صدور مجوز گرانی از سوی دولت

گروه بازرگانی - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان دلایل صدور مجوز برخی گرانی‌ها از سوی دولت، از عدم ابلاغ لغو مصوبه افزایش قیمت خودرو خبر داد و گفت: مجازات شدید در انتظار گران فروشان است. محمد‌حسن نکویی‌مهر در خصوص افزایش قیمت‌های صورت گرفته در گروه مواد غذایی در یک ماه گذشته اظهار کرد: هر گونه تغییر قیمتی باید با هماهنگی تشکل‌ها و سازمان حمایت باشد و اگر غیر‌از این کاری صورت بگیرد تخلف محسوب می‌شود و بازرسین ما با آن به شدت برخورد می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه به همه استان‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا بازرسی‌ها تشدید شود، گفت: در تخلفات صنفی صورت گرفته به‌‌رغم تشدید بازرسی‌ها مجازات‌ها را نیز تشدید کرده‌ایم و به صورت اشد با آنها مقابله، پلمب یا اینکه پارچه‌نوشته نصب می‌شود.

عدم اجرای مصوبه کمیته خودرو به ما ابلاغ نشده است

رییس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان در خصوص افزایش قیمت خودرو در یک ماه گذشته و تخلف از مصوبه کمیته خودرو و همچنین صحبت‌های معاون اول رییس‌جمهور در خصوص عدم اجرای مصوبه کمیته خودرو اظهار کرد: کمیته خودرو به عنوان یک مرجع قانونی متوسط افزایش قیمت ۶ درصد را تصویب کرد، اما آنچه اعمال شد میانگین ۵/۴ درصد بود.

وی افزود: اگر قرار باشد مصوبه کمیته خودرو اجرا نشود باید به صورت قانونی به ما ابلاغ شود تا هیچ گونه مشکل حقوقی در این زمینه نداشته باشیم.

قیمت ارز دولتی ۱۷ درصد افزایش داشته است

نکویی‌مهر در خصوص دفاع سازمان حمایت از افزایش قیمت روغن به «فارس» گفت: یکی از دلایل افزایش قیمت روغن این است که ارز دولتی از هزار و ۵۰ تومان به ۱۲۲۶ تومان افزایش داشته است که این افزایش قیمت ارز در حدود ۱۷ درصد است و از طرفی قیمت جهانی روغن نیز افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی داشته است.

وی در واکنش به این سوال که در ۱۹ ماه گذشته سازمان حمایت مجوز افزایش قیمت بالغ بر ۵۵ درصد برای روغن صادر کرده، بیان کرد: صدور مجوز قیمت‌ها در سازمان حمایت براساس کار کارشناسی است و این در حالی است که در افزایش قیمت اخیر درخواست انجمن به دلیل افزایش هزینه‌ها ۴۰ درصد بود.

حداقل‌های تداوم تولید را در نظر می‌گیریم

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در واکنش به این سوال که پس از ادغام وزارت صنایع و بازرگانی چرخش سازمان حمایت به سمت حمایت از تولید بوده، عنوان کرد: اقدامات صورت گرفته در این سازمان براساس مسائل دقیق کارشناسی است و حمایت از مصرف‌کننده در حالی صورت می‌گیرد که حداقل‌های تداوم تولید در آن رعایت شود و این اظهار‌نظر شما به صورت عکس از سوی تولید‌کنندگان صورت می‌گیرد، بسیاری از تولید‌کنندگان معتقدند که سازمان حمایت تنها از مصرف‌کنندگان حمایت می‌کنند؛ اما واقعیت امر آن است که مصوبات و تصمیمات سازمان حمایت براساس چارچوب‌های کارشناسی است.

ملاک ما شیر خام ۶۳۰ تومانی است

وی در خصوص افزایش قیمت لبنیات، کم‌فروشی و همچنین رفتار خودسرانه کارخانه‌های لبنیات افزود: ملاک ما برای قیمت‌گذاری قیمت ۶۳۰ تومان برای شیر خام است که براساس آن قیمت محصولات لبنی مشخص شده و هر گونه افزایش قیمتی از آن تخلف محسوب می‌شود.

نکویی‌مهر در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود قیمت شیر خام به ۷۲۰ تومان افزایش پیدا کرده است، گفت: این ارقام در جلسات کارشناسی بوده است و تا زمانی که به تصویب کارگروه کنترل بازار نرسد از نظر ما اجرایی نیست.

رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان از سوی دیگر به «ایسنا» هم گفت که تثبیت قیمت‌ها به ضرر اشتغال و در نهایت مصرف‌کننده خواهد بود.

نکویی‌مهر در مورد افزایش قیمت‌ها به چند عامل افزایش قیمت نهاده‌های تولید، تغییر نرخ ارز و افزایش قیمت جهانی برخی اقلام اشاره کرد و گفت: تورم و گرانی یک بیماری اقتصادی است که طی ۲۰ سال گذشته به طور متوسط با نرخ ۲۰ درصد در کشور ما وجود داشته است.

وی یکی دلایل این تورم را افزایش نقدینگی در کشور دانست و افزود: نرخ رسمی ارز نیز طی سال گذشته رشد ۱۷ درصدی داشته و علاوه بر این مثلا در شاخص مواد غذایی قیمت جهانی آن ۲۳ درصد افزایش یافته است.

او در ادامه با اشاره به تصویب افزایش ۱۷ درصدی قیمت روغن در روزهای اخیر، علت موافقت با افزایش قیمت در این بخش را تغییرات نرخ ارز ذکر کرد و یادآور شد: در مورد افزایش قیمت شیرخام نیز افزایش قیمت علوفه و سایر نهاده‌های تولید در این بخش تاثیر داشته‌ است.