گروه بازرگانی- وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان از بدهی دولت به کارخانجات صنایع لبنی پرداخت شده است، گفت: دولت کمک ۲۵۰ میلیارد تومانی برای دامداری‌ها در نظر گرفته است. صادق خلیلیان در جمع خبرنگاران با اشاره به اعتراض کارخانجات صنایع لبنی و دامداران درباره یارانه شیر و بدهی دولت اظهار داشت: با توجه به اینکه یارانه شیر برداشته شده است، در هر استان یک هیات قیمت شیر را برای فروش به کارخانجات تعیین می‌کنند تا از تولید در کارخانجات و دامداری‌ها حمایت شود و با قیمت‌های مناسبی به دست مردم برسد. به گفته وزیر جهاد کشاورزی، این وزارتخانه از فروردین‌ماه واردات شیرخشک صنعتی را به کشور ممنوع اعلام کرده است و اجازه استفاده از شیر خشک صنعتی را به کارخانجات نمی‌دهد.

پیش از این وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود: تصمیم داشتیم یارانه‌ شیر به کارخانه‌های لبنی داده شود، اما براساس تصمیمات جدید، یارانه‌ شیر مستقیما به دامداران داده خواهد شد. یادآور می‌شود که تعدادی از دامداران هفته گذشته چند روزی مقابل ساختمان وزارت بازرگانی تجمع کرده و خواستار پرداخت مطالبات خود شده بودند.

موضوع مطالبات دامداران و آسیب‌پذیری این قشر صنعتی تا به آنجا پیش رفت که در نشست شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی نیز نسبت به عواقب آن هشدار داده شد. این نگرانی دامنگیر فعالان این بخش شده و بیم آن می‌رود که کمبود تولید، نظام عرضه و تقاضا را نیز به گونه‌ای چاره ناپذیر تحت‌تاثیر قرار دهد. رییس انجمن صنفی گاوداران استان تهران از تعطیل ‌شدن بالغ بر ۵۰ درصد واحد‌های دامی استان تهران خبر داده و گفته است: به دلیل سیاست‌های نادرست چند سال اخیر مبنی بر واردات بی‌رویه‌ شیر خشک‌های خارجی و واردات قاچاق و رسمی گوشت‌های منجمد قرمز، صنعت دامپروری ضربه‌ سنگینی خورده و اکنون از چهار هزار و ۶۰۰ واحد دامی در استان تهران، دو هزار و ۱۸۰ واحد دامی فعال است و بقیه تعطیل شده‌اند.

به گفته سید احمد مقدسی به دلیل مقرون به صرفه‌نبودن تولید شیر و هزینه‌های بالای تولید، روزانه سه گاو روانه‌ی کشتار می‌شوند تا هفت دام دیگر زنده بمانند؛ به طوری ‌که ۴۰ درصد از میزان تولید شیر کاسته شده است.

مقدسی تاکید کرده است که کارخانه‌های لبنی خواستار افزایش قیمت محصولات خود هستند.