مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت : از ابتدای شهریور ماه سال جاری واردات گندم شروع می‌شود و ماهیانه یک میلیون تن واردات خواهیم داشت.

مجید پارسانیا با بیان اینکه امسال به ۷/۱۰میلیون تن گندم برای مصرف داخلی نیاز داریم اظهار داشت: از ابتدای فصل برداشت تا به امروز از مرز ۳میلیون تن خرید داخلی گندم عبور کرده ایم. وی در پاسخ به اینکه واردات گندم از کدام کشورها صورت می‌گیرد گفت: ما خود را وابسته به هیچ کشوری نمی‌دانیم و از منابع متنوع خرید می کنیم.

پارسانیا افزود: برای واردات گندم در سال جاری از کشورهای قاره آمریکا و اتحادیه اروپا خرید می‌کنیم.

وی در خصوص ورود اولین محموله گندم به فارس گفت: اولین محموله وارداتی گندم به میزان ۴۰هزار تن از روسیه و قزاقستان اواخر مرداد ماه وارد کشور می‌شود.

پارسانیا در گفت‌وگو با مهر نیز صادرات گندم را توجیه‌پذیر ندانست و افزود: با تمهیدات در نظر گرفته شده از سوی وزارت بازرگانی، قطعا صادرات گندم با وضع مابه التفاوت‌ها توجیه پذیر نیست.

وی تصریح کرد: تعرفه واردات گندم صفر است و برای صادرات گندم، آرد و تعداد دیگری از محصولات کشاورزی نیز براساس مصوبه دولت مابه‌التفاوت وضع شده است.در واقع این است که وزارت بازرگانی اکیدا مخالف هرگونه صادرات گندم در مقطع فعلی است و به نظر می‌رسد با توجه به نیاز بخش‌های مختلف کشور در مقاطع مختلف به محصولات وابسته غلات، هیچ توجیهی برای ارائه مجوز صادرات و تسهیل آن وجود ندارد.

پارسانیا گفت: وزارت بازرگانی این‌طور تلقی می‌کند که هرکسی که اینگونه کالاهای حساس را به مرزهای کشور برده و بدون پرداخت مابه‌التفاوت مبادرت به صادرات می‌کند، کار قاچاق انجام می‌دهد، هیچ ثبتی برای اخذ مجوز صادرات این کالاها نخواهیم داشت.

وی اظهار داشت: آخرین مصوبه هیات وزیران برای عوارض صادراتی این است که صادرات گندم با پرداخت عوارض ۴۰۰تومانی برای هر کیلو گندم و ۵۰۰تومانی برای هر کیلو آرد صورت گیرد. هزینه‌های حمل و غیره، توجیهی برای کار صادرات گندم باقی نمی‌گذارد.