تولید ۶۰هزار مترمربع فرش دستباف کردستان در هر دوره
در حاشیه بازدید خبرنگاران از توانمندیهای قالیبافی استان کردستان اعلام شد که تولید فرش دستباف در این استان بیش از ۶۰هزار مترمربع در هر دوره تولید است. به گزارش ایسنا، مصیب محمدیان شمالی ، رییس سازمان بازرگانی استان کردستان در حاشیه بازدید خبرنگاران از کارگاههای متمرکز و نیمه متمرکز قالیبافی در سنندج و مریوان با اشاره به فعالیت ۹۰هزار بافنده در این استان افزود: این تعداد فعال در حوزه فرش دستباف در بخشهای بافندگی و رنگرزی، رفوگری، طراحی و خرید و فروش آن اشتغال دارند. محمدیان شمالی با بیان الزامات سازمان بازرگانی استان کردستان در حمایت از فرش دستباف اظهار کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که در زمینه حمایت از فرش دستباف انجام گرفته پیگیری و حمایت ایجاد مجتمعهای متمرکز و غیرمتمرکز از سوی بخش خصوصی با ارائه تسهیلات بنگاههای زودبازده بوده است. وی خاطرنشان کرد: در استان کردستان در مقایسه با سایر استانها تاکنون چهار مجتمع قالیبافی به بهرهبرداری رسیده؛ چراکه در کنار کمکها و حمایتهای دولتی اشخاصی علاقه خاصی به پیگیری فعالیتهای فرش داشتهاند.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری در حوزه فرش نیازمند علاقه به هنر است، اظهار کرد: در حال حاضر در حوزه فرش روستایی یک اتحادیه و ۹ تعاونی زیرنظر سازمان بازرگانی کردستان و یک اتحادیه در کنار هشت تعاونی نیز تحتنظارت ادارهکل تعاون استان کردستان فعالیت دارند.
به گفته وی اتحادیه صنفی تولیدکنندگان فرش دستباف و نیز یک اتحادیه از سوی بخش خصوصی در حال تاسیس هستند و ۹ اتحادیه نیز از سوی فعالان بخش خصوصی تشکیل شده است که با تشکیل این اتحادیهها در زمینه فرش در واقع در تمامی مراکز شهرها اتحادیههای فرش دستباف فعال شدهاند. محمدیان شمالی در ادامه در زمینه تامین امکانات رفاهی در حوزه تامین اجتماعی بافندگان هم گفت: تاکنون نزدیک به هفت هزار نفر بافنده به تامین اجتماعی معرفی شدهاند که تحت پوشش بیمه قرار دارند. وی در ادامه حجم مبادلات تجاری استان کردستان را ۹۵۰میلیون دلار برشمرد و افزود: در این راستا سازمان بازرگانی در سال ۸۶ و ۸۷ هیاتی تجاری به آلمان در زمینه بازاریابی فرش دستباف اعزام کرده و در سال آینده نیز هیاتهایی را اعزام خواهد کرد.
وی اضافه کرد: در زمینه آموزش بافندگان و نیز تجار فرش با وجود این که در سال ۸۴ هشت دوره آموزشی برپا و در سال ۸۵ این تعداد به ۲۰ دوره فراگیر رسیده بود در سال ۸۶، ۶۱ دوره برگزار شد که در راستای آن دو هزار و ۴۸۰نفر بافنده و تاجر تحت آموزش قرار گرفتند و از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۰ دوره برگزار شده است. رییس سازمان بازرگانی استان کردستان اعتباراتی که از محل تسهیلات بنگاههای زودبازده به فرش دستباف اختصاص یافته را ۴۹هزار و ۱۲۰میلیون ریال عنوان کرد. وی افزود: علاوهبر این از محل اعتبارات فنیوحرفهای نیز چهار هزار و ۵۵۸میلیون ریال به کارگاههای متمرکز و نیمهمتمرکز اختصاص یافت.
ارسال نظر