بحران شکر در راه است

گروه بازرگانی- در جلسه اخیر کمیسیون کشاورزی اتاق ایران مسوولان انجمن قند و شکر نسبت به ادامه وضعیت فعلی هشدار دادند. رییس انجمن قند و شکر در این جلسه گفت: اگر کشوری به صنعتی نیاز داشته باشد از آن حمایت می‌کند؛ اما در ایران حمایت از صنعت قند و شکر ملاحظه نمی‌شود. اشرف گفت: در حال حاضر تصمیماتی که در زمینه قند و شکر اتخاذ می‌شود براساس برخی اظهارنظرهای غیر کارشناسانه است؛ لذا حمایت‌ها کافی نیست و برای تعیین قیمت واقعی شکر باید از سال ۸۰ به بعد شاخص تورم موثر در آن محاسبه شود.

اشرف عنوان کرد: با وجود اینکه شاخص بورس شکر منفی شده، متاسفانه وزارت بازرگانی بدون توجه به اینکه سال مالی کارخانجات قند مرداد ماه است، تاکید می‌کند که کارخانجات قند و شکر سودده بوده‌اند؛ در حالی که آثار تصمیمات را باید در شاخص بورس ۸۶ بررسی کنند.

وی هشدار داد که با ادامه سقوط شاخص‌های کارخانجات شکر در بورس در سال ۸۷ تمامی آنها تعطیل می‌شوند؛ چرا که کارخانجات در سال ۸۶ زیان‌ده بوده اند و آمار زیان دهی که از ۲۲ کارخانه استخراج شده وحشتناک است.

در این نشست یونس ژائله، صادرکننده نمونه و رییس اتحادیه صادرکنندگان شیرینی و شکلات، به عنوان نماینده مصرف کنندگان عمده شکر در سخنانی بر لزوم بازسازی کارخانجات قند و شکر تاکید کرد و گفت: کارخانجات قند برای نجات از وضعیت فعلی باید نوسازی شوند و ظرفیت‌های خالی تامین نقدینگی شود تا در تمام فصول فعالیت داشته باشند.

وی ادامه داد: بحران شکر از آنجا شکل گرفت که در سال ۸۵ بر اثر حمایت تعرفه‌ای قیمت شکر ۵۲۰‌تومان بود، اما به دلیل جریان‌هایی به ۶۵۰‌تومان کشیده شد که موجب اعتراض واحدهای مصرف کننده نوشابه، شکلات‌سازی‌ها، قنادی‌ها و سایر

مصرف کنندگان شد. به گفته یونس ژائله طی شش ماه آینده شکر یکی از بحران‌های جدی کشور خواهد بود.

در این جلسه همچنین کریمی پور ـ رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران ـ تاکید کرد: مشکل صنعت قند و شکر باید با همکاری بخش خصوصی فعال حل شود به طوری که به راه حل منسجمی دست یابند و تشکل‌ها محوریت را در دست گیرند.