نمایه
درآمد ۳ میلیارد دلاری ترانزیت برای کشور
گروه بازرگانی- مدیر کل دفتر ترانزیت و پایانههای مرزی سازمان راهداری و حملونقل جادهای با بیان اینکه ترکیه فعالترین کشور منطقه در حملونقل بینالمللی جادهای است، گفت: بخش ترانزیت کالا پارسال حدود ۳ میلیارد دلار درآمد ارزی داشته و سبب ایجاد ۲۰۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در کشورمان شده است. عبداللهی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۱۱ کشور کالاهای خود را از طریق خاک ایران جابهجا کردند، افزود: ایران در بخش ترانزیت، رتبه دوم را بعد از ترکیه در اختیار دارد.
به گفته عبداللهی پارسال ۵/۹ میلیون تن کالا از خاک ایران ترانزیت شد که در مقایسه با سال ۸۸ حدود ۳۴ درصد رشد نشان میدهد و برنامهریزی شده است امسال به ۱۲ میلیون تن برسد، چرا که بر اساس قانون برنامه پنجم، دولت موظف است هر سال ۱۰ درصد به حجم جابهجایی کالای ترانزیتی بیفزاید.
وی ادامه داد: بخش ترانزیت کالا پارسال حدود ۳ میلیارد دلار درآمد ارزی داشته و سبب ایجاد ۲۰۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم شده است. بنا براین گزارش ۱۱۱ کشور کالاهای خود را در سال گذشته از طریق خاک ایران جابهجا کردند.
عبداللهی همچنین با اشاره به ۸۵۰ هزار سفر در بخش حملونقل جاده های بینالمللی گفت: ۶۰ درصد این آمار با ناوگان ایرانی انجام می شود و ۴۰ درصد هم سهم ناوگان خارجی است. به گفته وی ایران با ۵۰ کشور موافقتنامه حملونقل بینالمللی امضا کرده است.
کارشناسان سازمان جهانی دریانوردی پیشبینی کردهاند که تا سال ۲۰۱۷ مقدار حملونقل کانتینری کالا در جهان به حدود ۷۳۱ میلیون تی ای یو (واحد هر کانتینر) خواهد رسید.در این میان امارات متحده عربی به عنوان کشوری رقیب که نقش بسزایی در حملونقل کانتینری خاورمیانه دارد در پی آن است که سهم خود از این میزان مبادلات کالا را سالانه ۱۰ درصد افزایش دهد. میزان حمل و نفل کانتینری این کشور در سال ۲۰۱۰ به ۶/۱۱ میلیون کانتینر رسید که در شش ماهه گذشته ۲۰۱۱ این میزان ۱/۶ میلیون تی ای یو برآورد شده است.
ارسال نظر