نظرگاه
دفاتر تامالاختیار و نقشه راه تجارت جهانی
برای احیای جایگاه تولیدات کشورمان در تجارت بینالملل و قدرت گرفتن اقتصاد ملی و همچنین پررنگ شدن نقش ایران در معادلات اقتصاد جهانی نیازمند ابزارهایی هستیم که به نظر میرسد موثرترین آنها وجود یک دفتر تجاری همهجانبهنگر و مسلط بر قواعد تولید و تجارت است که بتواند اهداف و منافع اقتصادی کشور را در کشورهای دوست و بازارهای هدف به صورت بلندمدت تبیین و پیگیری نموده و به ثمر برساند و همچنین به حراست از منافع تعریف شده اقتصادی کشور کمک نماید.
محسن سیروس
برای احیای جایگاه تولیدات کشورمان در تجارت بینالملل و قدرت گرفتن اقتصاد ملی و همچنین پررنگ شدن نقش ایران در معادلات اقتصاد جهانی نیازمند ابزارهایی هستیم که به نظر میرسد موثرترین آنها وجود یک دفتر تجاری همهجانبهنگر و مسلط بر قواعد تولید و تجارت است که بتواند اهداف و منافع اقتصادی کشور را در کشورهای دوست و بازارهای هدف به صورت بلندمدت تبیین و پیگیری نموده و به ثمر برساند و همچنین به حراست از منافع تعریف شده اقتصادی کشور کمک نماید. نبود چنین جایگاهی در تعاملات بینالمللی کشورمان، گذشته از آنکه ضررهای هنگفتی را تاکنون متوجه اقتصاد کشور کرده است، موجب شده تا فرصتهای درآمدزایی و تجربهاندوزی بیشماری در عرصه بینالملل از اقتصاد ایران سلب شود.
پیشنهاد میشود برای تحقق این موضوع و هرچه پربارتر کردن حضور تولیدات کشور در بازارهای هدف صادراتی، گروهی از متخصصان اقتصاد و بازرگانی آموزش دیده و آشنا با ساختار کلی اقتصاد ایران برای ایجاد نمایندگیهای تامالاختیار تجاری کشور به کشورهای دوست و بازارهای هدف صادراتی اعزام شوند. این نمایندگان باید دارای اختیاراتی ویژه از طرف دولت ایران باشند تا بتوانند در کنار وظایف تعریف شدهای که در زیر خواهد آمد، قدرت چانهزنی ایران را در دنیا بهطور مداوم افزایش دهند. همچنین این اختیارات ویژه کمک خواهد کرد تا هرگونه مشکل اداری و بوروکراتیک پیش روی فعالان اقتصادی کشور در ارتباطات جهانی، از طریق ارتباط مستمر این نمایندگیها با سازمانهای مسوول داخلی به سرعت مرتفع گردد.
جایگاه نمایندگیهای تامالاختیار تجاری کشور باید بهگونهای تعریف شود که بتواند به عنوان چشم ناظر و پل ارتباطی هماهنگکننده وزارتخانههای امور خارجه، اقتصاد و دارایی، صنایع، کشاورزی و بازرگانی عمل نمایند و اهداف اقتصادی کشور را تا رسیدن به سرمنزل مقصود هدایت کنند و طی برنامهای هدفمند، اهدافی مانند: شناساندن اقتصاد ایران در کشورهای هدف، تسهیل ارتباطات تولیدکنندگان و بازرگانان، تهیه نقشه راه برای فعالان داخلی، راهاندازی نمایشگاههای دائمی تولیدات ایران، تسهیل جذب خدمات فنی مورد نیاز کشور، تسهیل ارتباط برندهای معتبر جهانی با صنایع داخلی، جلوگیری از تخریب بازارهای هدف صادراتی توسط سودجویان و نظارت و کنترل بر ساختار واردات را پیگیری نموده و به نتیجه برسانند.
پس بجاست که در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به راهاندازی دفاتر تامالاختیار تجاری ایران در کشورهای دیگر اقدام شود و گروهی که از مسائل و معادلات مربوط به اقتصاد داخلی آگاه هستند، از طرف ملت ایران ماموریت یابند تا جریان صادرات را تسهیل کنند تا همه مردم ایران، در کنار افزایش تولید و ثروت ملی، از ثمرات فراوان این اقدام خجسته بهرهمند شوند.
طرح ایجاد نمایندگیهای تامالاختیار تجاری ایران، در شهریورماه ۱۳۸۷ به کار گروه اقتصاد بینالمللی در کمیته طرح تحول اقتصادی دولت ارائه شده است.
ارسال نظر