نمایه
رییس اتاق تهران: حمایتهای یارانهای دیگر جواب نمیدهد
گروه بازرگانی - رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران میگوید: واقعیتهای اقتصاد جهان، منطقه و کشور نشان میدهد که دیگر حمایتهای یارانهای و تعرفههای ۶۰ یا ۸۰ درصدی برای واردات جواب نمیدهد. به گزارش «ایسنا»، یحیی آلاسحاق که در کنفرانس بینالمللی معرفی فرصتهای تجاری کنیا سخن میگفت، اظهار کرد: آفریقا هنوز برای فعالان اقتصادی شناخته شده نیست در حالی که همه اذعان میکنند کشورهای آفریقایی بازار آینده جهان خواهند بود.
وی ادامه داد: کنیا در شرق آفریقا کشوری است که یکی از رکنهای همکاری تجاری ایران محسوب میشود و از وضعیت ویژهای برخوردار است.
رییس اتاق تهران در ادامه عنوان کرد: هر چقدر به جلو حرکت میکنیم، رقابتها بیشتر و فضای کار سختتر میشود. این درحالی است که واقعیتهای اقتصاد جهان، منطقه و کشور این است که دیگر حمایتهای یارانهای و تعرفههای ۶۰ یا ۸۰ درصدی برای واردات وجود نخواهد داشت.
آلاسحاق تصریح کرد: ما چارهای در داخل نخواهیم داشت مگر اینکه محصولی تولید کنیم که از نظر کیفیت و قیمت بتواند رقابت کند. فضا برای تلاش هم فراهم و هم سخت است. چارهای نیست جز اینکه بازارهای جدید برای کالاهای خود بیابیم که از جمله آنها کشور کنیاست.
وی متذکر شد: باز هر چه زمان میگذرد، فضای کار در آنجا هم سختتر خواهد شد، اما اگر قرار است در آینده اقتصاد کشور به حضور در صحنههای بینالمللی فکر شود، باید آفریقا را مدنظر قرار دهیم، البته درست است که سختیهایی در حمل و نقل و مواردی دیگر وجود دارد، اما در کجا مشکلی وجود ندارد.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این همایش با بیان اینکه ۱۹ درصد واردات ایران کالاهای مصرفی، ۱۵ درصد سرمایهای و ۶۶ درصد آن هم کالاهای واسطهای است، گفت: تولید ناخالص داخلی ایران ۸۷۶ میلیارد دلار و حجم تجارت خارجی این کشور ۱۳۷ میلیارد دلار است.
حمید صافدل ادامه داد: در طول ۱۰ سال اخیر ۳۶۶ پروژه فنی و مهندسی در کشورهای جهان توسط شرکتهای ایرانی اجرا شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در ادامه رویکردهای اقتصادی ایران را مواردی از قبیل توسعه تجارت خارجی، ارتقای صادرات غیر نفتی، مشارکت فعال در بلوکهای منطقهای، توسعه تجارت الکترونیک، بهبود کانالهای تولید و توزیع، تنظیم بازار داخلی، هدفمند کردن یارانهها و تغییر ساختار و اصلاح منابع انسانی ذکر کرد.
صافدل با اشاره به مزیتهای صنعتی، کشاورزی و خدماتی ایران در مورد بخش معدن این کشور نیز بیان کرد: تعداد معادن ایران از ۱۹۵ معدن در سال ۱۹۷۸ به پنج هزار معدن در سال ۲۰۰۹ افزایش یافته و همچنین مقادیر استخراج شده از معادن ایران به بیش از ۲۳۰ میلیون تن رسیده است.
این مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه حجم مبادلات تجاری ایران و کنیا با یکدیگر را ۵۰ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: این رقم، رقم کمی به نظر میرسد و از این میزان ۴۱ میلیون دلار مربوط به صادرات ایران به کنیا و بقیه مربوط به واردات ایران از کشور کنیاست. از جمله اقلام صادراتی ایران به کنیا، قیر نفت، موم پارافین، مواد شیمیایی و اجناس شیشهای است.
صافدل در پایان به مشکلات مبادلات تجاری ایران و کنیا با یکدیگر اشاره و خاطر نشان کرد: نبود شناخت صحیح و اطلاعات کامل نسبت به بازار کنیا و شرق آفریقا، اعلام به موقع نکردن مناقصات به شرکتهای ایرانی توسط طرف کنیایی، نبود روابط بانکی و همچنین نبود خط منظم کشتیرانی از جمله این مشکلات است.
ارسال نظر