پیشنهادهای آموزشی رییس پژوهش‌های بازرگانی برای وزارتخانه جدید

رییس موسسه پژوهش‌ها و مطالعات بازرگانی ادغام وزراتخانه‌های صنعت و بازرگانی را زمینه ساز تبدیل اقتصاد کشور به اقتصاد صنعتی ارزیابی کرد.

مهدی فتح‌الله به «دنیای‌اقتصاد» گفت: آنچه باعث ایجاد تصویری جذاب از ترکیب وزارتخانه‌جدید می‌شود، نه‌عنوان این وزارتخانه، بلکه عملکرد صنعت و تجارت کشور است که اقتصاد ما را در مدت کوتاهی به یک اقتصاد صنعتی و تجارت پیشرو در جهان تبدیل کند. وی در عین حال با اشاره به زمان کم باقیمانده از عمر دولت دهم، رویکرد یادگیری را برای دستیابی به هدف تولید صادرات‌گرا پیشنهاد داد و در مورد آن توضیح داد: این نوع رویکرد رشد تدریجی و روبه‌بهبود را در نظر دارد. در واقع این راهبرد درصدد است به‌صورت فزاینده‌ای نه‌تنها برای غلبه بر مشکلات، بلکه برای بهره‌برداری از فرصت‌ها، فرآیندها، قواعد، قوانین و مقررات؛ روش‌های اجرایی صحیح و اصولی را توسعه دهد. البته به گفته رییس موسسه پژوهش‌ها و مطالعات بازرگانی، در پیش گرفتن این رویکرد به خاطر کمبود زمان و منابع امکان سعی و خطا را از بین می برد که این عوامل میزان موفقیت را با ریسک احتمالی مواجه می‌کند، اما به ‌نظر می‌رسد با توجه به منافع متعددی که در این رویکرد اجرایی وجود دارد، می‌توان آن‌را به‌عنوان روش‌ مناسب مدیریتی برای وزارتخانه جدید مبدل کرد.فتح‌الله در عین حال به روش «جریان سازی و حرکت پیشاپیش در امور» نیز به عنوان راهکاری برای تحقق تولید صادرات‌گرا اشاره کرد و با بیان این که این روش مدیریتی رویکردی کنشی و فعال را مدنظرقرارمی‌دهد، تاکید کرد: اگرچه این راهبرد مدیریتی می‌تواند جذاب‌ترین در نوع خود باشد و تلاش می‌کند با جریان‌سازی و اتخاذ تدابیری فعال و کنشی زمینه تحول را در ابعاد مختلف فراهم سازد، اما نیازمند شرایط بلوغ مناسب در عرصه‌های مدیریتی و اجرایی صنعت، معدن و تجارت کشورمان می‌باشد. وی با این توضیحات گفت: از بین راهکارهای پیشنهاد شده در علم مدیریت به نظر می‌رسد حداقل در کوتاه مدت و میان مدت اتخاذ راهبرد حرکت همزمان با جریان توام با یادگیری از دیگر روش‌ها مناسب‌تر باشد.

رییس موسسه پژوهش‌ها و مطالعات بازرگانی درمورد ادغام وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی نیز اظهار کرد: این ادغام ازجمله نیازهای مهم و حیاتی حوزه اقتصاد کشوربوده است؛ زیرا ما به وزارتخانه‌ای چابک و چالاک نیاز داشته‌ایم تا چالش‌هایی که شاید مهمترین آنها تعارضات تولید وتجارت کشور باشد را حل‌کند.