گروه بازرگانی-مجمع عمومی عادی سالانه اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی برگزار شد.

دکتر حمید حسینی، رییس هیات‌مدیره این اتحادیه به مهم‌ترین اقدامات هیات مدیره در سال گذشته اشاره کرد که پیگیری مشکل مالیاتی و اصلاح دستورالعمل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از مهمترین آن‌ها بوده است. حسینی گفت: این ستاد هنوز برخی صادرکنندگان بزرگ عضو اتحادیه را در فهرست صادرکنندگان خوشنام‌ قرار نداده که به این رویکرد انتقاد داریم و پیگیر چند و چون آن هستیم. همچنین در گزارش هیات‌مدیره اتحادیه، انتخاب شعار «صادرات فرآورده، جایگزین صادرات نفت و گاز» ارتقای جایگاه اتحادیه در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های کشور، برنامه‌ریزی برای استفاده مطلوب از اجرای اصل ۴۴ و خصوصی‌سازی واحدهای پالایش و پتروشیمی و حضور در همایش‌های ملی و بین‌المللی حرفه‌ای و تجاری، به عنوان برنامه راهبردی برای سال‌‌های آتی تعیین شده است.

در ادامه، انتخاباتی برای تعیین بازرس اتحادیه و نیز روزنامه رسمی برگزار شد، که مهدی اسپندیاری مجددا به عنوان بازرس اصلی برگزیده شد اعضای اتحادیه همچون چند سال گذشته روزنامه «دنیای اقتصاد» را به عنوان روزنامه رسمی خود انتخاب کردند.

رانت ۲هزار میلیارد تومانی بازار سیمان

غلامعباس زنگی‌آبادی، ناظر تالار بورس کالا، مهمان مجمع عمومی اتحادیه بود که در باب وضعیت بورس کالا به تفصیل سخن گفت و به پرسش‌های متعدد حاضران در این نشست پاسخ داد. او وضعیت بخش‌خصوصی را تشریح کرد و گفت: بخش خصوصی هر ریال از سرمایه خود را با جان کندن به دست آورده است. این بخش در اقتصاد نابود شده در حالی که بخش خصوصی باید قدرتمند باشد تا اقتصاد کشور درست بشود. اقتصاد بدون بخش خصوصی هرگز سامان نمی‌گیرد.

او ادامه داد: من این بحث‌ها را همیشه دنبال کرده‌ام. می‌گویند زنگی‌‌آبادی تند بحث می‌کنی. می‌گویم تا وقتی در ایران هستم نظر خود را مطرح می‌کنم وقتی هم نخواستند، برمی‌گردم به لندن و می‌روم سر کار خودم. من نگران مملکتم هستم و امیدوارم بخش خصوصی قدرتمند شود.

ناظر تالار بورس کالا سپس از رانت ۲ هزار میلیارد تومانی در بازار سیمان خبر داد و افزود: نه شما آن رانت را دارید، نه ما. هرکس به مراکز قدرت وصل است. این رانت نصیب او می‌شود. من این نکته را هزار بار گفته‌ام. می‌گویند پارسال ۱۲ میلیون تن سیمان گم شده. این گم شده، یعنی چه؟ ارزش آن می‌شود هزارو سیصد میلیارد تومان؛ این مقدار سیمان را باید برای خانه‌سازی به مردم می‌دادند.