دیدار نهاوندیان با رییس اتاق بازرگانی و صنایع آلمان
آلمانیها در برزخ آمدن و نیامدن
گروه بازرگانی – رییس اتاق ایران به آلمان رفته تا نظر سرمایهگذاران این کشور را به حضور فعالتر در ایران جلب کند.
نمایی از شعبه شرکت زیمنس در منطقه آزاد دبی. محصولات این شرکت در ایران فروش خوبی دارد.
گروه بازرگانی - رییس اتاق ایران به آلمان رفته تا نظر سرمایهگذاران این کشور را به حضور فعالتر در ایران جلب کند. آلمان تا سال ۲۰۰۷ در صدر تجارت خارجی ایران قرار داشت و به عنوان شریک اول از آن نام برده میشد، اما نقش این کشور در تحریمهای اقتصادی علیه ایران، فضا را مکدر کرد به طوری که رییس سازمان توسعه تجارت رسما اعلام کرد که «آلمان دیگر شریک اول تجاری ایران نیست».
به گفته دکتر غضنفری، «عراق جایگزین آلمان میشود» که البته این اتفاق تاکنون نیفتاده و آمار نشان میدهد که امارات متحده عربی مقصد و مبدا اصلی تجارت خارجی کشورمان است. حتی بسیاری از کالاهای آلمانی که پیشتر به صورت مستقیم روانه ایران میشد اکنون «با واسطه» از طریق امارات به کشورمان ریاکسپورت میشود که در این میان ناگفته پیدا است که سود تجارت غیرمستقیم با آلمان نصیب اماراتیها میشود.
البته کاهش صادرات آلمان به ایران دلایل دیگری هم دارد که از آن جمله میتوان به اختلاس یکمیلیون دلاری در اتاق ایران و آلمان اشاره کرد.
جمشید عدالتیان، یکی از اعضای این اتاق در مجمع عمومی سالانه این اتاق که در تهران برگزار شد، گفت: «متاسفانه معلوم نیست این یک میلیون دلار که از بودجه سال ۲۰۰۶ اختلاس شده، کجا رفته است!» فرار مدیرعامل قبلی این اتاق (توکاس) نیز مزید بر علت شد تا بر ابهامات فعالیت این اتاق که بزرگترین اتاق مشترک ایران با دیگر کشورهای جهان است و حدود ۲۰۰۰ عضو دارد، افزوده شود.
در گزارشهای گمرک ایران از وضعیت صادرات و واردات کشور در بهار امسال نیز نامی از آلمان به عنوان پنج کشور اصلی «شریک تجاری ایران» نیست.
در سال ۲۰۰۷ دولت آلمان میزان پوشش بیمه «هرمس» برای صادرات به ایران را تا نصف تقلیل داد و صادرات آلمان به ایران نیز آشکارا کاهش یافت به گزارش «دویچه وله»، میزان بیمه صادراتی شرکت دولتی «هرمس» آلمان برای صدور کالا به ایران در سال ۲۰۰۷ حدود ۵۰۳میلیون یورو بود. این میزان ۵۰درصد کمتر از سال ۲۰۰۶ است که بالغبر یکمیلیارد و ۱۶۰میلیون یورو بود.
کل صادرات آلمان به ایران در سال ۲۰۰۷ نیز به ۳/۲میلیارد یورو رسید. این میزان در سال ۲۰۰۶ حدود ۸/۳میلیارد یورو و در سال ۲۰۰۵ افزون بر ۵/۴میلیارد یورو بود.
این دو سال، اوج مناقشه ایران و غرب بر سربرنامه هستهای بوده است. در سال گذشته «دویچه بانک» و «کامرسبانک» مناسبات مالی خود را با شرکتهای ایرانی بهشدت کاهش دادند. به گفته رییس اتحادیه صادرکنندگان آلمان، ایران بزرگترین بازار صادرات آلمان در منطقه است و تحولات احتمالی به ویژه برای بخش متوسط صنعت آلمان بسیار ناگوار خواهد بود.
اتاق صنعت و بازرگانی آلمان سال گذشته از دولت آنگلا مرکل خواست تا با تمام توان برای کاهش و دفع بحران اقدام کند.
روزنامه «فرانکفورتر روندشاو» در مقالهای تحت عنوان «تحریم ایران متوجه آلمانیها میشود» نوشت: تشدید تحریمهای آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل علیه تهران، میلیاردها یورو ضرر و زیان برای شرکتهای آلمانی به همراه خواهد داشت.
