هیات موسس شرکت‌های زنجیره‌ای تشکیل شد

نایب رییس اول شورای اصناف کشور گفت: هیات موسس شرکت‌های زنجیره‌ای خرده‌فروشی اصناف ایرانیان متشکل از هفت عضو هیات رییسه‌ شورای اصناف کشور تشکیل شد. جلال‌الدین‌محمد شکریه در گفت‌وگو با «ایسنا»‌ اظهار کرد: نقشه تشکیلاتی برای فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرده‌فروشی اصناف ایرانیان به تصویب رسیده و برای تسریع امور، هیات رییسه‌ شورای اصناف کشور به عنوان هیات موسس این فروشگاه‌ها برگزیده شدند تا مراحل اولیه‌ کار آغاز شود. وی اضافه کرد: برنامه‌ریزی‌های اولیه و راه‌اندازی سیستم مکانیزه از طریق شورای اصناف کشور انجام خواهد شد تا فراخوانی برای حضور واحدهای صنفی در این طرح داده شود و در ابتدای کار ۳۰ دفتر در ۳۰ استان تاسیس خواهد شد. او از آغاز فراخوان به واحدهای صنفی تا حدود یک هفته‌ دیگر خبر داد. نایب رییس اول شورای اصناف کشور درباره اعتبار مالی برای انجام کارهای اولیه تاسیس این فروشگاه‌ها گفت: وزارت بازرگانی اعتباری را برای انجام این کار در نظر گرفته است که به تصویب وزیر بازرگانی هم رسیده است و با توجه به این مصوبه مالی مشکلی برای آغاز کار وجود ندارد. شکریه افزود: تاکنون ۶۵۰۰ واحد صنفی در سراسر کشور برای مشارکت در اولین مرحله راه‌اندازی فروشگاه‌های زنجیره‌ای اصناف ایرانیان شناسایی شده‌اند که اکثر آنها پس از توجیه، آماده همکاری با این طرح هستند و این واحدهای صنفی با برند شرکت سهامی فروشگاه‌های زنجیره‌ای اصناف ایرانیان فعالیت‌های توزیع را انجام خواهند داد و فعالیت‌های پشتیبانی توزیع از طریق ستاد مرکزی در زمینه‌ واردات و انبارداری و پخش انجام خواهد شد. او اضافه کرد: با راه‌اندازی فروشگاه‌های زنجیره‌ای ترکیب سیستم کنونی واردات، تولید و توزیع دست نمی‌خورد بلکه نظام‌مند می‌شود؛ یک ستاد مرکزی وظیفه‌ برنامه‌ریزی تامین و توزیع را بین همین فروشگاه‌های موجود در دست می‌گیرد و بدین ترتیب سودهای نامشروعی که در این میان از طریق دلالان کسب می‌شد از بین می‌رود به نحوی که کالاهای کنونی ۲۰‌درصد ارزان‌تر به دست مردم خواهد رسید. نایب رییس اول شورای اصناف کشور درباره‌ نقش بنکداران در این میان گفت: بنکداری با دلالی متفاوت است و اتفاقا بنکداران نقش مهمی در تامین کالاها دارند و به همین دلیل ما از تمامی بخش‌های کنونی واردات، تولید، بنکداری و خرده‌فروشی در این فروشگاه‌ها استفاده خواهیم کرد.

شکریه همچنین در پاسخ به سوالی درباره‌ امکان مخالفت شرکت‌های پخش با این طرح گفت: بخش خرده‌فروشی در دست اصناف است و بقیه‌ بخش‌ها ناچار به همکاری با اصناف هستند؛ اگر شرکت‌های پخش کنونی اعلام آمادگی کنند ما هم حاضر به همکاری با آنها هستیم.

دلایل تاخیر

از سوی دیگر محمدصادق مفتح ـ معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی ـ درباره دلایل کندی حرکت راه‌اندازی فروشگاه‌های خرده فروشی زنجیره‌ای عنوان کرد: ایده ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای یکی از محورهای طرح تحول اقتصادی و نظام توزیع است که در حال حاضر به دلیل مشخص نبودن رابطه واحدهای متصل به این شبکه خرده فروشی از لحاظ میزان مالیات مشاغل واحدهای صنفی دچار کندی شده است.