اتحادیه بافندگان فرش جایی در اتاق بازرگانی ندارد!

گروه بازرگانی - رییس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف تبریز می‌گوید: در این اتحادیه محلی برای آموزش و اشتغال بافندگان فراهم کرده‌ایم به طوری که ماهانه ۳۰نفر آموزش قالی‌بافی می‌بینند و به کار مشغول می‌شوند. اسماعیل چمنی، ساماندهی صنایع جانبی فرش را از جمله فعالیت‌های این اتحادیه عنوان کرد و افزود: بیش از ۹۰درصد بافندگان قالی در کشور خانگی هستند که باید همگی آموزش‌های علمی را بگذرانند و از آنجایی که قالیبافی جزو شغل‌های سخت محسوب می‌گردد باید همگی قالیبافان بیمه شوند که اتحادیه این امر را پیگیری می‌کند، وی همچنین از گردآوری کتابی با نام «آذربایجان پایتخت فرش جهان» از سوی این اتحادیه نیز خبر داد.

وی همچنین از تشکیل کمیسیون‌های حل اختلاف در اتحادیه نیز خبر داد و ایجاد تعاونی مسکن قالیبافان را از دیگر اقدامات اتحادیه عنوان کرد.رییس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش تبریز، راه‌اندازی اتاق فکر برای بافندگان و تولیدکنندگان فرش را ضروری دانست و با اظهار تاسف گفت: جای خالی اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش ایران در اتاق بازرگانی به خوبی مشهود است و عدم‌حضور بافنده و قالیباف در اتاق بی‌مهری به صنعت فرش است.

وی با انتقاد صریح از توزیع سهام عدالت در کشور، متذکر شد: مگر کم‌درآمدترین و زحمتکش‌ترین قشر جامعه قالیبافان نیستند؟ پس سهام عدالت با کدام عدالتی توزیع می‌شود که قالیباف و بافنده سهمی از آن ندارند؟! سهام عدالت وقتی معنا دارد که نفر اول دریافت‌کننده آن یک قالیباف باشد.

چمنی با بیان اینکه اتحادیه‌ها بازوان اجرایی مرکز ملی فرش ایران هستند، اظهار کرد: ضروری است واحد مشخصی تحت عنوان اتحادیه بافندگان و فروشندگان فرش کشور راه‌اندازی شود تا مرجعی باشد برای جمع‌آوری همه بافندگان سراسر کشور که از این طریق بتوانند سهام عدالت را دریافت کنند.

به گفته وی، بعد از نفت، بیشترین صادرات مخصوص فرش است.رییس اتحادیه بافندگان و تولیدکنندگان فرش تبریز، ایجاد نمایشگاه دائمی قالی را از مهم‌ترین برنامه‌های اتحادیه در راستای امر سفارش‌پذیری و بازاریابی تولیدات فرش عنوان کرد و ادامه داد: نمایشگاه دائمی قالی، خانه بافندگان و تولیدکنندگان است. چمنی، پروژه سلامت قالیبافان را از دیگر برنامه‌های کوتاه‌مدت اتحادیه برشمرد و توضیح داد: هدف از این پروژه تحقیقاتی شناسایی و درمان بیماری‌های قالیبافان بود، چراکه به عنوان یک اصل کلی، فرد سالم قادر به انجام کارهای باکیفیت است.

نقش‌آفرینی ارزآور تابلوفرش‌های سر درود

دومین نمایشگاه قالی آذربایجان و اولین نمایشگاه تابلوفرش هم‌زمان در تاریخ ۲۳ آذرماه در شهرستان سردرود استان آذربایجان شرقی افتتاح شد و به مدت ۴ روز آثار هنرمندان قالیباف استان در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفت.

مدیر اولین نمایشگاه تابلوفرش با اشاره به اینکه ۵درصد از تولیدات قالی‌های کشور را تابلوفرش‌ها تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: استان آذربایجان شرقی از مراکز اصلی ابداع و خلاقیت و نوآوری تابلوفرش در کشور است که بخش عمده آن به شهر سردرود، به عنوان پایتخت تابلوفرش جهان و قطب اصلی این هنر-صنعت تعلق دارد.

کاظم صحتی سردرودی، با اشاره به آمار بافندگان تابلوفرش در این شهر، اظهار کرد: در شهر سردرود ۱۵هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم به بافت تابلوفرش و مشاغل مرتبط با آن مشغول هستند که این امر موجب ایجاد حداقل ۷۰۰ کارگاه صنفی و خانگی شده است.

به گفته وی، بازار تابلوفرش ایران و جهان هم از نظر هنری و هم از نظر اقتصادی به دست توانای هنرمندان سردرودی می‌چرخد.

صحتی با اشاره به اینکه تابلوفرش‌ها در ایران قدمتی ۷۰ساله دارند، اظهار کرد: سهم آذربایجان شرقی از تولیدات تابلوفرش ایران ۴درصد بوده که ۳درصد آن به شهر سردرود اختصاص دارد.