فراسو - انتخابات اتاق به تعویق نیفتاد
رقابت نامها و برنامهها
گروه بازرگانی - اگر چه طی هفته گذشته خبرهایی مبنی بر احتمال تعلیق و تعویق انتخابات هیاترییسه اتاق ایران منتشر شده بود، اما فریدون احمدی، معاون پارلمانی وزیر بازرگانی و عضو انجمن نظارت بر انتخابات اتاقهای بازرگانی از برگزاری این انتخابات در تاریخ ۲۵ خرداد ماه جاری خبر داد. پیش از این قرار بود اولین نشست مشترک ایران و عراق با حضور مدیران بسیاری از بنگاههای بزرگ و نیز نمایندگان تشکلهای اقتصادی در عراق برگزار شود، اما با تعویق این سفر، احتمال تعلیق انتخابات اتاق ایران هم منتفی شده است. این دوره از انتخابات اتاق ایران از آن رو حساس تلقی میشود که جناح سنتگرا بار دیگر عزم خود را برای بازگشت به مرکز قدرت بخش خصوصی جزم کرده است. از سوی دیگر اتاقهای شهرستانها و تشکلها نیز در پی به دست آوردن کرسیهای مورد نظر خود در هیاترییسه اتاق ایران هستند. تاکنون بیش از ۴۰ نفر نامزدی خود را برای هیاترییسه اتاق اعلام کردهاند که در این میان نام محمد نهاوندیان، اسدالله عسگراولادی، علینقی خاموشی و شجاعالدین بازرگانی برای ریاست اتاق به چشم میخورد.
میرمحمدصادقی نمیآید
میرمحمد صادقی پس از حدود ۳۲ سال حضور در هیاترییسه اتاق ایران تصمیم گرفته است که نامزد این دوره از انتخابات نشود.
او که در حال حاضر نایب رییس اتاق تهران است، میگوید: تاکنون بر حسب وظیفه سنگینی که روی دوشم احساس میکردم، در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران حضور داشتم، اما اکنون احساس میکنم زمان حضورم به پایان رسیده و فکر میکنم افراد شایسته زیادی وجود دارند که اگر حاشیههای انتخابات اجازه دهد، شایستگی لازم را برای تصدی پستهای مهم اتاق ایران در اختیار دارند.
میرمحمد صادقی در گفتوگو با «تجارت نیوز» تاکید کرد: در تمام سالهای گذشته هرگز به اتاق بازرگانی به عنوان منبع درآمد یا مرجع توزیع رانت نگاه نکردهام و در این مدت از منابع اتاق هیچ گونه برداشتی نداشتهام و اکنون با وجدانی آسوده تصمیم گرفتهام جای خود را به افراد شایسته و جوانانی بدهم که صلاحیت، خلاقیت و مسوولیت کافی برای حضور در راس اتاق ایران را دارند.
او معتقد است طی سه دهه گذشته، نقش اثرگذاری در هماهنگی میان اتاقها داشته است؛ ۱۵ سال میان اتاق ایران و اتاق تهران در مورد مسائل مالی اختلافنظر وجود داشت. اتاق ایران خود را طلبکار اتاق تهران میدانست و اتاق تهران معتقد بود هیچ بدهکاری به اتاق ایران ندارد و این اختلافات ریشهدار، روابط دو اتاق را مختل کرده بود که اگر ریش سفیدی و پادرمیانی ما نبود، اختلافها بدون هزینه حل نمیشد.
به اعتقاد میرمحمد صادقی، اتاقهای بازرگانی، به موازات اقتصاد کشور رشد کردهاند، اما کاستی و نواقص زیادی دارند که برای رفع آن، نیاز به همدلی و کنار گذاشتن اختلافها است.
طی چند هفته گذشته برخی نمایندگان اتاق تهران خواستار آن شدند که اعضای هیاترییسه اتاق تهران در انتخابات هیاترییسه اتاق ایران شرکت نکنند. میرمحمد صادقی اما نظر دیگری دارد و میگوید: در حال حاضر نیمی از کارتهای بازرگانی کشور را اتاق تهران صادر میکند و بیش از ۸۰ درصد منابع مالی اتاق ایران نیز از محل درآمدهای اتاق تهران تامین میشود بنابراین ضرورت دارد که یک نفر از هیاترییسه اتاق تهران در هیاترییسه اتاق ایران حضور داشته باشد و حتی میتوان از میان اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران نیز فرد دیگری را برگزید به این دلیل که در اتاق بازرگانی پایتخت، افراد شایسته زیادی حضور دارند که میتوانند برای بالندگی اتاق ایران موثر باشند.
به نظر میرسد با اعلام نامزدی یحیی آلاسحاق برای نایب رییسی اتاق ایران، میرمحمد صادقی به نفع او کنار رفته باشد. میر محمد صادقی به نمایندگان اتاقهای شهرستانها توصیه میکند که به نماینده هیاترییسه اتاق تهران رای بالایی بدهند؛ چرا که حضور او در هیاترییسه اتاق ایران برای ایجاد هماهنگی و همافزایی بیشتر، لازم و ضروری است.
فضای انتخابات این دوره سیاه و سفید نیست
یک عضو شاخص هیات نمایندگان اتاق ایران با بیان اینکه در دورههای قبل انتخابات تک قطبی بود و در دوره گذشته هم انتخابات دو قطبی و به نوعی سیاه و سفید بود، گفت: اما در این دوره افراد مختلفی از طیفهای متفاوت حضور دارند. در واقع میتوان گفت تفاوت مهم انتخابات این دوره با دورههای قبل وجود انواع سلایق و جریانهای فکری در بین کاندیدهای هیاترییسه اتاق ایران است.
محسن بهرامی با بیان اینکه انتخابات باید بر اساس برنامه محوری پیش برود، اظهار داشت: در دورههای قبل انتخابکنندگان بر پایه شناختی که از کاندیداها داشتند رای میدادند، اما این گونه رای دادن درست نیست. باید دید کاندیدای شناخته شده چه تعهداتی به نمایندگان دارد و تا چه حد در راستای اهداف اتاقهای بازرگانی فعالیت کرده است. ما تلاش میکنیم؛ زمینهای فراهم شود تا نامزدها بتوانند برنامهها و ایدههای خود را مطرح کنند و رایدهندگان به این برنامهها رای دهند؛ نه به افراد.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در گفتوگو با «اتاق نیوز» با اشاره به اینکه باید اجازه داد گردشی در ترکیب هیاترییسه صورت گیرد؛ خاطرنشان کرد: در گذشته افرادی در هیاترییسه حضور داشتند که به دلیل مشغله کاری زیاد، وقتی برای اتاق نداشتند و حضورشان بیشتر تشریفاتی بود. خوب است این افراد فرصت را به کسانی بدهند که وقت بیشتری دارند و میتوانند با فراغ خاطر به امور و مشکلات اتاق بپردازند.
ارسال نظر