وزیر بازرگانی:
تشکیل شورای مشترک ایران و آمریکا منعی ندارد
لیلا اکبرپور- وزیر بازرگانی در دور دوم سفرهای استانی هیات دولت به استان کرمان در جمع فعالان بخش خصوصی این استان حضور یافت که اختصاص بودجه برای زیر ساخت شهرکهای صنعتی، پایانههای صادراتی، نمایشگاههای عمومی و توسعه معادن استان کرمان ماحصل نشست وی با نمایندگان اتاق کرمان بود. میرکاظمی همچنین در این نشست عنوان کرد که بخش خصوصی کشور میتواند با بازرگانان آمریکایی مراوده تجاری داشته باشد.
مسعود میرکاظمی بر ایجاد یک نام تجاری معتبر تاکید کرد و گفت: دولت نمیتواند از تک تک شرکتهای خصوصی حمایت کند؛ اما وجود یک نام تجاری واحد برای انواع محصولات ایرانی زمینه این حمایت را فراهم میکند. همچنین محسن جلالیپور، رییس اتاق کرمان نشست نمایندگان بخش خصوصی با وزیر بازرگانی را با اعلام خبرخوش پرداخت جوایز صادراتی به کرمانیها به عنوان اولین استان کشور در هفته جاری آغاز کرد و گفت: پرداخت جوایز صادراتی در راس کارهای سازمان توسعه تجارت قرار دارد و به خاطر صادراتی بودن استان کرمان جوایز صادراتی در هفته جاری به این استان پرداخت میشود.
او با بیان اینکه نشست وزیر بازرگانی با نمایندگان بخش خصوصی نشانه توجه وی به فرصتها و تهدیدهای این بخش است، افزود: حوزه بازرگانی استان کرمان در پنج بخش پسته، خرما، فرش، سنگهای تزیینی و نمایشگاه بینالمللی تقسیم شده است.
تعامل برای تقویت پسته
محمد حسین کریمیپور، نماینده انجمن پسته در این نشست از صنعت پسته به عنوان صنعتی خودکفا که سالانه بیش از ۲/۱میلیارد دلار صادرات و نقش قابل توجهی در اشتغالزایی دارد، نام برد و گفت: حرکت مدبرانه وزارت بازرگانی در تدوین منشور با اتاق ایران موجب شد تا تصدیهای وزارتخانه به بخش خصوصی واگذار شود؛ اما این واگذاری به درستی صورت نگرفت و جا دارد حرکت خوب منشور در راستای توانمندسازی اتاقها تکمیل شود.
او همچنین از عدم پرداخت به موقع تسهیلات بانکی به صادرکنندگان پسته انتقاد کرد و خاطرنشان ساخت: کمر شرکتهای بزرگ صادراتی زیر بار کمبود نقدینگی شکسته است و سرمایهگذاران این بخش خواستار تکمیل کمکهای مستقیم دولت در بسته سیاستی وزارت بازرگانی هستند.
وزیر بازرگانی در پاسخ به وی عنوان کرد: در صورت بررسی بسته حمایتی پسته در سازمان توسعه تجارت و وجود تعامل، در راستای تقویت این محصول کمک خواهیم کرد؛ چرا که محصول پسته یکی از مهمترین محصولات کشاورزی کرمان محسوب میشود.
از سوی دیگر شفیعپور، نماینده صنعت فرش با یادآوری اینکه بحران اقتصادی جهان صنعت فرش دستباف کشورمان را تهدید میکند، گفت: کل تولید فرش دستباف در سال ۸۶ معادل ۵میلیون و ۳۰۰هزار مترمربع بود که بیش از ۳میلیون مترمربع به خارج از کشور صادرشد و ۴۰درصد مابقی در داخل ایران فروش رفت.
او با یادآوری اینکه استان کرمان تا سال ۷۵ بیش از ۲۰۰هزار بافنده فرش دستباف داشت، افزود: بسیاری از بافندگان طی این سالها در صف مددکاران کمیته امداد یا مهاجرت قرارگرفته و شمار آنان امسال به ۷۰هزارنفر با درآمد ۵۰هزارتومان در ماه رسیده است.
