دنیای اقتصاد- خاموشی دیروز طی سخنانی در جمع فعالان بخش خصوصی با اعلام اینکه ابلاغیه اصل 44 به دلیل اینکه فرمان مقام معظم رهبری است، برای ما هم لازم‌الاجرا است، گفت: با اجرای این ابلاغیه اقتصاد کشور را دگرگون خواهیم کرد. به گفته وی، بخش خصوصی دیگر نباید کار گل بکند. خاموشی همچنین اولین پروژه عظیم بخش خصوصی را که سرمایه‌گذاری 4میلیارد دلاری با همکاری بلژیکی‌ها در ال- ان - جی است، تشریح کرد.

رییس اتاق ایران خبر داد
بلژیکی‌ها پروژه 4میلیارد دلاری شرکت ایرانیان را تامین اعتبار می‌کنند
گروه بازرگانی - بیش از یکصد شرکت دیگر در پنجمین همایش شورای‌عالی اطلاع‌رسانی اتاق ایران شناسنامه SIC گرفتند.
این همایش صبح دیروز در طبقه دهم اتاق ایران برگزار شد و چنان که پیش‌بینی می‌شد جمع کثیری از مدیران بخش خصوصی و نمایندگان شرکت‌های داخلی در آن حضور داشتند.
رییس اتاق ایران سخنرانی‌اش را دراین همایش به دو بخش تقسیم کرد.
مهندس خاموشی، ابتدا به شرکت‌هایی که در این روز شناسنامه بین‌المللی کالا را دریافت کردند، تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که این شرکت‌ها با عضویت در بانک اطلاعات تجاری TRADE ATTACHE در راه تبلیغ محصولات‌شان بهره کافی را ببرند.
او که در اواخر اردیبهشت ماه سال‌جاری در چهارمین همایش شورای‌عالی اطلاع‌رسانی اتاق بازرگانی در جمع اعضای این شورا و نمایندگان سندیکاها و اتحادیه‌های اتاق بازرگانی به بیان چند و چون عرض اندام بخش خصوصی در مسیر خصوصی‌سازی پرداخته بود، در همایش پنجم نیز این فرصت را یافت تا به گفته خود برای آخرین بار به فعالان بخش خصوصی گوشزد کند که حق و سهم خود را از اقتصاد ایران بگیرند و حضوری چشمگیر و پررنگ در پذیره‌نویسی شرکت «سرمایه‌گذاری ایرانیان» داشته باشند: «شمایی که از نزدیک دست بر آتش دارید! من تمام درد دل‌های‌تان را می‌دانم، بروید خود را درگیر این قضیه کنید، سهم خود را از اقتصاد کشور بگیرید.
ما باید به روزی برسیم که دولت را خطاب قرار داده و بگوییم این بخش خصوصی است که تولید می‌کند، مالیات می‌دهد و دولت خدمت‌گذار بخش خصوصی است.» خاموشی سپس به فرم‌های تعهد پذیره‌نویسی شرکت سرمایه‌گذاری ایرانیان اشاره کرد که در جلسات جمعی و گردهمایی‌های اتاق ایران بین مدیران شرکت‌های خصوصی توزیع می‌شود. در این فرم تعهد، سه انتخاب یک‌میلیارد تومانی، 500میلیون تومانی و 100میلیون تومانی پیش روی مدیران و فعالان بخش خصوصی قرار گرفته است. وی از میهمانان همایش پنجم خواست تا سهمی از این شرکت هلدینگ را تقبل کنند.
خاموشی در ادامه با اشاره به تغییراتی که ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص اصل۴۴ در ساختار اقتصاد ایران ایجاد می‌کند، گفت: این ابلاغیه که در واقع بازگشت به اصل ۴۴ قانون اساسی است، ‌‌بایستی خیلی زودتر از اینها اجرایی می‌شد که خوشبختانه با توجهی که مقام رهبری در این خصوص داشتند با صدور ابلاغیه مذکور، انحصار از روی اصل ۴۴ قانون اساسی برداشته شد.
رییس اتاق بازرگانی ایران در ادامه به مراحل طی شده برای تحقق اصل 44 قانون اساسی طی 26 سال گذشته اشاره کرد و گفت: شرایط مستمر ذیل این اصل حتی پس از صدور اولین ابلاغیه با گذشت یکسال و نیم محقق نشد و دولت‌های قبلی فضا را برای اجرای ابلاغیه اول آماده نکردند.وی همچنین به صدور ابلاغیه اخیر مقام رهبری اشاره و خاطر نشان کرد: با اجرای این ابلاغیه سهام 80‌درصد بنگاه‌های اقتصادی از طریق بورس به بخش خصوصی واگذار می‌شود، که از این میزان40‌درصد به سهام عدالت اختصاص می‌یابد، ضمن اینکه 20‌درصد مابقی در اختیار دولت باقی می‌ماند.
