فراسو
برخوردار: واردات کالاهای مصرفی ۳۰ درصد کاهش یافت
گروه بازرگانی - به گفته رییس مجمع واردات، افزایش قیمتهای جهانی باعث شده که واردکنندگان انگیزهای برای واردات کالا به خصوص کالاهای مصرفی نداشته باشند، به طوری که آمار نشان میدهد واردات کالاهای مصرفی ۳۰ درصد کاهش یافته است. محمد حسین برخوردار در گفتوگو با خبرنگاران با بیان این مطلب بر این موضوع تاکید کرد که در شرایط موجود دولت باید تدبیری برای کالاهای مورد نیاز مردم در بازار بیاندیشد.
عضو هیات رییسه اتاق تهران که همواره از مبلغان تخصصی شدن فرآیند واردات در کشور بوده، بار دیگر خاطرنشان کرد که اقتصاد کشور تشنه نگاه تخصصی به واردات است و تجربه جهانی نیز بیانگر آن است که تنها راه رسیدن به مدیریت موفق و موثر در هر حوزهای، رهایی از نگرش عامیانه به موضوعات و حرکت به سمت تخصصی شدن امور است.
وی اظهار داشت: در فضای واردات تخصصی میتوان عوامل فرسایش تجارت خارجی کشور را مهار کرد و برای واردات برنامهریزی صحیح مبتنی بر آینده نگری، آینده پژوهی و در یک کلام، واردات منجر به صادرات داشت.
به اعتقاد رییس مجمع واردات، تخصصی شدن واردات همچنین میتواند منجر به تسهیل گردش اطلاعات، شفاف شدن فضا و حذف رانتخواری در کشور شود.
وی در ادامه با انتقاد از اینکه یکی از رسانهها که نوشته بود «مجمع واردات دکان دو نبش وزیر بازرگانی است»، گفت: مجمع واردات حامی دولت در اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها است و اینکه ما هماهنگ با سیاستهای دولت هستیم دلیل بر منتصب بودن به دولت نیست؛ چرا که تمام اعضای ما از فعالان خوشنام بخش خصوصی هستند.
برخوردار همچنین با اشاره به دامنه تحریمها خاطرنشان کرد: در اقلام غذایی، بهداشتی و آرایشی به دلیل تحریمها گشایش اعتبار امکانپذیر نیست؛ بنابراین باید از صرافیها استفاده کنیم و استفاده از صرافی با توجه به هزینه نقلوانتقال، نرخ ارز را برای واردات ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش میدهد و میتوانیم بگوییم که نرخ ارز برای واردات بالاتر از ۱۳۰۰ تومان تمام میشود.
رییس مجمع عالی واردات گفت: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه در جهان و عدم اجازه افزایش قیمتها توسط سازمان حمایت اگر به همین نحو جلو برویم در کشور کمبود کالا ایجاد میشود و کمبود کالا هم باعث گرانی میشود.
وی در واکنش به این سوال که آیا اجباری بودن ایران کد برای کالاهای وارداتی از ابتدای شهریورماه میتواند جلوی قاچاق را بگیرد، گفت: با یک کد نمیتوان با قاچاق مبارزه کرد.
برخوردار در تبیین روش مهار وضعیت فعلی قیمتها اظهار داشت: دولت باید قیمتگذاری را رها کند، بازار رقابتی شود و اگر این اتفاق بیفتد قول میدهیم قیمتها کاهش پیدا کند. برخوردار با تاکید بر شناسنامه دار شدن کارتهای بازرگانی افزود: معمولا قاچاقچیان از کارتهای بازرگانی افراد غیر تاجر که احتمالا فوت هم کردهاند استفاده میکنند. وی ابراز امیدواری کرد با ادغام وزارتخانههای صنایع و بازرگانی برخی از وظایف دولت به بخش خصوصی واگذار شود؛ چرا که در غیر این صورت فقط دو وزارتخانه به یک وزارتخانه تبدیل میشود.
ارسال نظر