قیمتهای جدید آرد در استان تهران اعلام شد
گروه بازرگانی - روز گذشته در حالی قیمتهای جدید آرد در اختیار رسانهها قرار گرفت که پیش از آن، قیمتهای جدید نانهای سنتی و فانتزی اعلام شده بود و حاکی از افزایش ۲۵ درصدی قیمت نان، چه از نوع سنتی و چه از نوع فانتزی است. روز گذشته، نعمتالله ترکی، معاون برنامهریزی استانداری تهران، قیمتهای جدید آرد در این استان را اعلام کرد و گفت: از امروز هر کیلوگرم آرد ۷ درصد سبوس؛ ۴۱۰ تومان، ۱۰درصد؛ ۴۱۵ تومان، ۱۲ درصد؛ ۴۲۲ تومان، ۱۵ درصد؛ ۴۳۰ تومان و ۱۸ درصد؛ ۴۴۰ تومان بهفروش میرسد.
این قیمتها در حالی از سوی این مقام مسوول عنوان شده که پیش از این اعلام شده بود، طبق مصوبه ستاد هدفمندی یارانهها ابلاغی به سازمان بازرگانی استان تهران و نیز بر اساس قیمتهای تعیین شده توسط سازمان حمایت از مصرفکنندگان، قیمت آرد براساس درصد سبوس بین ۴۰۰ تا ۴۲۰ تومان در هر کیلوگرم تعیین خواهد شد.
آرد نانوایی در حالی از امروز قیمتهای ۴۱۰ تا ۴۴۰ تومانی را تجربه میکند که پیش از این و در مرحله اول هدفمندسازی یارانههای نان و اصلاح قیمتها در این بخش، هر کیلوگرم آرد در کل کشور، بین ۲۸۰ تا ۳۰۰ تومان (آرد ۷ درصد؛ ۲۸۰ تومان، آرد ۱۲ درصد؛ ۲۹۰ تومان و آرد ۱۸ درصد؛ ۳۰۰ تومان) عرضه شد و این نیز در حالی بود که پیش از اجرای هدفمندسازی یارانهها قیمت آرد آزاد ۴۰۰ تا ۴۵۰ تومان تعیین شده بود.
این رقم نشان میدهد که قیمتهای امروز آرد براساس یارانههای هدفمند شده، معادل قیمت آرد آزاد پیش از هدفمندسازی یارانهها است.
در مورد افزایش قیمت آرد و نان این نکته نیز جای توجه دارد که هم افزایش ۲۵ درصدی قیمت نان و هم افزایش حدودا ۴۰ درصدی قیمت آرد با اعتراض واحدهای صنفی مواجه شده؛ به طوری که نایب رییس اتحادیه نان سنتی کشور از درخواست تعطیلی ۳۰ درصد از واحدهای نانوایی کشور پس از اجرای هدفمند کردن یارانه گندم، آرد و نان خبر داده و گفته است: این امر با توجه به تامین نشدن خواسته واحدهای صنفی در مورد سطح افزایش قیمت نان و آرد رخ داده است؛ چرا که برای مثال، در بخش قیمتهای جدید نان، اتحادیههای صنفی تاکید بر افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی قیمت نان داشتند، اما این اتفاق نیفتاد و از قیمتهای پیشنهادی برای نان در استان تهران تنها با ۲۵ درصد افزایش موافقت شد.
طبق مصوبه ستاد هدفمندی یارانهها، تعیین نرخ آرد در سراسر کشور با هماهنگی استانداریها، سازمانهای بازرگانی استانها و واحدهای تولیدی فعال در سطح استان صورت گرفته است.
بر اساس آمار دولتی، پیش از اجرای طرح هدفمندی یارانهها، سالانه حدود چهار هزار میلیارد تومان یارانه دولتی به گندم و آرد تخصیص داده میشد که یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان آن در راستای حمایت از کشاورز و حدود دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به مصرف کنندگان نهایی پرداخت میشد که پس از اجرای طرح هدفمندی یارانهها بر اساس سناریوی تلفیقی، یارانه حمایت از کشاورز گندمکار در جای خود باقی ماند و تنها یارانه مصرفکننده نهایی هدفمند شد تا با بازتوزیع یارانهها، ضمن حفظ قدرت خرید مردم، پرداخت شود.
ارسال نظر