مهندس خاموشی درباره جوابیه مقام رهبری به رییس‌جمهور، گفت: مقام رهبری در جوابیه‌ای که به رییس‌جمهور دادند، گله داشتند که در بند الف و ب اصل ۴۴ که ابلاغیه‌اش یکسال و نیم قبل صادر شد هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.وی در عین حال شخص رییس جمهور را در اجرای ابلاغیه مقام رهبری مصمم دانست و گفت:
رییس جمهور جلوی تخصیص اعتبارات به بخش دولتی را گرفته و اجازه سرمایه‌گذاری‌های جدید را نیز به دولت نمی‌دهد.
رییس اتاق ایران معتقد است در اقتصاد ایران همواره دو موضوع حل ناشدنی سیطره داشته و مانع موفقیت در روند اقتصادی شده است: «جذب سرمایه ایرانی‌های خارج از کشور و همچنین جذب سرمایه‌گذاران خارجی، کشور ما در این دو زمینه تاکنون ناموفق بوده است. حال با راه‌اندازی چنین شرکت‌های هلدینگی قصد داریم این دو ضعف عمده را جبران کنیم.
اگر تا به امروز خارجی‌ها فقط به صورت فاینانس در ایران فعالیت کرده‌اند و جرات سرمایه‌گذاری مستقیم (FDI) در کشورمان را نداشته‌اند، با وجود این شرکت‌ها امنیت اقتصادی برای آنان نیز فراهم می‌شود.»
خاموشی در ادامه به اولین جلسه توجیهی تشکیل شرکت سرمایه‌گذاری ایرانیان گریزی زد و به گفته وی در آن جلسه ۶۰میلیارد تومان جهت سرمایه‌گذاری در این شرکت از سوی نمایندگان سندیکاها و اتحادیه‌های اتاق بازرگانی ایران تعهد شد.وی چنین استقبالی را نشانه تمایل بسیار بالای بخش خصوصی در مسیر ابلاغیه اصل ۴۴ دانست.
خاموشی افزود: تا به امروز حدود 8-7 پروژه سرمایه‌گذاری در نظر گرفته‌ایم، اما در هر طرحی که می‌خواهیم پیاده کنیم، حتما یک شریک خارجی را در کنارمان خواهیم داشت، به شرط آنکه طرف خارجی کل پروژه را فاینانس کند.
او با اشاره به اینکه حاضریم مــــدیریت شرکت را به سرمایه‌گذار خارجی واگذار کنیم، گفت: این امر به علت این است که بتوانیم تکنولوژی پیشرفته را وارد کشور کنیم.
اما در این ایام اگر مدیران دولتی هر از چندگاهی «خبر‌های خوشی» را اعلام می‌کنند، مدیران بخش خصوصی نیز خبر‌های خوشی برای فعالان اقتصادی بخش‌های غیردولتی در چنته دارند، رییس اتاق ایران در همایش صبح دیروز از امضای توافقنامه شرکت سرمایه‌گذاری ایرانیان با یک شرکت بلژیکی به منظور خرید 40درصد از سهام LNG (گاز مایع) ایران خبر داد و گفت: طرف بلژیکی، فاینانس کل این پروژه را که 4میلیارد دلار است، قبول کرده و 20درصد از این سرمایه‌گذاری نیز مستقیما توسط طرف بلژیکی صورت می‌گیرد که انجام این سرمایه‌گذاری 800میلیون دلار بازدهی در پی خواهد داشت.
خاموشی تاکید کرد: بخش خصوصی خیز برداشته تا ظرف ۵سال آینده با اجرای ابلاغیه اصل ۴۴، چهره اقتصاد ایران را عوض کند و معتقدیم این اتفاق خواهد افتاد.او با بیان اینکه هم‌اکنون سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشور بین ۲۰ تا ۲۵درصد است، افزود: ما قصد داریم با تحقق برنامه چشم‌انداز ۲۰ساله، این سهم را به ۷۰ تا ۸۰درصد برسانیم.
دکتر مهرداد باقری، دبیرکل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نیز طی سخنانی درباره نقش اتاق بازرگانی در اجرای ابلاغیه اصل 44 تصریح کرد: بخش خصوصی کشور سال‌ها با مشکل اجرای کامل اصل 44 قانون اساسی روبه‌رو بوده است که امیدواریم با بسترسازی‌های انجام شده در تحقق چشم‌انداز 20 ساله نظام، این بخش سهم خود را در اقتصاد کشور پیدا کند.وی گفت: در اتاق بازرگانی بستری برای اطلاع‌رسانی درباره شناسنامه کالا و خدمات داخلی کشور فراهم شده است و این سریع‌ترین راه برای تجارت و توسعه روابط بین‌المللی است.
