رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه خبر داد
فرصت های تازه در چهارمین همایش و نمایشگاه بازار عراق
گروه بازرگانی - «دید ما ملی است و حتی فراملی»؛ رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه، با چنین دیدگاهی از بازار عراق سخن میگوید و قصد دارد در کنار نهادهای دولتی و غیردولتی اقتصادی کشور با برگزاری «چهارمین همایش و نمایشگاه استراتژی بازار عراق و راهکارهای اجرایی آن» فرصت سوزیهای گذشته را به فرصتسازی دوباره برگرداند تا نه تنها کرمانشاه و سایر استانهای هممرز با عراق، بلکه تمام استانهای کشور در بازسازی عراق سهیم شوند. عکس: شهرام قاسمی
مهندس معراج محرابی موقر، صبح روز گذشته در طبقه هشتم اتاق ایران آخرین برنامههای این همایش و نمایشگاه را با خبرنگاران در میان گذاشت.
همایشی که از ۲۵ شهریور ماه به مدت چهار روز در کرمانشاه میزبان شماری از مقامات اقتصادی و صنعتی و تجار فعال دو کشور ایران و عراق خواهد بود تا که شاید ایران از سهم ۳درصدی در بازار عراق پا را فراتر گذاشته و در کنار ترکیه، سوریه و اردن، قرار گیرد. مهندس محرابی در این نشست گفت: در ۵ ماه نخست امسال از استان کرمانشاه بیش از ۳۰۰میلیون دلار صادرات به عراق صورت گرفته است که به طور قطع این مبلغ به یکمیلیارددلار خواهد رسید. رییس اتاق کرمانشاه تحقق جهش صادرات محصولات غیرنفتی، شناخت و معرفی و توسعه فرصتهای اقتصادی، تجاری، صنعتی و خدماتی بازار هدف کشور عراق، ترغیب صادرکنندگان کالاهای مصرفی، سرمایهای و خدمات فنی مهندسی کشور برای مشارکت در بازسازی و نوسازی تاسیسات زیربنایی عراق و بهرهگیری بازارهای داخلی کشور خصوصا استانهای غربی را از اهداف کلی برپایی این همایش اعلام کرد.
وی در همین رابطه افزود: گفتوگو و مذاکره با روسای اتاقهای بازرگانی عراق، بسترسازی برای شرکتهای فعال ایرانی جهت حضور در بازسازی عراق، معرفی کالاهای ایرانی به تجار این کشور، شناسایی نیازهای اساسی بازار عراق از جمله اقداماتی است که در راستای برپایی همایش بازار عراق دنبال میشود.
محرابی خاطر نشان کرد: برنامهریزی برای صدور ویزای طویلالمدت جهت تردد بازرگانان دو کشور و ایجاد دفاتر اقتصادی با عراق از دیگر برنامههایی است که اتاق کرمانشاه به دنبال تحقق آن است. وی با اشاره به تنوع در بازار عراق اظهار کرد: یک برنامهریزی منسجم و منظم میتواند در توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق موثر باشد.
محرابی این همایش را فرصت مناسبی برای تجار ایرانی جهت معرفی کالاهای خود به عراق عنوان کرد و افزود: مواد غذایی، مصالح ساختمانی، لوازم خانگی، تجهیزات راهسازی، ماشینآلات کشاورزی، مواد بهداشتی، تجهیزات حملونقل زمینی و فرودگاهی و سیمان از جمله کالاهای مورد نیاز بازار عراق هستند.
رییس اتاق کرمانشاه افزود: از یک میلیارد و ۲۰۰میلیون دلار صادرات کشور به عراق، یک سوم آن از طریق مرزهای استان کرمانشاه صورت گرفته است و این استان به دلیل مرز ۳۳۰ کیلومتری مشترک با عراق، میتواند نقش تعیین کنندهای در بازار عراق داشته باشد.
وی در ادامه به انعقاد تفاهمنامههای اقتصادی مشترک بین ایران و عراق اشاره کرد و گفت: سهولت تردد تجار، گذر مرزی و حمل کالای چمدانی، تردد کامیونها به خصوص در حمل سوخت از جمله اقدامات انجام شده است. محرابی ادامه داد: اتاق کرمانشاه به تمام تجار و بازرگانانی که کارت بازرگانی دارند، طی ۴۸ ساعت ویزای عراق میدهد و این اقدام در راستای سهولت در مراوده تجاری با این کشور صورت میپذیرد.
وی بسترسازی جهت صدور سوخت از پالایشگاههای استان کرمانشاه و ترانزیت سوخت به مرکز عراق را از دیگر برنامههایی عنوان کرد که در استان کرمانشاه دنبال میشود.
محرابی تصریح کرد: استان کرمانشاه طی ۴ سال گذشته بیشترین مراودات اقتصادی را با مناطق کردنشین عراق به دلیل امنیت نسبی این مناطق داشته است.
وی همچنین به اقدامات صورت گرفته در راستای تسهیل مراودات تجاری بین استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق اشاره کرد و گفت: بهزودی هیاتی۱۲ نفره ای از سلیمانیه عراق جهت انجام هماهنگیها و انعقاد تفاهمنامه تجاری وارد کرمانشاه میشود.
محرابی با بیان این مطلب که بازار عراق یک فرصت طلایی برای کشور ایران است، افزود: ما در گذشته واردکننده بودیم، اما اخیرا با توجه به تغییر سیاست اقتصادی در دولت شاهد توسعه اقتصادی در زمینه صادرات بودهایم.
وی به سهم ۳درصدی ایران در بازار عراق اشاره کرد و گفت: دولت میبایست توجه ویژه ای به بازار عراق داشته باشد تا بتواند سهم عمدهای از بازار این کشور را به خود اختصاص بدهد، چراکه سهم ایران از بازار عراق باید بیش از ۳۰درصد باشد. وی از وزیر بازرگانی خواست در زمینه صادرات سیمان تجدید نظر شود، چرا که به گفته وی ایران میتواند سیمان مورد نیاز بازارعراق را تامین کند و ما نباید این فرصتها را از دست بدهیم.
محرابی در پایان با اشاره به عملکرد اتاق مشترک ایران و عراق گفت: عملکرد اتاق ایران و عراق میتوانست بهتر از اینها باشد، چرا که این اتاق نقش تعیین کنندهای در روابط تجاری دو کشور دارد، اما آن طور که انتظار میرود، عمل نکرده است.
ارسال نظر