رییس اتاق مشترک ایران و عراق در مراسم افتتاحیه شعبه اتاق مشترک ایران و عراق در مشهد گفت: اکنون عراق به ۱۰‌میلیون واحد مسکونی نیازمند است که خراسان رضوی می‌تواند در تامین مصالح ساختمانی، این کشور را پشتیبانی کند. حسین‌تیزمغز در ادامه افزود: با توجه به بررسی‌های انجام گرفته و نیازهای تجار ایرانی و عراقی برای ارائه توانمندی‌های ایران در عراق مراکز تجاری را در شمال، جنوب و مرکز این کشور تاسیس خواهیم کرد.

تیز مغز با بیان اینکه در سال ۲۰۰۸ میلادی، بودجه عراق بالغ بر ۴۵‌میلیارد دلار تعیین شده است که مجموعا با کمک‌های داده شده به این کشور به ۷۵‌میلیارد دلار خواهد رسید، ادامه داد: در این راستا ایران یک‌میلیارد دلار در قالب وام درازمدت به عراق کمک کرده است که با توجه به این موضوع ما از دولت درخواست کرده‌ایم که همین میزان اعتبار به بخش‌خصوصی نیز ارائه شود.

رییس اتاق مشترک بازرگانی، صنایع و معادن ایران و عراق بیان کرد: برای ارائه توانمندی‌های دو کشور ایران و عراق ۱۴ نمایشگاه و سمینار در سال جاری برگزار خواهد شد که از آن جمله می‌توان به برگزاری نمایشگاهی تا قبل از ماه مبارک رمضان در نجف و برگزاری سمینار بهداشت و درمان در تابستان در تهران اشاره کرد.

تیزمغز در ادامه تصریح کرد: با توجه به فراهم آمدن احداث نمایشگاه در نقطه صفر مرزی دو کشور ایران و عراق، خراسان می‌تواند برای ارائه توانمندی‌های خودش نمایشگاهی را در این نقطه احداث کند.

به گفته تیزمغز، حجم مبادلات تجاری ایران و عراق در سال ۸۶، بالغ بر دو‌میلیارد و۸۰۰‌میلیون دلار بود که این میزان در سال ۸۵، ۸۰۰‌میلیون دلار بوده است و تلاش می‌کنیم که حجم مبادلات تجاری ایران و عراق را در سال جاری به دو برابر افزایش دهیم.

همچنین حسن کاظمی‌قمی‌، سفیر ایران در عراق، در پیامی ‌که رایزن وزارت امور خارجه در شمال و شمال شرق کشور آن را قرائت کرد، گفت: جمهوری اسلامی‌ایران در سال گذشته با کمترین هزینه دست آوردهای مثبتی را در عراق حاصل کرد. وی افزود: در تداوم نقش آفرینی‌های جمهوری اسلامی‌ایران در تحولات عراق، سال ۸۶ ویژگی‌های مهمی‌را در برداشته است؛ به طوری که در این سال علاوه بر گرایش به سمت اجرایی کردن توافقات سال‌های قبل، ۹۵ یادداشت تفاهم همکاری دیگر نیز میان دو کشور به امضا رسیده است.

در ادامه این مراسم معین حمید الکاظم، رییس شورای شهر بغداد گفت: با توجه به مشترکات دو کشور ایران و عراق در زمینه های عقیدتی، اجتماعی، آداب و رسوم که مکمل یکدیگر هستند، زمینه‌های همکاری اقتصادی بین ایران و عراق فراهم شده است.

وی تصریح کرد: اکنون عراق مشکلات اجتماعی خود را پشت سر گذاشته است و مراحل خیزش را طی می‌کند.

الکاظم با بیان این مطلب که بودجه عراق در سال ۲۰۰۸ میلادی ۴۵میلیارد دلار است، به طوری که این سال را سال سازندگی عراق نامگذاری کرده‌ایم، اذعان کرد: به هر یک از ۱۵ استان عراق سه میلیارد دلار اعتبار برای توسعه مبادلات تجاری با استان‌های همجوار سایر کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران پرداخت شده است. الکاظم با اشاره به اینکه عراق بیشترین نیاز به سرمایه‌گذاران ایرانی را در بخش مسکن دارد، خاطر نشان کرد: امروز عراق در زمینه‌های مختلف اعم از صنعت، انرژی، فعالیت‌های زیربنایی و ترمیم زیرساخت ها و بازسازی نیازمند مشارکت ایران است.