خبرنهاوندیان در دیدار با تجار هنگکنگی:
آمریکا فرصت سرمایهگذاری در نفت و گاز ایران را از دست داد
تجار هنگکنگی طی نشست مشترکی با اعضای اتاق بازرگانی ایران و چین، زمینههای افزایش همکاری طرفین در بخشهای IT، انرژی و خدمات بانکی، تولید، ساخت نیروگاه و سد و گسترش سرمایهگذاریهای مستقیم را مورد بررسی قرار دادند. محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی ایران، در این گردهمایی با اشاره به تجربه موفق اقتصادی هنگکنگ در گذراندن دو مرحله انتقال اقتصادی تصریح کرد: هنگکنگ توانست با تاکید بر اهمیت بنگاههای کوچک و متوسط (SMEs) تولید ملی خود را بالا برده و اقتصاد خود را در سطح مطلوبی نگه دارد.
وی افزود: هنگکنگ در ۳۰ سال گذشته در مرحله شکوفایی اقتصاد چین، بیشترین نقش را در سرمایهگذاری این کشور داشته است.
او اقتصاد هنگکنگ را اقتصادی متکی به بخش خدمات دانست و در این رابطه گفت: در حال حاضر بیش از ۹۰درصد اقتصاد هنگکنگ از بخش خدمات حاصل میشود و با توجه به اینکه اقتصاد ایران در مرحله انتقال تاریخی قرار دارد و با در نظر گرفتن ضرورت تولید فرصتهای شغلی، سرمایهگذاری وسیع روی منابع انسانی، بهرهگیری از واحدهای کوچک و متوسط، گسترش بخش خدمات برای ایجاد اشتغال و درآمد حاصل از صدور خدمات، میتوانیم از تجربه هنگکنگ به خوبی استفاده کنیم.
نهاوندیان افزود: با توجه به نقش رو به رشد اقتصاد ایران در منطقه هنگکنگ، ایران مایل است در این منطقه که قطعا آیندهای روشن خواهد داشت، حضور فعالی داشته باشد.
رییس اتاق بازرگانی ایران همچنین توجه به مقوله گردشگری، بانک و بیمه و حوزه انرژی از جمله نفت، گاز و پتروشیمی را ضروری دانست و گفت: گردشگری علاوه بر اینکه یک فعالیت اقتصادی درآمدزاست، کمک میکند که دو طرف با زمینههای سرمایهگذاری یکدیگر آشنا شوند.
وی با اشاره به این مساله که «سیاست نباید وارد تجارت بینالملل شود»، خاطرنشان کرد: وقتی سیاست وارد مسائل اقتصادی میشود، شفافیتها از بین میرود و به نظر ما ارتباط مستقیم و دوطرفه بین بانکها به گسترش روابط تجاری کمک میکند.
وی با اشاره به موقعیت استراتژیک ایران در منطقه افزود: شرایط خاص استراتژیکی ایران برای صادرکنندگان بینالمللی مناسب است و هر نوع سرمایهگذاری روی حمل و نقل ایران میتواند برای هر دو طرف مطلوب باشد.
وی همچنین در خصوص برخی تحریمهای اقتصادی علیه ایران اظهار کرد: کسانی که ایران را تحریم میکنند در واقع برای خودشان محدودیت ایجاد کردهاند و خود را از وجود یک بازار بزرگ محروم ساختهاند، به عنوان مثال با این تحریمها، آمریکا فرصتهایش را برای استفاده از بازار نفت و گاز ایران از دست داده است. نهاوندیان با اشاره به مشکلاتی که در روابط بانکی ایران با برخی از کشورها به وجود آمده است، یادآور شد: این محدودیتهای بانکی نیز مشکلی برای ما به وجود نمیآورد؛ زیرا کشور ما قبل از این تحریمها با بانکهای رده اول دنیا کار میکرد و اکنون سراغ بانکهای رده دوم و سوم که ریشه بسیاری از آنها نیز اروپایی و چینی است، میرویم.
وی به فرآیند زمانبر صدور روادید اشاره کرد و خواستار رفع این مشکل برای تسهیل رفت و آمد تجار دو طرف شد.
یان چان، نایب رییس اتاق بازرگانی چینیهای مقیم هنگکنگ نیز در این دیدار با اشاره به قدمت ۱۰۸ ساله اتاق چینیهای مقیم هنگکنگ گفت: این اتاق شش هزار عضو دارد که این اعضا علاوه بر تجار و صاحبان صنایع از مشاوران و حقوقدانها نیز تشکیل شده و توانسته روابط خوبی با سایر اتاقهای بازرگانی در جهان ایجاد کند. وی افزود: دو سال قبل اساسنامه اتاق چینیهای مقیم هنگکنگ اصلاح شد و اکنون چینیهایی که خارج از هنگکنگ نیز اقامت دارند، میتوانند به عضویت این اتاق در بیایند. یان چان در ادامه با اشاره به موقعیت منحصر به فرد سیاسی و جغرافیایی هنگکنگ گفت: شرایط موجود در هنگکنگ باعث شده است که این منطقه به عنوان محل تجارت شناخته شود و با پیوستن هنگکنگ به چین در ۱۱ سال پیش توانست نقش موثری در بازگشایی اقتصادی چین بازی کند.
وی روابط اتاق بازرگانی چینیهای مقیم هنگکنگ را با دولت صمیمانه توصیف کرد و یادآور شد: اتاق بازرگانی در هنگکنگ مشاور دولت در امر قانونگذاری تجاری است، به گونهای که ما یک عضو دائم در مجلس قانونگذاری هنگکنگ داریم. نایب رییس اتاق بازرگانی چینیهای مقیم هنگکنگ سپس با تاکید بر نقش هنگکنگ به عنوان گلوگاه تجاری دنیا خاطرنشان کرد: از ۳۰ سال قبل که اقتصاد چین باز شد، خدمات، دانش فنی و سرمایه از هنگکنگ به چین انتقال یافت و تولیدکنندگان کارخانههای خود را به چین منتقل کردند؛ به گونهای که اکنون ۸۹درصد تولیدات در چین انجام میشود و شش میلیون چینی حقوق خود را از هنگکنگ دریافت میکنند و در حال حاضر هنگکنگیها اولین سرمایهگذاران در چین به شمار میروند. وی ضمن ابراز علاقهمندی سرمایهگذاران هنگکنگی برای کشف بازارهای جدید در دنیا تصریح کرد: اتاقهای بازرگانی دو طرف میتوانند نقش موثری در توسعه روابط دوجانبه بازی کنند و ملاقاتهای امروز میتواند زمینهساز همکاریهای آینده باشد.
ارسال نظر