بنادر جنوبی، جایگزین امارات میشوند
سارا صفاری-جذب سرمایه و توسعه صادرات از اهداف اصلی قوانین مناطق آزاد است و در همین راستا تشکیل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس تحت عنوان طرح ملی ساماندهی با ایده وزارت بازرگانی در بندر قشم به عنوان بندر پایلوت مورد تصویب دولت قرار گرفت و برای اجرای این طرح ۸۰ پروژه تعریف شد تا با کمک دولت و سرمایهگذاری داخلی و خارجی عملیاتی شود. رییس سازمان توسعه تجارت دیروز درگفت و گو با خبرنگاران ضمن بیان این مطلب گفت: در حال حاضر حدود ۱۰ تا ۲۰درصد تجارت کشورمان از طریق امارات تحت عنوان صادرات مجدد انجام میشود و این در حالی است که سازمان توسعه تجارت در صدد برنامهریزی برای تبدیل بنادر جنوبی به قطب انرژی و جذبکننده حجم ۱۰ تا ۲۰درصدی تجارت امارات در بنادر کشورمان است، بنابراین با وجود منابع غنی طبیعی که در بنادرمان وجود دارد. تنها آمادهسازی زیرساختها و استقرار سیستمهای خدمات مانند بانک و بیمه نیاز است تا بخشی از فعالیت ریاکسپورت در بنادرمان انجام شود.
در ادامه این نشست، سلطانی مجری طرح ملی ساماندهی قشم به ارائه گزارشی در خصوص اقدامات و طرحهای اجرایی در این بندر پرداخت و خاطرنشان کرد: طرح ملی ساماندهی روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی در ابتدای مردادماه سال ۸۶ به تصویب دولت و مجلس رسید و در راستای اهداف طرح ساماندهی روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی در حوزه خلیجفارس اخیرا طرح ایجاد منطقه آزاد بزرگ خلیجفارس متشکل از بندر شهید رجایی و ۳ منطقه آزاد قشم، کیش و چابهار و جزایر ۱۷ گانه متعلق به ایران در خلیجفارس که برای اجرا از توجیه برخوردارند، برای عملیاتیسازی هدفگذاری شد.
سلطانی درخصوص محورهای اهداف این طرح بیان کرد: تحقق اهداف سند چشمانداز ایران، ایجاد ظرفیت مناسب برای توسعه زیرساختهای بنادر در حوزه خلیجفارس، برداشتن گامی عملی در جهت تبدیل ایران بهعنوان قدرت برتر اقتصادی منطقه، رقابتپذیری و تعامل با کشورهای منطقه، از قوه به فعل درآوردن توانمندیهای استراتژیکی خلیجفارس و ایجاد فرصتهای اشتغال و کمک به رونق اقتصادی از اهداف تعیین شده برای ایجاد این منطقه است.
وی ادامه داد: در فاز ۱ این طرح پیشنهادمان به دولت تبدیل قشم و شهید رجایی به یک منطقه آزاد بزرگ از طریق احداث پل خلیجفارس بوده و احداث پل خلیجفارس از مهمترین پروژههای طرح ملی است که در سند چشمانداز دولت نهم نیز مطرح شده است.
سلطانی با اشاره به اینکه در طرح ملی ساماندهی ۹۸ راهکار مصوب شده، اظهار داشت: هماکنون ۴۷ مورد از این راهکارها وارد فاز عملیاتی شده و ۶۰ پروژه زیرساختی در پایلوت این طرح در قشم اجرا میشود که بعد از اجرا و بهرهبرداری بهگونهای تعمیم یافته در سایر بخشهای کشور انجام چنین طرحهایی مانند قشم اجرایی میشود.
در ادامه،غضنفری بر تشکیل فراکسیون صادرات در مجلس تاکید کرد و گفت: تشکیل فراکسیون صادرات غیرنفتی در مجلس هفتم مطرح شد و تاکنون نیز این اقدام به نتیجهای نرسیده است. تشکیل این فراکسیون تنها برای حمایت مجلس نیست بلکه در مواردی نیز میتواند به صورت انتقادی و در جهت اصلاح گام بردارد. غضنفری در پاسخ به اینکه بودجه اختصاصی برای توسعه تجارت در استانها به چه میزان است، گفت: در سال گذشته ۳۰میلیارد تومان به استانداریها برای آمادهسازی زیرساختها، حضور در نمایشگاهها و مواردی از این دست پرداخت شد و پیشبینی میکنیم که در سالجاری بتوانیم ۲ برابر سال گذشته برای اجرای طرحها اختصاص دهیم و هماکنون ۵۰۰میلیون تومان به هر استان از طریق استانداریها در حوزه صادرات غیرنفتی تخصیص داده شده است. غضنفری درآمدهای این سازمان را ۱۵ تا ۲۰میلیارد تومان بیان کرد و گفت: این درآمدها تماما به حساب دولت ریخته میشود و این سازمان دخل و تصرفی در آن ندارد.
ارسال نظر