رشد قیمت شکر به‌رغم کاهش تعرفه‌ها

گروه بازرگانی - افزایش جهانی قیمت شکر همچنان قیمت بازار داخلی این محصول پرتقاضا را نیز تحت تاثیر قرار داده است که با توجه به کشش پذیری آن پیش‌بینی می‌شود منحنی افزایش قیمت‌ها صعودی باشد، اگر چه تعرفه واردات این محصول تا مهرماه به ۴ درصد کاهش یافته است. قیمت شکر در اواخر خردادماه سال‌جاری در مراکز عمده‌فروشی ۱۲۵۰ تومان بود و در سطح شهر بسته‌های ۹۰۰ گرمی با قیمت ۱۵۰۰ تومان به دست مردم می‌رسید. پس از آن نیز در هفته پایانی تیر ماه امسال رییس سازمان بازرگانی تهران حداکثر قیمت شکر را کیلویی ۱۴۰۰ تا ۱۴۵۰ تومان اعلام کرد.

حال پس از گذشت چندین هفته از آن قیمت‌ها، با وجود اجرای چند برنامه وزارت بازرگانی برای مهار قیمت شکر، شواهد نشان می‌دهد که هم‌اکنون شکر در سطح شهر در بسته‌های ۹۰۰ گرمی با قیمت ۱۷۵۰ تومان عرضه می‌شود در حالی که مهدی کرمی، یک مقام وزارت بازرگانی تصریح می‌کند، عرضه بسته‌های ۹۰۰ گرمی شکر با قیمت ۱۵۰۰ تومان به بالاتر تخلف محسوب می‌شود.

سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مرجع تشخیص‌دهنده قیمت شکر است و معاون کالاهای مصرفی و خدمات عمومی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان قائل به تعیین قیمت توسط مکانیسم عرضه و تقاضا در بازار است.

محمد قبله در گفت‌و‌گو با «ایسنا» می‌گوید: قیمت شکر بیشتر به پایه وارداتی مربوط می‌شود تا به تولید داخلی که قیمت ثابت داشته باشد. ما دیگر آن شکر تولید داخلی را نداریم و باید ببینیم قیمت‌ جهانی شکر چقدر می‌شود و براساس آن حدود قیمت را تعیین کنیم.

با این اوصاف به نظر می‌رسد چندین اتفاق در مورد شکر در حال رخ دادن است؛ وزارت بازرگانی همچنان مشغول توزیع شکر با قیمت پایین‌تر در نمایشگاه‌های ماه رمضان است که گستره کمی از مردم را در برمی‌گیرد، واردکنندگان در حال وارد کردن شکر با تعرفه بسیار پایین چهار درصدی هستند و مصرف‌کننده‌ها، شکر‌های در بسته‌های ۹۰۰ گرمی را با قیمت ۱۷۵۰ تومان خریداری می‌کنند.