پیشنهاد کارشناسانه عسگراولادی برای تغییر مشوقهای صادراتی
افزایش سالانه نرخ ارز به جای جایزه نقدی
گروه بازرگانی- اسدالله عسگراولادی، رییس کنفدراسیون صادرات ایران خواستار تغییر ساختار جوایز صادراتی شد و پیشنهاد کرد که دولت به جای جوایز صادراتی نرخ ارز را سالانه پنج درصد افزایش دهد. طی هفتههای گذشته چند تن از مدیران وزارت بازرگانی از حذف تدریجی جوایز صادراتی سخن گفتهاند؛ اما درباره جایگزینهای احتمالی این طرح رسما دیدگاه خود را مطرح نکردهاند. آن هم در شرایطی که سازمان توسعه تجارت با ۴۰۰ میلیارد تومان جایزه معوقه روبهرو است و حتی برنامه ارائه سهام به جای جایزه نقدی نیز روی دست آنها مانده است. به گفته عسگراولادی، جایزه صادراتی وقتی مفید است که یک ماه پس از انجام کار صادرات پرداخت شود؛ اما اینگونه که به تعویق بیفتد، فایدهای ندارد.
عسگراولادی در ادامه پیشنهاد کرد: دولت میتواند به جای پرداخت جوایز صادراتی اجازه دهد که فاصله نرخ تورم داخلی و خارجی به صورت سالانه به نرخ ارز اضافه شود.
وی تصریح کرد: طبق برآورد من از این نرخ فکر میکنم سالانه پنج درصد به نرخ ارز اضافه شود منفعت بیشتری برای صادرکنندگان دارد.
این فعال بخش خصوصی با گلایه از نوسانهای نرخ ارز متذکر شد: این نوسانهای نرخ ارز نه به نفع صادرکننده و نه به نفع تولیدکننده است حال آنکه ابتدا باید ثبات آن را مدنظر قرار داد و بعد سالانه تفاضل تورم داخلی و خارجی را در آن لحاظ کرد.
ثبات نرخ ارز و تاکید دولت بر واقعی بودن نرخ فعلی و حتی احتمال کاهش آن از جمله دغدغههای جدی صادرکنندگان است.
از سوی دیگر روز گذشته خبرگزاری «فارس» نوشت: دولت دهم برنامه مشخصی برای حمایت از صادرات در دو سال گذشته ارائه نکرده است و آنچه تاکنون پیش رفته است صرفا اظهارات ضد و نقیض مسوولان بوده است. پیش از اجرای عملیاتی قانون هدفمند کردن یارانهها، سازمان توسعه تجارت در راستای حمایت از صادرکنندگان بسته حمایتی را طراحی و روانه دولت کرد تا در اثر اجرای این قانون صادرکنندگان به هیچ وجه متضرر نشوند و تراز تجاری کشور رشد چند ساله خود را ادامه داده و به سرانجام برساند، اما در چند هفته مانده به اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها اجرای این بسته منتفی شد و هیچ گونه تلاش جدی از سوی مسوولان وزارت وقت بازرگانی و سازمان توسعه تجارت صورت نگرفت و وقتی مسوولان سازمان توسعه تجارت در مقابل پرسش خبرنگاران قرار گرفتند هیچگونه پاسخ جدی در این خصوص داده نشد.
اجرا نشدن بسته حمایت از صادرات در شرایط اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و عدم جبران افزایش قیمت ناشی از اجرای این قانون تمام چشم امید صادرکنندگان را به سمت پرداخت به موقع جوایز صادراتی سوق داد، اما این جوایز که به تعبیر مسوولان سازمان توسعه تجارت بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان است هیچ گونه پرداخت و خروجی نداشته است.
بنا به نوشته «فارس»، اظهارنظر ضد و نقیض معاون بازاریابی و تنظیم روابط سازمان توسعه تجارت خارجی ایران در شرایطی که تنها یک هفته تا روز ملی صادرات مانده است جالب توجه است؛ چرا که همه ساله محمود احمدینژاد رییسجمهور به همراه دوستانش در مراسم روز ملی صادرات وعدههایی میدهد که معمولا اجرا نمی شود.
ارسال نظر