بنا به نوشته این روزنامه، بخش اقتصاد آلمان و اتحادیه اروپا باید بار اصلی سیاست تشدید تحریمها علیه ایران را تحمل کند و بر دوش بکشد.
در این شرایط رییس اتاق ایران اعلام کرده که پیوستن آلمان به کشورهای تحریمکننده ایران، ۱۰هزار فرصت شغلی را در این کشور از بین برده است.
محمد نهاوندیان در دیدار با رییس اتحادیه اتاقهای صنایع و بازرگانی آلمان، در خصوص زمینههای گسترش روابط اقتصادی میان ایران و آلمان، با اشاره به روابط دیرینه سیاسی و اقتصادی میان دو کشور اظهار کرد: اختلافات سیاسی نباید سبب لطمه زدن به روابط دو کشور شود. نگرشهای سیاسی بر روابط اقتصادی صدمههای جدی وارد خواهد کرد و رکود اقتصادی و بحران جهانی غذا ناشی از همین مسائل است.
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، نهاوندیان تصریح کرد: اکنون نسل جدیدی از مدیران تحصیل کرده در ایران وارد کار شدهاند که اگر انتخاب آنها در اثر اعمال محدودیتها، محدود شود، سبب گرایش آنها به سمت تجارت با کشورهایی مانند چین، روسیه و هند خواهد شد.
وی ضمن اشاره به محدودیتهای بانکی اعمال شده در خصوص بانکهای ایرانی گفت: تجربه نشان داده است که تحریمهای اقتصادی برای تحقق اهداف سیاسی به ویژه در مورد کشوری مانند ایران موثر نیست، زیرا با وجود این تحریمها مبادلات تجاری ایران با کشورهای جهان افزایش یافته است.
رییس اتاق بازرگانی ایران توضیح داد: در اثر اعمال تحریمها، تا کنون ۱۰هزار فرصت شغلی در آلمان از دست رفته است و در صورت ادامه این شرایط، این میزان افزایش نیز خواهد یافت، بنابراین بهتر است آلمان از اعمال محدودیتهای فراقطعنامهای اجتناب کند.
وی خاطرنشان کرد: جامعه تجاری ایران و آلمان باید از دولتمردان خود بخواهند که از تاثیر مسائل سیاسی بر روابط اقتصادی جلوگیری کرده و مشکلات موجود را از طریق مذاکره حل کنند.
نهاوندیان با اشاره به مساله تامین امنیت انرژی جهان و نقش ایران در این زمینه یادآور شد: تامین امنیت انرژی جهان در نیمه دوم قرن ۲۱ وابسته به یک منطقه خاص خواهد بود و کشورهای محدودی به عنوان صادرکننده نفت باقی خواهند ماند و ایران میتواند در این زمینه شریک استراتژیک آلمان باشد.
نهاوندیان با بیان اینکه خصوصیسازی در کشور، سبب مشارکت بخش خصوصی در همه زمینههای اقتصادی شده است، تاکید کرد: این شرایط و قانون جدید سرمایهگذاری و اصلاحات مالیاتی فرصتهای جدید سرمایهگذاری را پیش رو قرار داده است و شرکتهای آلمانی میتوانند در پروژههای اقتصادی کشور حضور و مشارکت داشته باشند.
وی ضمن تاکید بر حقانیت ایران برای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای یادآور شد: ملت ایران از مخالفت و مانع تراشی برخی قدرتهای بزرگ بر سر راه پیشرفت علمی خود ناخرسند است.
رییس اتاق بازرگانی ایران در ادامه ضمن پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک کاری میان اتاقهای بازرگانی دو کشور گفت: انجام این کار کمک میکند تا فهرستی از شرکتهای ایرانی و آلمانی که با مشکل روبهرو هستند تهیه و برای حل مشکل آنها اقدام شود، همچنین پروژههای جدید همکاری، شناسایی و تعریف شوند.
در ادامه این دیدار، والنسلبن، رییس اتحادیه اتاقهای صنایع و بازرگانی آلمان نیز گفت: ایران از نظر ما کشور مهمی است و نباید فرصتهای تجاری موجود در آن را از دست داد.
وی افزود: نسل جدید مردم ایران باید از پیشینه روابط دو کشور اطلاع داشته باشند.
والنسلبن تصریح کرد: ارتباطات قوی اقتصادی میتواند زمینه خوبی برای حل اختلافات سیاسی باشد و امیدواریم ایران و اتحادیه اروپا از طریق مذاکره، مشکلات موجود را حل کنند.
وی در ادامه ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با ایران افزود: در تلاش هستیم تا زمینه حضور شرکتهای آلمانی در ایران را فراهم کنیم.
ارسال نظر