری کرد، استشهاد عبدالله‌زاده تصریح می‌کند که شیخ حشر هیچ سرمایه‌ای را میان نیاورده است، شیخ حشر وجود مشارکت را اصلا و کلا رد می‌کند.

یکی از بزرگترین پروژه‌های الفجر (الفجر للعقارات) ساخت پنج برج اداری با سرمایه ۷۵۰میلیون دلار بود که نزدیک جزیره نخیل جمیرا در حال ساخت است. طبق اسناد مالی شرکت، عبدالله‌زاده سه قواره از پنج قواره را برای برج‌های چهل طبقه با پول خود خریداری کرد،‌ طبق اسناد شرکت، زمانی که سرمایه‌گذاران برای خرید واحدها صف کشیده بودند، او قرارداد ۲۱۵میلیون دلارى را براى ساخت پنج برج با شرکت پیمانکارى شرکت شیخ حشر امضا کرد، اما طبق اسناد شرکت و کارکنان سابق املاک الفجر (الفجر للعقارات) تا اواخر سال ۲۰۰۷، پیمانکاران شرکت شیخ حشر از جدول زمانی برنامه عقب بودند. شرکت املاک الفجر به دلیل تاخیرها با جریمه‌هایی روبه‌رو شد و خریداران شروع به اعلام نارضایتى خود نسبت به پیمانکار کردند. شیخ حشر برای ادامه فعالیت تقاضای مبلغ بیشتر کرد، اما آقای عبدالله‌زاده مدعی است که این تقاضا را رد کرده است. شیخ حشر، طی نامه‌هایی به عبدالله‌زاده گلایه کرده است در صورتی که عبدالله‌زاده پول بیشتری ندهد شرکت‌های پیمانکارى او ورشکسته خواهند شد. در فوریه سال ۲۰۰۸، آقای عبدالله‌زاده مدعی است که یک تماس تلفنی غیرعادی از اداره امنیت دبی (امن الدوله) دریافت کرده است که از او خواسته آن شب برای صحبت به آنجا برود، او مدعی است زمانی که به آنجا می‌رسد، پلیس چشم او را بسته است، او را وارد یک جیپ کرده و به بازداشتگاه برده است.

عبدالله‌زاده می‌گوید، در هشت هفته‌ای که حبس غیرقانونى بود، به جرم خاصی متهم نشده و هیچ امر قضایى وجود نداشته است در عوض او مى‌گوید مکررا درباره زندگی شخصی‌اش و عملیات پروژه‌های شرکت خود یعنى شرکت الفجر (الفجر للعقارات) مورد بازجویی قرار گرفته است و به بازجویی کنندگانش کد گاو صندوق شخصى خود در شرکت را داده است. او می‌گوید: «آنها به من گفتند اگر با آنها همکاری نکنم من را نابود خواهند کرد».

عبدالله‌زاده اعتراف می‌کند، تنها نسخه قرارداد مشارکت‌اش با شیخ حشر در گاو صندوق بوده است، کارکنان سابق شرکت املاک الفجر (الفجر للعقارات) می‌گویند گاوصندوق در حین زندانى بودن عبدالله‌زاده توسط مدیریت جدید خالی شد.در ششم مارس پسر شیخ حشر، شیخ مکتوم به عنوان مدیرعامل جدید شرکت املاک الفجر (الفجر للعقارات) برگزیده شد.به گفته کارکنان سابق املاک الفجر (الفجر للعقارات)، شیخ حشر از حسابداران بین‌المللی برای حسابرسی دفاتر شرکت املاک الفجر (الفجر للعقارات) استفاده کرد، او سپس یافته‌ها را در اختیار کارکنان و کارفرمایان منتخب قرار داد و عبدالله‌زاده را به اختلاس متهم کرد.