نمایه - رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران:
استراتژی توسعه اقتصادی کشور تدوین شود
گروه بازرگانی- رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران بر تدوین استراتژی توسعه بخشهای مختلف اقتصادی کشور تاکید کرد و خواستار آن شد که این استراتژی از سوی اتاق بازرگانی تدوین و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی فرستاده شود. محسن خلیلی عراقی تصریح کرد که نیازی به تدوین استراتژی توسعه صنعتی نیست؛ چرا که به گفته وی، متن استراتژی توسعه، سالها پیش از سوی انجمن مدیران صنایع نوشته شده و تنها نیاز به حمایت دولت برای اجرا دارد.
به گفته خلیلی، استراتژی توسعه صنعتی هنوز مصوب نشده است و از این رو دولتهایی که آمدهاند آن را عملیاتی نکردهاند.
به گفته رییس کمیسیون صنعت اتاق تهران، استراتژی توسعه صنعتی در دسترس است و اکنون باید به سراغ تدوین استراتژی توسعه کشاورزی، خدمات، گردشگری و سایر بخشهای مختلف اقتصادی رفت. به باور این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، صنعت کشاورزی ایران حرفی برای گفتن ندارد و صنایع تبدیلی در حال نابودی است و از کمبود مواد اولیه رنج میبرد.
او در بخش دیگری از سخنانش، به مقالهای اشاره کرد که به زعم وی ۲۵ سال پیش نوشته است و در باب حمایت از تولید و کارآفرینان کشور بود. خلیلی از این رو تاکید کرد که بخش خصوصی باید نهایت استفاده را از شعار اقتصادی امسال ببرد. وی همچنین اتاق تهران را یکی از مدرنترین و با ثباتترین تشکلهای اقتصادی کشور نام برد و تصریح کرد که بخش خصوصی از این پایگاه میتواند در جهت پیشبرد اهداف خود استفاده کند.
چرا قانون انرژی نداریم؟
رییس کمیسیون صنعت اتاق تهران همچنین تصریح کرد که یکی از بلایای اقتصادی کشور این است که قانون انرژی نداریم. خلیلی گفت: باید بخش انرژی کشور قانونمند باشد و اگر این قانون موجود بود قانون هدفمندی یارانهها به گونهای دیگر و بهتر اجرا میشد. او سپس، جزوهای از قانون صرفهجویی انرژی در کشور ژاپن را میان اعضای کمیسیون تقسیم کرد. وی همچنین، سند استراتژی توسعه صنعتی کشور ترکیه را که خود ترجمه کرده است، برای مطالعه در اختیار اعضای کمیسیون قرار داد.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ادامه سخنان خود، به مقالهای اشاره کرد که وی در آخرین شماره نشریه آیندهنگر (یکی از نشریات اتاق تهران) به چاپ رسانده است. خلیلی توضیح داد که این مقاله در باب فقدان پارادایم و برنامه در اقتصاد کشور است.
او همچنین گفت: برای توسعه در ایران پیش از انقلاب ۵ برنامه تدوین شد و پس از انقلاب نیز تاکنون ۴ برنامه اجرا شده است، اما تاکنون به اهداف این برنامهها نرسیدهایم؛ چرا که پارادایم عملیاتی شدن آن را تعریف نکردهایم.
به گفته محسن خلیلی عراقی، با وجود آنکه استراتژی توسعه صنعتی کشور هنوز تدوین نشده و مورد بیمهری دولتها قرار گرفته است، اما مصوبه ۲۲/۰۵/۸۴ مجمع تشخیص مصلحت نظام که در ۱۰ ماده به بیان استراتژی صنعتی کشور پرداخته است، کاملترین و جامعترین سندی است که در این راستا تدوین شده است.
ارسال نظر