شفیعپور با گلایه از سیستم بانکی به خاطر عدم پرداخت تسهیلات به تولید و صادرکنندگان فرش ادامه داد: واقعیت بازار فرش چیز دیگری است و نمیدانم تاچه زمان تولیدکنندگان برای استفاده از تسهیلات باید اطلاعات دروغین به سیستم بانکی ارائه کنند؟
وزیر بازرگانی در این زمینه یادآور شد: سلیقه دنیا به کفپوشها تغییر کرده و تولیدکنندگان فرش باید تولیدات خود را متناسب با سلایق موجود دنیا تولید کنند. او با اشاره به اینکه تولید سنتی و عرضه آن به بازار موجب کاهش قیمت محصول میشود، افزود: با تمام مشکلات و بحرانهای اقتصادی در دنیا صادرات فرش در پایان سال ۸۷ به ۴۰۳میلیون دلار رسید که حکایت از مقبولیت فرش ایرانی در دنیا دارد و تولید براساس سلایق بازارهای هدف این مقبولیت را افزایش خواهد داد.
نمایشگاه جنوب شرق
همچنین ابراهیمی، رییس هیاتمدیره شرکت نمایشگاههای بینالمللی جنوب شرق در خصوص پیشرفت احداث نمایشگاه گفت: برای احداث راههای دسترسی با پل ورودی بتنی، طراحی و اجرای سالنهای یک و دو با مساحت ۶هزار مترمربع، تامین برق و ساخت منبع آب زیرزمینی بیش از ۵/۳میلیارد تومان هزینه شده است که دولت تاکنون ۶۰۰میلیون تومان آن را پرداخت کرده است.
او افزود: بازگشت سرمایه در بخش نمایشگاهها مطلوب نیست و سهامداران با وجود تزریق ۳میلیارد تومان دیگر رغبتی برای افزایش سرمایه ندارند. موسوی، نماینده بخش سنگهای تزیینی نیز با یادآوری اینکه این بخش تاکنون متولی خاصی نداشته است، گفت: براساس آمار وزارت صنایع و معادن ۶۴ واحد سنگهای تزیینی دارای پروانه بهرهبرداری با ۵۱۲هزارتن تولید و اشتغال مستقیم ۶۷۶نفر و ۹۵۰ مورد اشتغال به طور غیرمستقیم در استان هستند که صادرات فعلی ۲۰هزار متر مربع از فعالیت ۵۰ واحد به میزان ۵۰۰هزار دلار است؛ اما با اجرای طرح تحول و توسعه که توسط موسسین انجمن توسعه صادرات سنگهای تزیینی پیشنهاد شده است، این درآمد به ۶۰میلیون دلار افزایش مییابد.
همچنین عاملی نماینده تولیدکنندگان خرما گفت: طی ده سال گذشته نرخ تورم ۲۰درصدی داشتیم؛ اما نرخ ارز تنها ۲۵درصد رشد کرد؛ حال آنکه هزینههای تولید در این مدت بیش از ۳۰۰درصد افزایش یافت.
او خواستار قرارگرفتن رطب صادراتی در گروه میوه و تره بارشد و خاطرنشان کرد: سازمان توسعه تجارت خرما را جزو خشکبار میداند؛ درحالی که تولید و صادرات آن با خشکبار متفاوت است و این هم گروهی مشکلاتی را برای بازار خرما به وجود آورده است.
چند پرسش از وزیر بازرگانی
وزیر بازرگانی در نشست با نمایندگان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی کرمان به چند پرسش «دنیای اقتصاد» پاسخ داد.
میرکاظمی درخصوص اجرای طرح پایلوت صادرات نامریی خدمات بیمه در استان کرمان که مورد موافقت بیمه مرکزی، سازمان توسعه تجارت و نمایندگان مجلس و اتاق کرمان قرار گرفته است، به خبرنگار ما گفت: سازمان توسعه تجارت در این خصوص مختار است و هر تصمیمی برای توسعه صادرات نامریی خدمات به ویژه بیمه اتخاذ نماید، مورد قبول ما است. وزیر بازرگانی درخصوص تعیین نرخ ارز و زیانی که متوجه صادرکنندگان میشود، توضیح داد: ضریب همبستگی قیمت تمام شده کالا در کشور با قیمتهای وارداتی بیش از ۹۵درصد است. ارز تیغه دولبهای است که اگر برای رشد صادرات افزایش یابد، قیمت تمام شده را افزایش داده و رقابتپذیری را کاهش میدهد.
وزیر بازرگانی در مورد رویکرد این وزارتخانه به پیشنهاد رییس اتاق ایران مبنی بر ایجاد شورای بازرگانی ایران و آمریکا گفت: تاکنون منعی برای فعالیتهای دو کشور نبوده و بخش خصوصی میتوانسته با این کشور ارتباط تجاری داشته باشد.
به گفته میرکاظمی، به استثنای کشور صهیونیستها که بخش دولتی و خصوصی ایران آن را به رسمیت نمیشناسد، مراودات اقتصادی با سایر کشورها تا زمانی که حقوق ایران حفظ شود، اشکالی نخواهد داشت.
ارسال نظر