نمایه - نامه نمایندگان مجلس به بار نشست
ممنوعیت عرضه مرکبات خارجی درمیادین میوه
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران از ممنوعیت عرضه مرکبات وارداتی در میادین میوه و ترهبار خبر داده است. حسین صفایی با اشاره به اینکه به دلیل تولید بالای مرکبات در داخل و اشباع شدن بازار، دیگر نیازی به عرضه مرکبات خارجی نیست، افزود: همچنین عمده مرکبات وارداتی که اکنون در بازارها عرضه میشود، سال گذشته توسط تجار از کشورهایی نظیر ترکیه، مصر و سوریه خریداری شده و حدود ۱۰ ماه در سردخانهها نگهداری شده که با وجود ظاهری مناسب، ارزش غذایی خود را از دست داده است.
مدیر عامل سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران، همراهی با نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی را از دیگر دلایل این اقدام برشمرد و بیان کرد: جمع زیادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی نامهای خطاب به رییسجمهور خواستار محدودیت ورود میوههای خارجی شدند و سازمان میادین شهرداری تهران نیز در پی این درخواست، عرضه مرکبات خارجی را در میادین تحت نظارت این سازمان ممنوع اعلام کرده است.
صادرات هوایی میوه متوقف شد
از سوی دیگر عضو هیاتمدیره اتحادیه صادرکنندگان میوه با انتقاد از واردات برخی میوههای لوکس خارجی گفت: صادرات هوایی میوه به دلیل افزایش هزینه صادرات متوقف شده است.مختار مهدیزاده در گفتوگو با «فارس»، تصریح کرد: در حالی که روزگاری صادر کننده اکثر میوهها بودیم، متاسفانه امروز شاهد واردات میوههای غیر ضروری مانند گلابی چینی، سیرچینی، تمر هندی، نارنگی پاکستانی و پرتقال مصری هستیم.
برنج هندی، خوراک مرغ بود!
عضو هیاتمدیره اتحادیه میوه گفت: ۲ ماه است صادرات هوایی میوه را تعطیل کردهایم، زیرا هزینه آن ۲۵ تا ۳۰درصد افزایش یافته و توجیه ندارد که برای هر کیلوگرم بار ۵ سنت بابت امنیت پرواز و ۳درصد برای مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنیم، در حالی که صادرات محصولات کشاورزی طبق ماده ۱۲ و ۱۳ از قانون مالیات بر ارزش افزوده معاف است. وی افزود: مگر تاجر برنج چقدر سود میکند که از تلویزیون روزی چندین بار برنج خارجی با نامهای داخلی تبلیغ میشود. به گفته وی تا چند سال پیش برنج هندی خوراک مرغ بود، اما امروز بهعنوان برنج درجه یک عرضه میشود.
اعتراض به توقف صادرات هوایی
در پی توقف صادرات هوایی میوه به دلیل افزایش هزینه صادرات و اخذ هزینههایی توسط شرکتهای هواپیمایی، معاون کمکهای تجاری سازمان توسعه تجارت طی نامهای به سازمان حمایت خواستار بررسی موضوع شد و اخذ هزینه به عنوان امنیت پرواز را به ضرر صادرکنندگان دانست.
ارسال نظر