اختصاص هزار میلیارد تومان به تنظیم بازار در سال 90

گروه بازرگانی- دولت هزار میلیارد تومان اعتبار به تنظیم بازار در سال ۹۰ و تعیین سبد کالایی کارمندان اختصاص داد.

حسین مدرس‌خیابانی، قائم‌مقام معاونت بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی با بیان اینکه این اعتبارات با هماهنگی و رایزنی که با حوزه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور و سازمان هدفمندی یارانه‌ها صورت گرفته است، از درخواست ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای توزیع کالاهای کالابرگی در سال ۹۰ خبر داد و گفت: این درخواست مورد موافقت واقع شده و در شرف تخصیص است. مدرس‌خیابانی در گفت‌وگو با «مهر» از توافق اختصاص۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به سبدهای کالایی برای کارکنان دولت اعم از کارگران، کارکنان، فرهنگیان و نیروهای مسلح نیز خبرداد و تصریح کرد: براین اساس در این سبد کالایی، اقلامی همچون برنج، روغن و شکر در نظر گرفته اشده است که البته می‌توان به دلیل مطلوبیت ذخایر، مرغ را نیز به این اقلام اضافه کرد.

وی ادامه داد: امسال هر کالایی که قرار باشد در قالب کالابرگ یا سبد کالایی توزیع شود، از کانال بخش‌خصوصی گذر خواهد کرد، بنابراین دولت ابتدا باید وجه را بپردازد و بعد منتظر توزیع کالا باشد.

مدرس‌خیابانی تاکید کرد: زمان اختصاص اعتبارات برای وزارت بازرگانی بسیار اهمیت دارد؛ به خصوص این اهمیت در مورد کالاهای کالابرگی و سبدهای کالایی دوچندان است؛ چراکه اصرار بر این است که کالاهای کالابرگی و سبدهای کالایی در ماه مبارک رمضان توزیع شود.

قائم‌مقام معاونت بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی گفت: همچنین ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیز برای تنظیم‌بازار مناسبت‌ها و ایام خاص در نظر گرفته شده است که بخشی از آن، برای ماه مبارک رمضان، بخشی برای ماه محرم و صفر و بخشی برای عید قربان و ایام پایانی سال اختصاص خواهد یافت.

وی ادامه داد: البته بخشی از اعتبارات گندم در حدود ۲۵۰ میلیارد تومان نیز هنوز پرداخت نشده که در این رابطه، رقم مورد نظر درخواست شده است تا بتوان وجه خرید تضمینی گندم را به روز پرداخت کرد.

مدرس‌خیابانی در مورد خرید تضمینی برنج نیز گفت: خرید تضمینی مستلزم تامین اعتبارات است و اگر این اعتبارات به موقع پرداخت شود، پرداختی به کشاورزان نیز به روز خواهد بود.

وی اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود که امسال ۶۰ هزار تن برنج به صورت تضمینی، خریداری شود. البته هم‌اکنون بازار برنج مطلوب است و بیش از این رقم نیز، کششی برای خرید تضمینی وجود ندارد؛ چراکه این نوع خرید، آخرین ابزار کشاورزان برای فروش برنج‌های تولیدی است و آنها اگر نتوانند برنج تولیدی خود را به بازار بفروشند، آن را به صورت تضمینی به دولت می‌فروشند.

وی تصریح کرد: بخشی از این اعتبارات درخواستی مربوط به دیون شیر است؛ چراکه بخشی از یارانه شیر در سال ۸۹ هنوز به کارخانجات پرداخت نشده است.

به گفته مدرس خیابانی، در مجموع برای پرداخت بخشی از یارانه شیر توزیع شده در سال ۸۹ و ۳ ماهه ابتدای سال ۹۰، حدود ۳۳۵ میلیارد تومان مورد نیاز است که همزمان با این رقم، وزارت جهاد کشاورزی نیز ۲۵۰ میلیارد تومان برای حمایت از تولیدکنندگان و دامداران تسهیلات درخواست کرده که این دو رقم مورد توافق دستگاه‌ها قرار گرفته است.