طرح جامع نظام توزیع کلید خورد

معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی از تصویب و نهایی شدن طرح جامع نظام توزیع در دولت و شروع مرحله مقدماتی و اجرایی این طرح خبر داد. محمد‌صادق مفتح در گفت‌وگو با «ایسنا» افزود: با اجرای کامل طرح نظام جامع توزیع، واحدهای صنفی به همدیگر متصل شده و از طریق یک شرکت تعاونی که توسط اعضا شکل می‌گیرد پشتیبانی می‌شوند.

مفتح افزود: با اتصال واحدهای صنفی؛ فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرد با همین مالکیت و مدیریت و با اسم و شکل واحد و نیز قیمت و سیاست یکسان کالاها را توزیع خواهند کرد.

معاون وزیر بازرگانی، اجرای طرح فروشگاه‌های زنجیره‌ای را الگو گرفته شده از سایر کشورها عنوان کرد و افزود: نحوه فعالیت این نوع فروشگاه‌ها در بسیاری از کشورها تجربه شده و این فروشگاه‌ها در واقع نوعی فروشگاه‌ زنجیره‌ای خرده فروشی‌اند در حالی که در فروشگاه‌های فعلی، واحدهای فروش به شرکت مادر تعلق داشته و کارمندان آن نیز کارمندان شرکت مادر هستند در حالی که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرده فروشی کالا از سوی یک شرکت مادر تامین می‌شود.

وی تاکید کرد: در نوع جدید فروشگاه‌های زنجیره‌ای، واحدها مکلفند با سیاست همان فروشگاه فعالیت کرده و با قیمت‌های فروشگاه تامین کننده کالاها توزیع را انجام دهند.

مفتح در پاسخ به این سوال که با ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرده فروشی ادامه فعالیت فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ و دولتی چگونه خواهد بود؟ اظهار کرد: در کنار فعالیت فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرده فروشی، فروشگاه‌های بزرگ نیز فعالند و به این ترتیب فضای رقابتی نیز ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: علاوه بر اتصال واحدهای صنفی و ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرده فروشی، طرح صدور ملت کارت اصناف نیز در دست انجام است که بر اساس آن کارت شناسایی برای صنوف صادر شده و بسیاری از اقدامات در قالب این کارت شناسه انجام خواهد گرفت که تاکنون برای ۸۰۰هزار واحد صنفی صادر شده است.

معاون وزیر بازرگانی همچنین در پاسخ به این سوال که مبلغی که در لایحه خشکسالی برای واردات کالاهای اساسی اختصاص یافته برای واردات کدام کالا است؟ عنوان کرد: از مبلغ چهارهزار و ۵۰۰میلیارد تومانی که برای این منظور اختصاص یافته است مبلغ دوهزار میلیارد آن در بخش بازرگانی است و بر اساس جداول مشخصی برای واردات قندوشکر، برنج، روغن و حتی یارانه شیر خام و بعد کالاهای ماه رمضان و شب عید تعیین شده است.

وی افزود: بخشی از این یارانه صرف افزایش یارانه شیر خام از ۲/۱میلیون تن به دو میلیون تن می‌شود و بخش دیگر آن نیز به تامین بودجه سبد کالایی ماه رمضان و ایام نوروز اختصاص می‌یابد که دایره اقشار وسیع‌تری را در برمی‌گیرد و شامل برنج، روغن، شکر، حبوبات، مرغ و کره خواهد بود.

معاون وزیر بازرگانی درباره وضعیت بازار سیمان پس از خروج از سبد حمایتی دولت نیز گفت: روند قیمت‌های سیمان در بازار بسیار نزولی است و اطمینان داریم که میزان تولید آن از مرز ۵۰میلیون تن عبور کند.

با اصناف مذاکره نشده

و اما سخنگوی شورای اصناف می‌گوید: تاکنون هیچ مذاکره‌ای با اصناف برای اجرای طرح اصلاح نظام توزیع کالا نشده است.

قاسم‌ نوده فراهانی، رییس مجمع امور صنفی توزیعی، با بیان اینکه «هیچ آگاهی از طرح تامین و اصلاح نظام توزیع کالا که قرار است توسط وزارت بازرگانی به مجلس شورای اسلامی برود، ندارم» وی خاطرنشان کرد: شبکه تامین و توزیع کالای اصناف فقط از طریق ایجاد شرکت اصناف ایرانیان دنبال می‌شود.

سخنگوی شورای اصناف ادامه داد: به دلیل عدم آگاهی در مورد این طرح نمی‌‌توانم اظهارنظر کنم، اما امیدوارم وزارت بازرگانی نظر اصناف را برای ایجاد شبکه‌های توزیع بپرسد.