گزارش
اظهارات جدید «نهاوندیان» در خصوص تحریمها
به گزارش «دنیای اقتصاد»، محمد نهاوندیان با تشریح اوضاع کنونی اقتصادی کشور در شرایط تحریمها، اظهار کرد: در خارج از کشور، سیمای ایران تحت تاثیر ابعاد سیاسی و فرهنگی است، اما ما تقاضا میکنیم تا به حوزه اقتصادی تحولات ایران نیز توجه لازم شود. او افزود: قرن ۲۱، قرن آسیا نام گذاری شده است؛ یعنی اگر قرن ۱۹ قرن اروپا و قرن ۲۰ قرن آمریکا بوده است، الان نوبت آسیا است تا به طور خاص جلوهگری کند.
رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: تحریمکنندگان، تجار را به استفاده از راههای تجارت غیرشفاف، تشویق میکنند.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، محمد نهاوندیان با تشریح اوضاع کنونی اقتصادی کشور در شرایط تحریمها، اظهار کرد: در خارج از کشور، سیمای ایران تحت تاثیر ابعاد سیاسی و فرهنگی است، اما ما تقاضا میکنیم تا به حوزه اقتصادی تحولات ایران نیز توجه لازم شود. او افزود: قرن ۲۱، قرن آسیا نام گذاری شده است؛ یعنی اگر قرن ۱۹ قرن اروپا و قرن ۲۰ قرن آمریکا بوده است، الان نوبت آسیا است تا به طور خاص جلوهگری کند. رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: در اقتصادهای آسیا، اقتصاد ایران یکی از پرپتانسیلترین اقتصادها است و این در حالی است که ایران را فقط به عنوان یکی از قطبهای انرژی جهان میشناسند، در حالی که اقتصاد ایران بسیار فراتر از انرژی است. او ادامه داد: کشور ما در بخشهایی از اقتصاد مثل راه سازی، انتقال برق به سراسر نقاط کشور، فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین گاز، دستاوردهای بسیار چشمگیری داشته و سرمایهگذاری در این زیرساختها، این معنای اقتصادی را دارد که در حوزههای فنی و کشاورزی، بخش خصوصی میتواند سرمایهگذاری کند و علاوه بر بازار ۷۰ میلیونی داخل، میتواند در بازار ۳۰۰ میلیونی منطقه نیز حضور جدی داشته باشد که شاهد صحت این ادعا، آمار صادرات غیرنفتی ما است؛ چرا که در ۱۰ سال گذشته، صادرات غیرنفتی ما مرتبا رشد داشته است.
رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: صادرات فقط در نفت و گاز نیست، بلکه در حوزههای غیرنفتی نیز صادرات در حال افزایش است و باید توجه داشته باشید که رشد صادرات کشور ما در شرایط تشدید تحریمهای اقتصادی بوده است. او افزود: ما مطمئنیم برای آینده اقتصاد اروپا همکاری جدی و همه جانبه با اقتصادهای مهم آسیایی یک راهحل قابل اتکا است و رویکرد ایران هم یک رویکرد همکاری اقتصادی است.
نهاوندیان همچنین یادآوری کرد: حذف نفت ایران از بازارهای جهانی میتوانست آسیبهای جدی در دسترسی بازارهای جهانی به انرژی داشته باشد؛ به این جهت خود تحریمکنندگان، بلافاصله استثناءهایی را اعلام کردند و اخیرا نیز این استثناءها برای ۶ ماه دیگر تمدید شد. او تاکید کرد: ما فکر میکنیم بیحاصل بودن این تحریمها باید تاکنون به تحریمکنندگان ثابت شده باشد، زیرا تحریمکنندگان به اهداف سیاسی خودشان دست پیدا نکرده و نمیکنند، ولی ضررهای اقتصادی به هر دو طرف میزنند؛ یعنی هم به خودشان و هم به اقتصاد جهانی و هم به اقتصاد ایران.
رییس اتاق ایران افزود: وقتی راهحل بهتر و عاقلانهای وجود دارد، عقل حکم میکند از آن راه استفاده کنند و آن راهحل، «مذاکره و تفاهم» است.
نهاوندیان همچنین یادآوری کرد: تحریمها هزینه مبادله را بالا میبرد و این بالا رفتن هزینهها را در نهایت مصرفکننده نهایی میپردازد، تحریم فشار به دولت نیست، بلکه فشار به مردم است که این موضوع با ادعای تحریمکنندگان در تناقض است. او افزود: تحریمها اهداف سیاسی را دنبال میکنند، اما تحریمکنندگان اگر بتوانند، در حوزه اقتصادی از کسب درآمد صرف نظر نمیکنند. ایرانیها حداقل ۲ هزار سال سابقه کار تجارت در دنیا داشتهاند، بنابراین نمیتوان توقع داشت که تصمیمات سیاسی کار تجارت و اقتصاد را ببندد، چرا که با مجوز یا بیمجوز دسترسی به کالاهای مورد نیاز تامین میشود.
نهاوندیان با اشاره به اینکه در حالی آمریکاییها مجوز صادرات غلات، دارو و تجهیزات پزشکی را به ایران صادر میکنند که مشکل انتقال وجوه هم سر راه است، تصریح کرد: این موضوع نشان میدهد که تحریمکنندگان راههای تجاری غیرشفاف را تشویق میکنند؛ بنابراین ما توصیه میکنیم برای افزایش شفافیت در مناسبتهای بینالمللی تحریمها کنار گذاشته شود.
ارسال نظر