کار از امریه و دستور گذشته است

گروه بازرگانی - اینکه قرار است کمیسیونی متشکل از نماینده‌های تشکل‌های اتاق بازرگانی، ریاست‌جمهوری و وزارت بازرگانی برای بررسی پیشنهادات افزایش قیمت تشکیل شود و اینکه رابطه نظام بانکی و تولید به چالش جدی افتاده و کار از صدور امریه و خواهش و این حرف‌ها گذشته، مهم‌ترین محورهای سخنان یحیی آل اسحاق، رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران در سومین نشست هیات نمایندگان اتاق پایتخت در دوره هفتم بود که روز گذشته برگزار شد. آل‌اسحاق در این نشست با اشاره به وضعیت بخش تولید کشور که به گفته او در شرایط ویژه‌تر از ویژه به سر می‌برد، عنوان کرد: در رابطه با تولید؛ مسائل، مشکلات و چالش‌های متعددی به لحاظ بازار، نقدینگی، فضای بین‌المللی، بهره‌وری، مسائل بانکی و هدفمند کردن یارانه‌ها وجود دارد که باید به آن ادغام وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی را اضافه کرد.

وی در ادامه به موضوع قیمت‌گذاری محصولات اشاره کرد و افزود: در حالی که عوامل تاثیر‌گذار بر قیمت محصولات تغییر کرده‌اند، دولت می‌خواهد قیمت محصولات را با امریه و دستور ثابت نگه دارد که با این کار عملا بخش تولید یا باید تعطیل شود یا کیفیت کالاهایش را پایین بیاورد.

او افزود: بر این اساس، هیات رییسه اتاق تهران، جلسه‌ای با نماینده ریاست‌جمهوری داشت که در آن جلسه قرار شد کمیسیونی مرکب از تشکل‌ها، اتاق بازرگانی، نماینده ریاست‌جمهوری و نماینده وزارت بازرگانی تشکیل شود و موضوع افزایش قیمت‌ها را بررسی کند که در این رابطه، اتاق نمایندگان خود در کمیسیون را مشخص کرده و منتظر معرفی نماینده ریاست‌جمهوری است.

رییس اتاق تهران در ادامه به چالش جدی رخ داده در رابطه با نظام بانکی کشور و بخش تولید اشاره و عنوان کرد: رییس کل بانک مرکزی اخیرا در مصاحبه‌ای اعلام کرد که امکانات و منابع بانک‌ها اجازه‌ واگذاری اعتبارات را نمی‌دهد؛ این یعنی اینکه نفر اول نظام پولی - مالی کشور اذعان می‌کند که منابع بانکی جوابگوی نیازها نیست و کار از اصلاح وضعیت با امریه و دستور گذشته است. این از آن جهت است که مانده تسهیلات با واقعیت تسهیلات تفاوت زیادی دارد؛ بدین معنی که رقمی که به عنوان تسهیلات اعلام می‌ شود، فقط در مورد ۲۰ درصد آن قدرت مانور وجود دارد که ۱۰ درصد این تسهیلات تکلیفی و ۱۰ درصد دیگر تسهیلاتی هستند که می‌توانند تعلق گیرند. در این بین، دولت هم این موضوع را متوجه شده و بنابراین طرح افزایش سرمایه بانک‌ها را به مجلس داده که مجلس باید آن را پیگیری کند.

وی همچنین با اشاره به ادغام دو وزارتخانه صنایع و بازرگانی نیز خواستار آن شد که دولت هرچه زودتر این موضوع را تعیین تکلیف کند.

رییس اتاق بازرگانی در ادامه با انتقاد از رابطه فعلی تولید و بانک‌ها خاطرنشان کرد: رابطه بانک‌ها و تولید هم‌اکنون به چالش افتاده؛ به نحوی که در حوزه معوقات تسهیلات بانکی و وام‌های کوتاه‌مدت،‌ جاری و بلندمدت مشکلاتی بروز کرده است که اگر واقعیت‌ها را در نظر نگیریم دستور، امریه و خواهش اثر نخواهد داشت.