به گفته دبیرکل اتاق ایران، عدم اطلاع شرکت‌ها و فعالان اقتصادی از عملکرد یکدیگر از مهم‌ترین مشکلات اقتصادی کشور است که باید رفع شود.
وی با بیان اینکه امروز دولت مکمل بخش خصوصی است، اظهار کرد: دولت آماده اجرای ابلاغیه اصل 44 است و آثار این آمادگی در گفتار و رفتار دولتمردان مشاهده می‌شود.
باقری خاطرنشان کرد: هدایت و امور اجرایی شدن این اصل نیز در اتاق بازرگانی ایران انجام می‌شود و اتاق به عنوان نهاد قانونی و محور بخش‌خصوصی کشور به صورت عملیاتی و اجرایی در این مسیر گام بر می‌دارد.
دکتر پرویز عطایی، مدیرکل روابط عمومی‌و انتشارات اتاق ایران و دبیرکل شورای‌عالی اطلاع رسانی نیز در این همایش با اشاره به حرکت گام به گام شورای‌عالی اطلاع رسانی در یکسال و نیم اخیر، گفت: شورای‌عالی اطلاع‌رسانی با هدف اطلاع رسانی شفاف و سازنده در بخش صنعت، معدن و بازرگانی کار خود را آغاز کرد و اکنون مایه خوشحالی است که این شورا بیش از 900 نفر عضو دارد.
دبیرکل شورای‌عالی اطلاع‌رسانی با تاکید بر هویت بین‌المللی کد SIC گفت: صاحبان صنایع و بازرگانان ایرانی نیز با پی بردن به اهمیت این موضوع اقدام به دریافت شناسنامه جهانی برای کالا و خدمات خود کرده‌اند و در حال حاضر ۳۰۰ کارخانه ایران کد SIC خود را دریافت کرده‌اند.
دکتر عزت‌ا... اکبری، رییس سازمان صنایع و معادن استان تهران نیز در این همایش طی سخنانی با اعلام آمادگی سازمان صنایع و معادن استان تهران و بدنه دولت برای اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 و همکاری با بخش خصوصی، گفت: اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی می‌تواند برای اجرای روند خصوصی‌سازی در کشور قدم‌های اساسی بردارد. وی افزود: مشکلات و موانع پیش رو را می‌شناسیم و اکنون فرصت استثنایی در اختیار شما قرار گرفته است. محصولات ایرانی می‌توانند وارد بازار جهانی شوند و این امر منوط به اراده صاحبان صنایع است.
رییس سازمان صنایع و معادن استان تهران سپس با انتقاد از افرادی که تحت عنوان صنعتگر سهمیه بیت‌المال را به یغما می‌برند، خواستار آن شد که بخش‌خصوصی با همکاری دولت ضمن تسریع روند خصوصی‌سازی از برخی سوء استفاده‌ها جلوگیری کند.
دکتر بیابانی، قائم مقام خانه کشاورز ایران هم در سخنانی در این همایش پدیده جهانی شدن را امری اجتناب‌ناپذیر عنوان کرد. وی با اشاره به انفجار اطلاعات و انقلاب الکترونیکی که زندگی مردم ایران را نیز همانند همه مردم دنیا به هم مرتبط کرده است، گفت: در عرصه‌ای که تمام کشورها به سمت جهانی شدن پیش می‌روند، ما نیز چه بخواهیم و چه نخواهیم ناگزیر به هماهنگ شدن با جامعه جهانی هستیم.
وی اطلاع‌رسانی را امری ضروری دانست و افزود: بخش خصوصی در تمام دنیا تعیین کننده است، همانطور که دولت به تنهایی نمی‌تواند مشکل اشتغال را حل کند و در این مسیر به کمک بخش خصوصی در ایجاد اشتغال نیاز دارد.
مهندس غلام‌زاده، مشاور وزیر بازرگانی و رییس مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات نیز ضمن ارائه گزارشی از انواع سیستم‌های طبقه‌بندی کالا و خدمات در سراسر جهان به برنامه‌های محوری وزارت بازرگانی در زمینه توسعه سیستم کدینگ کالا پرداخت و گفت: این تصور که با پیوستن به یک سیستم بین‌المللی همه مشکلات‌مان حل می‌شود و زیر یک چتر جهانی می‌آییم، غلط است زیرا هر منطقه دارای یک کد خاص است. وی افزود: هر محصولی برای معرفی در بازار جهانی باید به یکی از این سیستم‌های طبقه‌بندی بپیوندد.
وی با تاکید بر این موضوع که نظام‌های کدگذاری جهانی هیچ تناقضی با یکدیگر ندارند، گفت: اکنون سیستم‌های ملی و بین‌المللی فراوانی در جهان مشغول ارائه خدمات به مشتریان خود هستند.
عکس:آذین ثمرمند