فراسواز سوی پارلمان بخشخصوصی آغاز شد
دور جدید مذاکرات اقتصادی با آلمان
شبنم آذر - سفر هیات تجاری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به سه شهر مهم اقتصادی کشور آلمان در حالی صورت گرفته است که ایجاد محدودیتهای بینالمللی آمار مبادلات اقتصادی ایران و آلمان را به وضوح تحت تاثیر قرار داده، به طوری که کل ارزش صادرات آلمان به ایران در سال گذشته میلادی به ۵/۲میلیارد یورو رسید. این در حالی است که صادرات آلمان به ایران در سال ۲۰۰۶ با رسیدن به رقم ۸/۳میلیارد یورو پس از یک دوره رشد کاهش چشمگیری یافت و کشور آلمان بزرگترین صادرکننده اروپایی کالا و خدمات به ایران با سهم ۱۲درصدی واردات کشورمان، با اعمال محدودیتها و به ویژه کاهش فعالیتهای بانکی و پوشش بیمهای روابط تجاری خود را با ایران کمرنگ کرد.
اما سفر هیات تجاری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران منجر به پیگیری دوسویه فعالان اقتصادی دو کشور برای رفع اثرات تحریم شد. در این سفر که نمایندگانی از اتاق مشترک بازرگانی ایران و آلمان و نیز نمایندگانی از اتاقهای شهرستانهای کشورمان حضور داشتند، جامعه اقتصادی و بازرگانی دو کشور متعهد شدند که از مسوولان سیاسی کشورهایشان بخواهند از طریق مذاکرات جدی شرایط تحریم را رفع کرده و متضمن رفع تحریمها شوند.
محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران روز گذشته در نشستی خبری در تشریح رهآورد این سفر گفت: در سفر هیات یازده نفره بخشخصوصی ایرانی به سه شهر برلین، مونیخ و هامبورگ، با مقامات اقتصادی و سیاسی کشور آلمان مذاکراتی صورت گرفت که به لحاظ اهمیت زمانی موضوع و نیز جایگاه ویژهای که آلمان از نظر روابط اقتصادی دیرینه با ایران دارد، قابل توجه است. وی خلاصه مذاکرات صورت گرفته را به چند محور تقسیم کرد و افزود: یکی از آثار شرایط تحریم و محدودیتهای اقتصادی که ایجاد شده کاهش مبادلات اقتصادی ایران و آلمان است. براین اساس در مذاکرات انجام شده این اشتراک نظر بین مسوولان اقتصادی هر دو طرف وجود داشت که طرفین از شرایط فعلی ناخرسند هستند، به خصوص که با رویکرد خصوصیسازی در ایران فرصتهای گستردهای برای سرمایهگذاری مشترک در کشور ما وجود دارد.
نهاوندیان با بیان اینکه هر دو کشور خواهان گشودگی گره مشکلات و رشد مبادلات هستند، خاطرنشان کرد: در این سفر بر ۳ محور تفاهم شد؛ یکی اینکه جامعه اقتصادی و بازرگانی دو کشور از مسوولان سیاسی خود بخواهند که از طریق مذاکرات جدی در فرصت جدیدی که پیش آمده شرایط تحریم را رفع کنند. به عبارت دیگر باتوجه به اینکه اعمال محدودیتهای اقتصادی به دلایل سیاسی نمیتواند کارساز باشد، طرفین علاقهمندی جدی خود را ابراز کردند که دور جدیدی از مذاکره آغاز شود و فعالان اقتصادی از مسوولان سیاسی بخواهند تا از این مذاکرات جدید راهحلی بیرون بیاید که متضمن رفع تحریمها باشد.
وی گفت: محور دوم مذاکره براین اساس بود که در فضای محدودیتهای اقتصادی فعلی طرفین همکاری کنند که اقدامات فرامنطقهای متوقف و مشکلات موجود بین بنگاههای دوطرف در انجام مبادلات مرتفع شود.
تشکیل کمیته مشترک ایران و آلمان
رییس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: دو کشور توافق کردند که با هدف رفع مشکلات میان بنگاهها کمیته مشترکی از سوی اتاق ایران و اتاق آلمان تشکیل شود که از جمله وظایف آن رفع مشکلات بانکی و ممانعت از برداشتهای افراطی است.وی ابراز امیدواری کرد به این منظور فرایند مبادلات بین دو کشور سرعت گیرد.رییس اتاق بازرگانی ایران محور سوم مذاکرات هیات تجاری ایران با همتایان آلمانی خود را پیشبینی شرایط پس از تحریم دانست و تشریح کرد: سرانجام شرایط تحریم برطرف خواهد شد و دو کشور لازم است خود را آماده کنند تا همکاریهای جدیدی را پس از تحریم دنبال کنند. وی این اقدام را مستلزم آشنایی کشور مقابل با فضای جدید اقتصادی کشورمان دانست.
تاسیس مرکز تجاری ایران در آلمان
وی همچنین از تاسیس مرکز تجاری ایران در آلمان خبر داد و افزود: درخصوص تاسیس مرکز تجاری ایران در آلمان گامهای مثبتی در این سفر برداشته شد و مکانی به این منظور در شهر هامبورگ اختصاص پیدا کرد.نهاوندیان همچنین به برگزاری نشستی با ایرانیان مقیم آلمان اشاره کرد و گفت: این نشست با هدف تقویت بنگاههای اقتصادی ایران در خارج از کشور انجام شد.
بستن حسابهای بانکی صندوق خلاف عرف بینالمللی است
در ادامه این نشست نایبرییس اتاق مشترک ایران و آلمان نیز گفت: متاسفانه فضای رسانهای و مطبوعاتی در خارج از کشور علیه ایران بسیار آلوده است و آنچه که میتواند در این مسیر گشاینده مشکلات باشد، حفظ و رعایت پروتکل است.علی غضنفری افزود: حل کردن مسائل زمانی موردتوجه است که گفتمان میان مذاکرهکنندگان موردتوجه قرار گیرد و در این سفر مطالب واضح و شفاف مطرح شد.وی خاطرنشان کرد: در این مذاکرات محدودیتهای بانکی موردتوجه جدی طرفین قرار گرفت و از سوی ایران نسبت به بستن حسابهای بانکی خصوصی ابراز شد که این اقدام کاری خلاف عرف بینالمللی است. همچنین اثرات منفی تحریم ایران از سوی آلمان بر کشور تحریمکننده و از بین رفتن ده هزار فرصت شغلی در آلمان مورد اشاره مذاکرهکنندگان ایران قرار گرفت و طرفین آلمانی نیز از شرایط موجود ابراز نگرانی و تاسف کردند ودر این موضوع متفق بودند که مسائل سیاسی میان دو کشور نباید بر مسائل اقتصادی آن اثر بگذارد.
مدیر امور بینالملل اتاق ایران نیز در ادامه این نشست، گفت: در این دیدار این سوال کلی مطرح شد که آیا کل نظام ایران با خصوصی شدن اقتصاد موافق است یا خیر؟خارقانی افزود: در این رابطه طرف های آلمانی دریافتند که از این پس در مسائل اقتصادی با بخش خصوصی ایران روبهرو هستند و این هدف مهمی بود که در این سفر با موفقیت همراه بود.وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پروژههای بزرگی از سوی دولت به بخش خصوصی واگذار شده است که میتواند زمینه سرمایهگذاری مشترک با آلمانیها باشد.
ارسال نظر