گروه بازرگانی - چند تن از نمایندگان مجلس و فعالان بخش خصوصی در راستای هم‌اندیشی درباره رفع موانع تولید غذا به گفت‌و‌گو نشستند.

در این نشست، شاهرخ ظهیری، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران، اظهار کرد: مهم‌ترین مشکل در بخش کشاورزی، قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی است، در حالی که قیمت محصولات کشاورزی باید آزاد باشد و با توجه به شرایط تغییر کند. ابوالحسن خلیلی، دبیر کانون صنایع غذایی نیز گفت: هیچ صنعتی در کشور نیست که مانند صنایع غذایی، تا این حد شامل کنترل دستگاه‌های مختلف پر‌شمار باشد. وی با اعلام اینکه امسال هشدار‌های بحران غذایی و رشد سریع قیمت مواد غذایی در دنیا را شاهد هستیم، ادامه داد: هم اکنون ۱۷۰ هزار شغل مستقیم در حوزه‌ صنایع غذایی فعالیت می‌کنند و ۵/۱۶ میلیون تن ظرفیت در بخش‌های لبنی کشور داریم که نیازمند مواد اولیه برای استفاده‌ بهینه است، ولی متاسفانه چون در داخل کشور هزینه‌های تولید بسیار بالا ا‌ست، این ظرفیت مغفول مانده است.

رجایی، رییس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز بیان کرد: قرن ۲۱ قرن غذا و آب است و در پایان این قرن، شاید شرایط بسیار پیچیده‌ای در حوزه‌ آب و غذا در جهان داشته باشیم. وی با تاکید بر اینکه برای این موضوع در کشور باید برنامه‌ریزی روشنی داشته باشیم، تصریح کرد: در ایران از لحاظ منابع پایه (آب، خاک و نور) موقعیت استثنایی داریم، اما از این منابع، «بد» استفاده می‌کنیم.

رجایی ادامه داد: ما می‌توانیم ۱۰۰ میلیون تن صنایع غذایی در بازار دنیا عرضه کنیم و در مجلس نیز در حال تعریف مدلی برای تامین امنیت غذایی و سهم در بازار جهانی هستیم. وی درباره‌ تهیه سند توسعه کشاورزی هم گفت: ما تهیه این سند را از سوی دولت و جهاد کشاورزی خواسته‌ایم، ولی متاسفانه قرار بود این سند ظرف ۶ ماه به دست ما برسد، اما دو سال است که هنوز به دست ما نرسیده است.

محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم با تاکید بر اینکه صنعت غذا یکی از مزیت‌های قطعی اقتصاد ایران است، گفت: بازار قطعی ما در بخش غذا کشور‌های همسایه هستند و برای حفظ این بازار‌ها، نیاز به برنامه‌ریزی برای سرمایه‌گذاری مشترک وجود دارد. وی ادامه داد: مجلس باید به بخش خصوصی کمک کند تا قوی شود، زیرا شرایط اقتصادی ویژه است و برخورد ویژه‌ای را می‌طلبد.