بلاتکلیفی شکر در بازار سیاه

قرار بود معضل کارخانجات شکر در جلسه‌ای طی سال جاری با حضور وزرای بازرگانی و صنایع به همراه برخی از مسوولان پیگیری و مشکل شکر انبار شده کارخانجات بررسی شود که پس از گذشت چندین هفته این اتفاق نیفتاده است. به گزارش «فارس»، کارخانجات تولیدکننده شکر مدعی بودند که حجم بالای واردات بازار فروش آنها را دچار تزلزل کرده و از سویی دولت مدعی بود که نمی‌توان به بهانه حمایت از تولید داخل به مصرف‌کننده ظلم شود.

در همین رابطه رییس انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر گفت: دستور رییس جمهوری برای تشکیل کمیته‌ای متشکل از وزارتخانه‌های مختلف و حل مشکلات صنایع قند و شکر مسکوت مانده است.

بهمن دانایی اظهار داشت: اخیرا آقای مفتح معاون توسعه بازرگانی عنوان کرده‌ که قیمت تمام شده شکر در ایران بالاتر از دیگر کشورهاست و تحت این شرایط مردم نباید تاوان فرسودگی صنایع قند و شکر را بپردازند.

وی افزود: علاوه بر این آقای مفتح عمر جوان‌ترین کارخانه قند و شکر کشور را ۲۵ سال ذکر کرده‌اند که نشان می‌دهد اطلاعات نادرستی در اختیار ایشان قرار داده شده است.

دانایی تصریح کرد: صنعت قند و شکر هم دارای کارخانه‌های جدید که عمر آنها به ۴ تا ۵ سال می‌رسد و هم دارای کارخانجات قدیمی است در عین حال بسیاری از کارخانجات قدیمی به خوبی بازسازی و نوسازی شده‌ و به خوبی مورد استحصال و بهره‌برداری قرار گرفته‌اند.

وی یادآور شد: ضریب استحصال شکر از چغندرقند در ایران ۸۰درصد و در کشورهای آمریکایی و اروپایی حدود ۸۵درصد است.

رییس انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر در خصوص بالا بودن قیمت تمام شده تولید صنایع قند و شکر در ایران نیز تصریح کرد: قیمت تمام شده تولید شکر در کشور هم‌اکنون ۵۷۰ تا ۵۸۰دلار برای هر تن است، حال آنکه این رقم در اروپا به ۹۰۰ دلار یعنی ۵/۱ برابر هزینه تولید صنایع ما بالغ می‌شود، منتها در این کشورها از صنایع قند و شکر حمایت می‌شود و به عنوان مثال تعرفه واردات شکر در کشوری مانند ترکیه ۱۳۸درصد است.

وی گفت: ۸۰درصد قیمت تمام شده محصول کارخانجات شکر توسط دولت تعیین می‌شود که ۶۰درصد مربوط به قیمت تضمینی چغندر قند و ۲۰درصد هزینه دستمزد است.

در حال حاضر بهای شکر با وجود واردات بالا و انبار شدن آن کاهش نیافته است.