انتقاد واردکنندگان از واردات میوه!

رییس هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان میوه که خود به وارد‌کننده میوه تبدیل شده است، از واردات میوه انتقاد کرد و گفت: مدعیان حمایت از مردم بازار کشور را به روی میوه‌های خارجی باز کرده‌اند. مسعود درویش در گفت‌وگو با «فارس»، در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود تولید چهار برابر مرکبات نسبت به مصرف کشور، هنوز واردات صورت می‌گیرد و محصول به قیمت گران به دست مصرف‌کننده می‌رسد، گفت: دلیل آن این است که تنظیم بازار به خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین میوه‌های وارداتی به نسبت میوه‌های داخلی ارزان‌تر به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

درویش افزود: متاسفانه برخی که ادعای حمایت از مردم می‌کنند، در عمل دروازه بازار کشور را به روی میوه‌های خارجی باز کرده‌اند.

رییس هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان میوه و تره‌بار، سبزی و صیفی و گل و نهال ایران تاکید کرد: ما معتقدیم نباید بازار داخلی را در اختیار میوه‌های خارجی بگذاریم و واردات کوچکترین اثری در ارزانی میوه نداشته است.

درویش در پاسخ به این پرسش که چرا خودتان واردکننده میوه هستید، گفت: وقتی یک بازرگان میوه سردخانه، دستگاه و سایر تجهیزات دارد، مجبور است به خاطر حفظ سرمایه به جای صادرات، ‌واردات میوه انجام دهد.

به اعتقاد درویش، یارانه صادرات میوه باید حداقل ۱۵ درصد باشد، زیرا مهم‌ترین روش برای ایجاد اشتغال و کار و درآمد، صادرات محصولات کشاورزی است.

وی افزود: با توجه به اینکه قیمت محصولات کشاورزی پایین بوده و در سایر نقاط کشور یارانه صادراتی پرداخت می‌شود، توان رقابت بین صادرکنندگان میوه داخلی و صادرکنندگان سایر کشورها وجود ندارد.

مالیات نقدی و جایزه نسیه

رییس هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان میوه افزود: درحالی که جایزه صادراتی به صورت نسیه و در سال‌های بعد پرداخت می‌شود، اما ۳ درصد مالیات بر ارزش افزوده از صادرات میوه به صورت نقدی دریافت می‌شود.

درویش افزود: گاهی صادرکننده‌های میوه با توجه به اینکه انواع کاغذپرانی و بوروکراسی در ادارات دولتی وجود دارد، از پیگیری جایزه صادراتی صرف‌نظر می‌کنند، زیرا هزینه‌های مترتب بر آن از ارزش جایزه بیشتر است.

رییس هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان میوه تصریح کرد: زمانی خود من محصول سیر ایرانی را صادر می‌کردم، اما امروز نه تنها صادراتی وجود ندارد، بلکه بازار کشور شاهد حضور سیر چینی شده است.

وی گفت: در زمان جنگ با توجه به نیاز کشور به ارز از صادرات میوه حمایت می‌شد به گونه‌ای که حتی خود من پاچه مرغ و نرینه گاو را به صورت کنسرو به چین صادر می‌کردم، اما امروز متاسفانه با افزایش درآمد نفتی بازار کشور در تصرف محصولات خارجی از جمله میوه و مرکبات قرار گرفته است.

رییس هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان میوه در مورد نقش وزارت بازرگانی در واردات میوه و عکس‌العمل وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر بی تقصیری در واردات بی‌رویه گفت: مگر می‌شود هر دو وزیر بازرگانی و کشاورزی در یک دولت باشند و تقصیر یک کار را به گردن یکدیگر بیندازند.

رییس هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان میوه افزود: درحالی که بیش از ۳ سال از وزارت اسکندری در جهاد کشاورزی می‌گذرد و تاکنون ۲۰ بار نامه نوشته‌ایم که مدیران اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان میوه و تره‌بار و سبزی و صیفی‌جات با ایشان ملاقات کنند تاکنون حتی یک ساعت وقت اختصاص نداده است.

درویش در پاسخ به این پرسش که وزیر جهاد کشاورزی برخی از اتحادیه‌های موجود را نماینده واقعی تولیدکنندگان نمی‌داند، گفت: ایشان هم نماینده واقعی کشاورزان نیست وگرنه حداقل با نماینده واقعی کشاورزان صحبت می‌کرد.

وی افزود: اکثر صادرکنندگان میوه خود تولیدکننده هستند، پس چگونه ما نماینده واقعی تولیدکنندگان نیستیم.؟

رییس هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان میوه با اشاره به خسارت خشکسالی به باغ‌های کشاورزان گفت: تاکنون یک ریال بابت خسارت خشکسالی به باغداران پرداخت نشده است.

درویش گفت: نیمی از نارنگی پاکستانی به صورت رسمی و بقیه از کانال قاچاق از مرز میرجاوه وارد کشور می‌شود. وی همچنین خواهان ارزیابی دقیق قیمت کالاهای وارداتی توسط گمرک شد و تعیین قیمت در CD توسط گمرک را نادرست دانست و گفت: باید قیمت واقعی مبنای تصمیم‌گیری مامور گمرک شود.