پیشنویس ۸۰۰صفحهای برنامه پنجم در حوزه تجارت
مدیرکل برنامهریزی تجاری سازمان توسعه تجارت گفت: در مراحل تدوین برنامه پنجم توسعه در حوزه تجارت برای نخستین بار توجه خاصی به موضوع سرمایهگذاری خارجی در روابط اقتصادی شده است، زیرا توسعه تجارت بدون سرمایهگذاری خارجی امکانپذیر نیست. محمدرضا ایزدیان در گفتوگو با «ایرنا»، با بیان اینکه در تدوین برنامههای سوم و چهارم توسعه سرمایهگذاری خارجی لحاظ نشده بود، افزود: روابط اقتصادی با دیگر کشورها به عنوان پشتیبان و بسترساز توسعه تجارت از اهمیت بالایی برخوردار است.
گفتنی است، از ابتدای آذرماه امسال کمیتهای تحت عنوان بازرگانی خارجی، داخلی و روابط اقتصادی خارجی در سازمان توسعه تجارت ایران و به ریاست رییس کل این سازمان برای تدوین برنامه پنجم توسعه در حوزه تجارت فعال شده است.
در این کمیته، دستگاههای مختلفی چون وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، صنایع و معادن، جهاد کشاورزی، راه و ترابری و تعاون، بانک مرکزی، گمرک، بانک توسعه صادرات، صندوق ضمانت صادرات و غیره عضویت دارند.
ایزدیان اضافه کرد: توسعه صادرات با تاکید بر صادرات خدمات فنی و مهندسی، سرمایهگذاری خارجی و تامین بینالمللی مالی و روابط اقتصادی خارجی عمدهترین اهداف این کمیته است.
به گفته وی، تبیین و تحلیل جایگاه و موقعیت کنونی و روند گذشته بازرگانی، ارزیابی نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصتهای تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران از دیگر وظایف کمیته تدوین برنامه پنجم توسعه در حوزه تجارت خارجی است.
وی همچنین گفت: برنامه پنجم توسعه در حوزه تجارت خارجی ۲۴ محور مورد توجه قرار گرفته که از آن جمله میتوان به سیاست خارجی در چارچوب برنامههای سوم و چهارم توسعه، نظام تعرفهای، فضای کسب و کار، برنامه راهبردی تجارت ایران از دیدگاه اتاق بازرگانی، بنگاهها و تشکلهای صادراتی با تاکید بر بنگاههای کوچک و متوسط، میان بخشی با تاکید بر توسعه بازار و صادرات محصولات با فنآوری بالا اشاره کرد.
ایزدیان، سپس چشم اندازها، راهبردها، سیاستها و احکام را از بخش سوم برنامههای مورد توجه در تدوین برنامه پنچم توسعه در حوزه تجارت خارجی برشمرد و گفت: در این بخش به دو موضوع مهم بحران مالی و اقتصادی جهان و آثار ناشی از آن و طرح تحول اقتصادی توجه خاصی مبذول شده است.
وی در پایان با اشاره به اینکه پیشنویس برنامه پنجم توسعه در حوزه تجارت در ۸۰۰صفحه به صورت خلاصه گردآوری شده، گفت: دست اندرکاران تدوین این پیشنویس همزمان با سایر کارگروههای بررسی طرح تحول در دیگر بخشهای کشور شاخصهای خاص این حوزه را ارزیابی میکنند.
ارسال نظر