آیا پارچهفروشان سرانجام به قانون تن میدهند؟
به گزارش «ایسنا»، با وجود آنکه برخی از بازاریان برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در سامانه ثبت نام کرده و خوداظهاری میکنند، اما اکثریت پارچهفروشان هنوز به اخذ مالیات بر ارزش افزوده و زمان اجرای این قانون اعتراض دارند و خواهان رسیدگی به مشکلات خود هستند.
گروه بازرگانی- هر چند حجرهها و مغازههای پارچهفروشان در بازار تهران همچنان در اعتراض به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده بسته است، اما ظاهرا قرار است با پرداخت مالیات معوقه چند ساله اخیر این ماجرا پایان پذیرد.
به گزارش «ایسنا»، با وجود آنکه برخی از بازاریان برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در سامانه ثبت نام کرده و خوداظهاری میکنند، اما اکثریت پارچهفروشان هنوز به اخذ مالیات بر ارزش افزوده و زمان اجرای این قانون اعتراض دارند و خواهان رسیدگی به مشکلات خود هستند. اقدام به تعطیلی مغازههای پارچهفروشان در بازار به عقیده مسوولان و اذعان کارشناسان، زیادهخواهی و بدون دلیل منطقی بوده است، اما پارچهفروشان نیز در مقابل معتقدند که مسوولان امر آنها را فریب داده و به خواستههای آنها رسیدگی نمیکنند.
ظاهرا بر اساس آخرین توافقها قرار است که سازمان امور مالیاتی اظهارنامههای پارچهفروشان را بدون قید و شرط با هر رقمی که از سوی صاحب واحد صنفی نوشته شده بپذیرد و صنف پارچهفروشان میتوانند از صفر تومان تا بینهایت، خوداظهاری کنند! این درحالی است که یکی از اهداف اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده قرار است افزایش شفافیت در میزان و نوع درآمدهای اقشار مختلف جامعه و در عین حال جلوگیری از ورود اجناس قاچاق به بازار است که به نظر نمیرسد هیچ کدام از این اهداف با روش خوداظهاری رایج در حال حاضر، قابل تحقق باشد.
در این زمینه رییس کمیسیون بیمه و مالیات مجمع امور صنفی توزیعی تهران میگوید: در مجلس با حضور مقامات وزارت صنعت، معدن و تجارت و مسوولان مجامع انجمنهای اسلامی اصناف تفاهمنامهای منعقد شد مبنی بر اینکه از سال ۸۸ صنف بنکداران پارچه برای مالیات بر ارزش افزوده هر میزان خوداظهاری کنند و در صورت تایید اتحادیه مربوطه سازمان امور مالیاتی آن را بپذیرد.
ابراهیم درستی با تاکید بر اینکه وزارت امور اقتصادی و دارایی، اصناف و اتحادیهها باید درباره مالیات بر ارزش افزوده اطلاعرسانی میکردند، گفت: اصناف ولایتمدار هستند و انشالله که خوداظهاری آنها صادقانه و درست است.
رییس کمیسیون بیمه و مالیات مجمع امور صنفی توزیعی تهران با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی خوداظهاریهای مورد تایید اتحادیه بنکداران پارچه تهران را میپذیرند، گفت: اگر در زمان خود اطلاعرسانی انجام میشد و بسترسازی صورت میگرفت دچار این مشکلات کنونی نمیشدیم. امیدواریم با توافقات صورت گرفته مشکل صنفی برای آحاد کسبه پیش نیاید و پس از این صورت حسابها و معاملات نیز شفافتر شود.
با توجه به اینکه گفته میشود پارچهفروشان بر اساس میزان درآمد و هزینه سال، اظهارنامههای مالیاتی را پر میکنند، اما مشاهدات و شنیدهها حاکی است که برخی مالیات یک سال خود را معادل ۱۰۰ و حتی ۵۰ هزار تومان اعلام کردهاند. این ارقام اعلامشده برای یک سال از سوی پارچهفروشان که دستکم قیمت متر مربع حجرهها و مغازههای آنها خود نشانهای بر میزان بالای درآمدزایی آنها است، تقریبا معادل مالیات پرداختی یک ماه حقوق کارمندان و کارگران هم نمیشود!
ارسال نظر