گروه بازرگانی- دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در نامه‌ای به قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که تولیدات صنایع غذایی کشور متاثر از رخدادهای داخلی و بین‌المللی با چالش‌های متعددی رو‌به‌رو شده است. ابوالحسن خلیلی در این نامه، وابستگی شدید صنایع غذایی به مواد اولیه اصلی وارداتی از جمله روغن خام، گندم و ....، وابستگی مواد بسته‌بندی به خارج از کشور از جمله ورق حلب، pet و سایر مواد افزودنی، کمبود نقدینگی و انقباض شدید سیستم بانکی و نوسانات نرخ ارز و عدم‌امکان استفاده سهل‌الوصول از ارز رسمی را از جمله این چالش‌ها دانسته است.

خلیلی در بخش دیگری از این نامه آورده است: از دیگر سو حساسیت تولیدات مواد غذایی در حوزه تنظیم بازار و نگاه خاص دولت در حمایت از مصرف‌کنندگان نیز عامل دیگری است که فعالیت اقتصادی در این صنعت را ویژه و خاص کرده است.

وی با اشاره به پذیرش فشارهای حاصل از افزایش قیمت یا کمبود مواد اولیه، تغییرات نرخ ارز و کمبود نقدینگی از یک سو و افزایش فشار کنترل و تثبیت قیمت از سوی دیگر، این عوامل را مسبب کاهش آستانه تحمل این صنعت در مدیریت فشارهای وارده، کاهش تولید یا تعطیلی دور از انتظار واحدهای تولیدی دانسته است.

دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در ادامه خواستار اجرای راهکارهای زیر برای عبور از وضع موجود شده است:

۱- برنامه‌ریزی استراتژیک در بخش کشاورزی و ارائه برنامه در خصوص تولید مواد اولیه صنعت غذا می‌تواند کمک موثری در انجام راهبرد پیش گفته شده داشته باشد.

۲- تنوع بخشی تولیدات صنایع غذایی و دسته‌بندی تولیدات به دو بخش (۱- کالاهای حساس و ضروری ۲- کالاهای غیر حساس) و تبیین نظام قیمت‌گذاری با محوریت تشکل‌ها برای هر بخش از جمله الزامات حمایت از روند تولید داخلی است.

۳- جلوگیری از هجمه شدید تبلیغاتی نظام مبارزه با گرانفروشی که همواره پیکان اتهام آن به سمت تولید‌کنندگان مواد غذایی نشانه گرفته می‌شود.

۴- ارائه برنامه مدون و حداقل ۶ ماهه برای تنظیم بازار کالا و هماهنگی در ثبات نرخ ارز به همراه برنامه تامین مواد اولیه به صورت مشترک از سوی تشکل‌ها و وزارت صنعت و معدن و تجارت.