مدیرکل ترانزیت و تعرفه سازمان بنادر و دریانوردی:
صادرکنندگان مشکل بندری ندارند
سارا صفاری - با ایجاد شرایط مناسب تجاری در بنادر کشورهای حوزه خلیج فارس و امکانات درخور توجه صادراتی و وارداتی در این بنادر، نگاهها به سوی بنادر کشورمان و چگونگی استفاده از شرایط مطلوب و استراتژیک آن معطوف شده است. چند سالی است که در بنادر کشورمان کلنگ طرحهای توسعهای برای افزایش توانمندی به زمین زده شده است و با وجود مشکلات و ناهماهنگیها هر چند با گامهایی آهسته، در حال اجرا است. اما هدرروی زمان که در دنیای رقابتی امروز با ارزشترین سرمایه است و پیشی گرفتن رقبا بیشترین نگرانی را برای هر ایرانی به همراه خواهد داشت این در حالی است که وقتی پای صحبت تجار و صادرکنندگان مینشینی از کمبود امکانات، زیرساختها و تجهیزات بندری برای صادرات مینالند و امکانات دبی را با بنادر ایرانی مقایسه میکنند. اما مدیران بندری و دریایی کشور از عدمتقاضا و کفایت امکانات برای صادرات سخن میگویند.
محسن صادقیفر، مدیرکل ترانزیت و تعرفه سازمان بنادر و دریانوردی درخصوص ارائه امکانات و شرایط مناسب برای صادرات و واردات در بنادر گفت: ایجاد شرایط مناسب برای ورود و خروج کالاهایی که از طریق بنادر کشورمان تزانزیت میشوند، ارائه تخفیف به کشتیها و کالا، کاهش تعرفههای بندری از اقداماتی است که سازمان بنادر از سال ۸۲ تاکنون در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: طی این سالها تعدیل تعرفههای بندری و تخفیفاتی که این سازمان برای صاحبان کالا، صادرکنندگان و واردکنندگان در نظر گرفته به گونهای بوده که منجر به افزایش حضور کشتیهای خارجی در بنادر شده تا برای صادرات و نیز برای شرکتهای ارائهدهنده خدمات بندری به صرفه باشد.
صادقیفر در پاسخ به سوالی درخصوص علت گلایه صادرکنندگان از کمبود امکانات و تسهیلات صادراتی در بنادر کشور، بیان کرد: تعرفههایی که در بنادر تدوین شده برای صادرکنندگان بسیار مطلوب است و این در حالی است که میزان صادرات کشورمان در حدی نیست که بخواهیم سرمایههای هنگفتی را برای آمادهسازی زیرساختهایی مثل سردخانه در بنادر صرف کنیم که هزینه نگهداری بالایی نیز در پی خواهد داشت. باید صادراتمان به اندازهای باشد که از ساختن این امکانات درآمدزایی داشته باشیم.
مدیرکل ترانزیت و تعرفه سازمان بنادر و دریانوردی خاطرنشان کرد: بهترین پیشنهادی که سازمان بنادر برای صادرکنندگان داشت ارائه زمین ارزان به اتحادیه های صادرکنندگان بود تا خودشان اقدام به ساخت امکانات لازم برای صادراتشان کنند. بدون اینکه سازمان بنادر هزینهای غیر از بهای زمین دریافت کند. ضمن اینکه این سازمان آمادگی دارد از طریق کمیته وجوه اداره شده به افرادی که متقاضی ساخت تجهیزاتی برای تسهیل صادرات در بنادر هستند وام اعطا کند منتها این اقدامات منوط به درخواست و اقدام صادرکنندگان است.
صادقیفر با اشاره به اینکه چنین زیرساختهایی برای دولت بهصرفه نیست و امکان عدم استفاده از آن وجود دارد، تصریح کرد: درحال حاضر امکاناتی که در بنادر وجود دارد برای حجم صادرات فعلی کافی است و جوابگوی صادرکنندگان است و امکانات صادراتی خوبی از نظر کانتینری در بنادر وجود دارد.
وی تاکید کرد: سازمان بنادر آماده ارائه خدمات به صادرکنندگان است، اما اگر تاکنون اقدامی درجهت بهبود شرایط و امکانات صادرات در بنادر صورت نگرفته بهدلیل نبود تقاضا از جانب صادرکنندگان بوده و این درحالی است که به تناسب صادراتمان امکانات کانتینری خوبی که بهترین نوع حملونقل است در بنادر بهوجود آوردهایم.
مدیرکل ترانزیت و تعرفه سازمان بنادر با اشاره به اینکه وجود شناورهای مناسب عامل مهمی در صادرات است، گفت: سازمان بنادر از طریق کمیته وجوه اداره شده اقدام به ساماندهی و ارتقای سطح کیفی شناورها در بنادر کرده و بنادرمان از مزیتهای ترانزیتی مناسبی برخوردارند که افزایش تقاضا میتواند به توسعه گسترش و استفاده بهینه از امکانات بنادر کمک کند.
صادقیفر در ادامه از کاهش ۱۶درصدی ترانزیت در سال ۸۶ نسبت به سال ماقبل آن خبر داد و اظهار داشت: حملونقل کالای ترانزیتی از بنادر کشور طی چهارماه ابتدای سالجاری نیز ۳۱درصد رشد منفی را درپی داشته که کاهش واردات مواد غیرنفتی و نفتی علت این کاهش ترانزیت درسطح بنادر بوده این درحالی است که کاهش ۱۲درصدی واردات محصولات غیرنفتی و رشد منفی ۴۲درصدی محصولات نفتی آمار دقیقتری از این کاهش ترانزیت است.
ارسال نظر