شورای زنان بازرگان اتاق اراک تشکیل شد
نگرانی از واردات فرش افغانی
شبنم آذر- اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اراک پس از اتاقهای بازرگانی فارس و گلستان، سومین اتاقی بود که با دعوت از رییس شورای زنان بازرگان اتاق تهران، خواهان تشکیل شورای زنان بازرگان اراک شد.
در این نشست اگرچه تمامی ۴۷ زن دارنده کارت بازرگانی از اتاق اراک حاضر نشده بودند تا در نخستین انتخابات هیات رییسه شرکت و نمایندگان خود را انتخاب کنند، اما فعالترین زنان در حوزههای صنعت و بازرگانی استان مرکزی حضوری جدی به هم رساندند و پیش از آغاز انتخابات به بیان مشکلات بخش خصوصی پرداختند.
در این جلسه که با غیبت رییس اتاق بازرگانی اراک همراه بود، سیده فاطمه مقیمی، رییس شورای زنان بازرگان اتاق تهران و دو تن از اعضای هیات رییسه این شورا هدایت جلسه را عهدهدار شدند. مقیمی هدف از تشکیل شورای زنان بازرگانی اراک را یافتن حلقههای گمشده بازرگانی زنان استان مرکزی دانست و گفت: اراک به عنوان یکی از قطبهای صنعتی کشور پس از استانهای فارس و گلستان به منظور تشکیل این شورا اعلام آمادگی کرده است. شورای زنان بازرگان استان فارس بیش از دو ماه است که ماهیت حقوقی پیدا کرده و شورای زنان بازرگان استان گلستان نیز در نیمه تیرماه تشکیل شده است. مشاور رییس اتاق بازرگانی ایران در ادامه ایجاد فرصتهای سازماندهی شده برای زنان صنعتگر و بازرگان کشور را به منظور دستیابی به جایگاه مناسب در اقتصاد کشور از دیگر دلایل تشکیل این شورا دانست.
وی خاطرنشان کرد: در فضای اقتصادی کشور زنان همواره فرصتهای آزمون و خطا داشتهاند و این شورا در صدد است تا این فضا را برای زنان صنعتگر و بازرگان کشور فراهم آورد. وی برگزاری همایشها و سینماها و کارگاههای آموزشی، برگزاری نشستهای سراسری داخلی و شرکت در مجامع منطقهای و بینالمللی را از راههای گسترش روابط زنان بازرگان کشور دانست.
رکود صادرات فرش
در ادامه این نشست اکرم رحمتی، تولیدکننده و صادرکننده فرش دستباف به طرح مشکلات صنعت فرش پرداخت و گفت: صادرات فرش در کشور در شرایط رکود به سر میبرد و به دلیل قیمت بالای فرش ایرانی عرصه رقابت تنگ شده است. رییس شورای زنان بازرگان اتاق تهران
در این باره گفت: حضور فرشهای هندی، چینی و افغانی با نقشههای ایرانی که غالبا از کیفیت پایینی برخوردار هستند، بازارهای جهانی را اشغال کرده و عامل تنگی عرصه رقابت در بازار جهانی برای فرش دستباف ایرانی شده است. این در حالی است که فرش ماشینی نیز در داخل همین شرایط را ایجاد کرده است.
مقیمی افزود: عدهای در صدد دریافت مجوز برای واردات فرش افغانستان به ایران و صادرات مجدد آن با شناسنامه ایرانی هستند که به سرعت باید جلوی چنین اقداماتی گرفته شود.
مشاور رییس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: چنین مشکلاتی باید از سوی اتاق ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی که جایگاه مشاوره سه قوه است پیگیری و مرتفع شود.
ورود غیرقانونی پوشاک
در ادامه این نشست عذرا حمزهلوئی، عضو اتاق بازرگانی اراک نیز نسبت به ورود غیرقانونی پوشاک ابراز نگرانی کرد و گفت: ممنوعیت ورود پوشاک به کشور به قاچاق این کالا دامن زده است؛ این درحالی است که بازارهای داخلی به شکل علنی توسط پوشاکی که به شکل قاچاق وارد میشود، اشغال شده است.
فاطمه دانشور، عضو هیاترییسه اتاق بازرگانی تهران در این باره گفت: ممنوعیت واردات پوشاک اقدامی حمایتی از صنعت پوشاک داخلی است و تنها افزایش کیفیت محصولات داخلی میتواند محصولات خارجی را از صحنه به در کند.
بهجت مجیدی نامی، عضو دیگر هیاترییسه اتاق تهران نیز وجود بازار «مارکفروشها» در تهران را مصداق عینی نابسامانی صنعت پوشاک کشور دانست و گفت: متاسفانه برخی از تولیدکنندههای ایران محصولات خود را با نصب مارکهای معروف خارجی در بازارهای داخلی عرضه میکنند و بعضا این محصولات به کشورهای منطقه نظیر ترکیه نیز صادر میشود.
اکبر رحیمی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اراک نیز با بیان اینکه با هدف پیوستن به WTO اقتصاد کشور باید به سمت حذف تعرفهها حرکت کند، گفت: در استان مرکزی صنعت پوشاک صنعتی قدرتمند است که محصولات آن به صورت گسترده به کشورهای آسیایی و اروپایی صادر میشود.وی با بیان اینکه اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان اراک به زودی فعالیت خود را در جهت حمایت از بخشخصوصی گستردهتر خواهد کرد، خواهان اتخاذ سیاستهای حمایتی در این صنعت شد. مقیمی نیز در این باره گفت: تغییر فرهنگ
ارزش گذاری برندهای خارجی در صنعت پوشاک و جایگزینی برندهای داخلی وظایفی است که بر روش تولیدکنندگان داخلی کشور است و بی شک نیازمند اجرای سیاستهای حمایتی است. در ادامه این نشست محمود آقابیگلوئی، خزانهدار اتاق اراک به شرح مختصری از تاریخچه اتاق اراک پرداخت. وی تعداد کارتهای بازرگانی صادر شده این اتاق را یکهزار و ۱۸۰کارت و اعضای فعال آن را ۵۰۰نفر معرفی کرد.
آقابیگلوئی تعداد زنان دارنده کارت بازرگانی را ۴۷نفر و تعداد اعضای فعال را ۲۱نفر خواند. این عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با بیان اینکه استان مرکزی دارای یکهزار و ۹۰۰واحد صنعتی کوچک و بزرگ است، گفت: محصولات اراک در بخش کشاورزی مازاد به نیاز استان است و عمده اقلام صادراتی این استان در این بخش انار و پسته و گوشت قرمز و سفید است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: ساماندهی فعالیت اقتصادی زنان در این شورا بتواند نقش موثری در رشد اقتصادی استان مرکزی داشته باشد.
در ادامه این نشست مقیمی با بیان اینکه اتاق بازرگانی تهران درصدد تشکیل بانک اطلاعات بانوان بازرگان ایران است، از اتاق بازرگانی اراک خواست تا سایت اطلاعرسانی این اتاق را فعال کند. در پایان این نشست معصومه جعفری، فاطمه آقابیگلوئی، ویدا امیدی، اکرم رحمتی و نرگس ساعت داوطلب شرکت در انتخابات هیات رییسه شدند و مرشدی سلوک به عنوان دبیر شورای زنان بازرگان اراک برگزیده شد.
ارسال نظر