فراسو - عسگر اولادی:
تحریم نفتی ایران حداقل تا ۹ ماه آتی امکانپذیر نیست
به گفته رییس اتاق بازرگانی ایران و چین و عضو باسابقه هیات نمایندگان اتاق تهران، جایگزین کردن ۲ میلیون بشکه در روز سخت است؛ آن هم در شرایطی که عربستان در تولید نفت مشکل دارد.
گروه بازرگانی - اسدا ... عسگراولادی معتقد است: تحریم نفتی ایران امکانپذیر نیست و حداقل تا سپتامبر ۲۰۱۲ یعنی ۹ ماه دیگر عملی نمیشود، زیرا بازارهای جهانی توان جایگزین کردن نفت ایران را ندارد.
به گفته رییس اتاق بازرگانی ایران و چین و عضو باسابقه هیات نمایندگان اتاق تهران، جایگزین کردن ۲ میلیون بشکه در روز سخت است؛ آن هم در شرایطی که عربستان در تولید نفت مشکل دارد. از سوی دیگر، با تحریم نفتی ایران، خلیجفارس دچار چالشهای احتمالی میشود؛ ضمن اینکه اساسا با موقعیت استراتژیک و سوقالجیشی ایران در منطقه، تحریم نفتی ایران از سوی غرب بزرگترین اشتباه است که در نهایت، باعث افزایش قیمت نفت روسیه به ۳۰۰ دلار میشود و روسیه در اروپا آقایی خواهد کرد که این به مصلحت اروپا نیست.
عسگراولادی در خصوص تبعات تحریم نفتی ایران در گفتوگو با «پانا» افزود: روزانه ۲۷ میلیون بشکه نفت از خلیجفارس خارج میشود که بیش از ۲ میلیون آن، متعلق به ایران است. وقتی نفت ایران تحریم شود، روسیه که روزانه ۱۰ میلیون بشکه نفت تولید میکند و امروز به قیمت ۱۰۰ دلار میفروشد، نفت خود را به ۳ برابر قیمت افزایش میدهد که اروپا قدرت و تحمل این فشار را ندارد. او ادامه داد: اروپا باید با ایران برای حفاظت از خلیجفارس و خروج نفت تفاهم کند و در واقع اگر غرب عاقل باشد، بهدنبال تحریم نفت ایران نمیرود.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نوسانات اخیر نرخ ارز، مساله ارز را شاهرگ اقتصاد در واردات و صادرات دانست و گفت: اتفاقی که در ۴ ماه اخیر در بازار ارز افتاده، میتوانست بهتر از این مدیریت شود. روزی که نرخ ارز به پایه ۱۳۰۰ تومان رسید، از بهمنی، رییسکل بانک مرکزی تقاضا کردم که ارز را بین ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ تومان تثبیت کند تا بازار آرامی داشته باشیم؛ اما چنین اتفاقی نیفتاد.
عسگراولادی معتقد است: هنوز هم دیر نشده و باید به سمت تثبیت نرخ ارز حرکت کنیم. وی افزود: در حال حاضر صادرکننده به ظاهر از آنچه که فروخته است، سود میبرد، اما اگر بلافاصله بخواهد کالای جدید بخرد و وارد کند، با افزایش نرخ ارز باید مبلغ بیشتری را بابت کالاها بپردازد.
از سوی دیگر، خارجیها نیز مطلع از مسائل داخلی کشور ما هستند و ۲۰ درصد قیمت خرید را پایین آوردهاند، بنابراین اگر در گذشته در صادرات ۲ درصد سود میبردیم، در شرایط فعلی نیز همان ۲ درصد سود را خواهیم داشت. به گفته او، اساسا افزایش نرخ ارز در درازمدت برای صادرات مضر است و تنها صادرکنندگانی که در گذشته صادر کردهاند و پولشان در جریان وصول است، سود خواهند برد.
ارسال نظر