نمایه - سخنگوی وزارت بازرگانی:
طرح ادغام در مرحله تدوین است
سخنگوی وزارت بازرگانی با تشریح آخرین وضعیت ادغام دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع و معادن، گفت: کارگروه ادغام هماکنون شکل گرفته است و معاونت برنامهریزی هر دو دستگاه این مسوولیت را به عهده گرفتهاند و در این کارگروه شرح وظایف هر یک از دستگاهها به لحاظ قانونی بررسی میشود تا ببینند اولا کدام وظایف تصدیگری است و کدام حاکمیتی، سپس وظایف تصدیگری چگونه واگذار شود و بعد از آن بررسی میشود کجا امکان ترکیب وجود دارد تا بر این اساس یک لایحه که چابکی لازم را به وزارتخانه جدید بدهد، تدوین شود. علیرضا شجاعی در گفتوگو با «ایسنا» با بیان اینکه در هر دو حوزه همه ساختارها، چارتها و شرکتهای تابعه و سازمانهای مستقل در حال بررسی است، افزود: اولویت اول این است که فعالیتهایی که قابلیت انجام آنها توسط بخش خصوصی وجود دارد واگذار شوند و در مرحله بعد چگونگی ادغام بخشهایی که امکان واگذاری آنها وجود ندارد، مورد بررسی قرار گیرد.
به گفته شجاعی، واگذاری تنظیم بازار داخلی، ذخیرهسازی، توزیع، بازرسی و نظارت به اصناف که از اهمیت ویژهای برخوردار است در طرح ادغام با جدیت دنبال میشود.
وی تصریح کرد: در حوزه تجارت خارجی نیز اتاقهای بازرگانی در تصمیمگیری، تصمیمسازی و عملیات اجرایی نقش پررنگی دارند و حتی در برنامه پنجم شورای گفتوگو طراحی شده که در آن وزرای اقتصادی به همراه بخش خصوصی حضور دارند و به این ترتیب اتاقهای بازرگانی در تصمیمگیریهای اقتصادی نقش بیشتری را ایفا خواهند کرد. شجاعی با اشاره به منشور همکاری اتاقهای بازرگانی و وزارت بازرگانی عنوان کرد: براساس این منشور بخش عمدهای از کارها همچون برگزاری نمایشگاهها و اعزام هیاتها به بخش خصوصی واگذار شده است. سخنگوی وزارت بازرگانی در ادامه ابراز کرد: با ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنایع حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده به یک نقطه تعادل خواهد رسید و در تنظیم تعرفهها، واردات، تعیین قیمت، کیفیت و سایر عوامل، مصرفکننده و تولیدکننده به صورت توامان دیده شده و یک فضایی دو طرفه در تولید و مصرف شکل میگیرد. شجاعی در مورد موضع وزارت بازرگانی در زمینه طرح ادغام وزارت بازرگانی و صنایع نیز گفت: از سالهای گذشته اجرای این طرح با موافقتها و مخالفتهایی همراه بوده، اما وزارت بازرگانی همواره موافق ادغام بوده و خود یکی از پیشنهاددهندههای اصلی این طرح بوده و از این طرح استقبال و بر اجرای آن تاکید کرده است. شجاعی با تاکید بر اینکه محوریت در ادغام باید توسعه صادرات غیرنفتی باشد، خاطرنشان کرد: غایت و نهایت کالاهای تولیدی باید صادرات باشد. چون با توسعه تجارت است که به رونق تولید دست خواهیم یافت.
وی هدفگذاری ۴۵ میلیارد دلاری برای صادرات غیرنفتی را مورد توجه قرار داد و تحقق آن را یک جهش در حوزه تجارت دانست و گفت: ۵/۱۷ میلیارد دلار از این میزان مربوط به صادرات کالاهای صنعتی و معدنی است که نقش پررنگی را در تحقق این هدف دارد.
ارسال نظر