روز گذشته متن گفت‌و‌گو با علاء الدین محمدصادقی در صفحه بازرگانی درج شد. ادامه آن گفت‌و‌گو را امروز می‌خوانید: اما به واقع نمی‌توان به راحتی از قابلیت ویژه‌ای که عربستان سعودی دارد چشم پوشید. سالانه ۱۰میلیون زائر و گردشگر از سراسر دنیا و همچنین بیش از ۵/۲میلیون زائر ایرانی به این کشور رفت و آمد دارند که خود تجارتی عظیم برای سعودی‌ها و شرکای تجاری‌اش، رقم می‌زند. میرمحمد صادقی بر این قابلیت تاکید ویژه‌ای دارد: «بازار عربستان سعودی در واقع می‌تواند معرف کالاهای ایرانی به دیگر کشورها باشد و در شورای مشترک نیز بر این نکته اصرار داریم که تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی، محصولاتشان را با کیفیت بالاتری به عربستان صادر کنند.»

رییس هیات مدیره شورای مشترک تجاری ایران و عربستان در ادامه به حجم مبادلات تجاری دو کشور اشاره می‌کند: «در سال ۸۰ حدود ۵۰میلیون دلار به عربستان صادرات داشتیم که این مقدار در سال گذشته به ۲۶۰میلیون دلار رسید . در همین سال حدود ۲۴۰میلیون دلار کالا از عربستان وارد کرده‌ایم. این در حالی است که در سه ماه نخست امسال ۷۴میلیون دلار صادرات داشته‌ایم و ۷۸میلیون دلار نیز واردات.»

وی عمده محصولات صادراتی از ایران به عربستان را مواد غذایی و برخی محصولات کشاورزی، منسوجات و صنایع دستی و مواد معدنی و صنعتی و همچنین کالاهای سنتی ایران مانند پسته، زعفران، فرش و انواع میوه و نیز کفش عنوان می‌کند و یادآور می‌شود که کشورمان می‌تواند در صادرات پوشاک به عربستان سعودی بازار مناسبی به‌دست آورد. او در ادامه از مواد پتروشیمی و مواد اولیه شیمیایی به عنوان عمده‌ترین محصولات وارداتی از عربستان نام می‌برد.

میرمحمد صادقی به آینده کاری شورای مشترک تجاری ایران و عربستان بسیار خوشبین است و اظهار امیدواری می‌کند که ایران سهم بیشتری در مبادلات بازرگانی عربستان داشته باشد، چرا که این کشور در سال ۲۰۰۴میلادی بیش از ۴۴میلیارد دلار واردات در کنار ۱۶۵میلیارد دلار صادرات داشته است و حال با راه‌اندازی این شورای مشترک، کشورمان می‌تواند از شرکای مهم تجاری سعودی‌ها شود، چه او معتقد است مردم این کشور علاقه بسیاری به کالای ایرانی دارند و محصولات ایرانی را به کالاهای سایر کشورها ترجیح می‌دهند.

ایران تاکنون با کشورهای عمان، امارات، بحرین و کویت شورای مشترک تجاری راه انداخته است. به دلیل قوانین مصوبی که در شورای همکاری خلیج فارس (GCC) حکمفرما است، اعضای این شورا نمی‌‌توانند با کشورهای حاشیه خلیج فارس اتاق مشترک داشته باشند اما بر اساس همان قوانین GCC تاسیس شورای مشترک منعی ندارد.