دنیای اقتصاد: پدرام سلطانی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با حضور در مقر اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) در پاریس، در نخستین جلسه دوره جدید شورای عمومی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی جهان (WCF) شرکت کرد.

در این نشست که روز چهارشنبه اول مارس برابر با ۱۱ اسفند برگزار شد، اسفندیار امیدبخش، مدیرکل سازمان‌های بین‌المللی اتاق ایران، به همراه پدرام سلطانی در نشست مذکور حضور یافت. نایب‌رئیس اتاق ایران، آذرماه امسال به عضویت شورای عمومی فدراسیون اتاق‌های جهان انتخاب شد. در این جلسه که با حضور نمایندگان ۵۰ کشور و اتاق‌های منطقه‌ای جهان تشکیل شد، جان دانیلویچ، دبیرکل اتاق بازرگانی بین‌المللی ضمن ارائه گزارشی از اولویت‌های این نهاد در سال ۲۰۱۷ به نهایی شدن عضویت ناظر اتاق بازرگانی بین‌المللی در سازمان ملل به‌عنوان یک دستاورد بزرگ اشاره کرد. دانیلویچ از ایران به‌خاطر ایفای نقش کلیدی در متقاعد کردن سوریه، به‌عنوان یکی از مخالفان اصلی عضویت اتاق بازرگانی بین‌المللی در سازمان ملل قدردانی کرد.

پیتر میهوک، رئیس و آنتونی پارکز، مدیر اجرایی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی جهان، ضمن ارائه گزارشی از اقدامات فدراسیون در ۶ ماه گذشته، به تشریح آخرین وضعیت دهمین کنگره جهانی اتاق‌های بازرگانی که شهریور ماه ۹۶ در سیدنی استرالیا برگزار خواهد شد، پرداختند. سلطانی با اعلام موافقت هیات رئیسه اتاق ایران برای پیوستن به جمع حامیان کنگره سیدنی، از برنامه‌ریزی اتاق ایران برای مشارکت فعال در این کنگره و اعزام هیات تجاری و تخصصی به سیدنی خبر داد. در این نشست عضویت اعضای شورای عمومی در کمیته‌ها و کارگروه‌های مختلف فدراسیون بررسی و به تصویب رسید. همچنین روسای شوراهای کارنه آ-ت-آ و گواهی مبدأ، گزارش اقدامات اخیر و برنامه اجرایی برای سال ۲۰۱۷ را ارائه کردند که پس از بحث و تبادل‌نظر به تصویب رسیدند.

استراتژی دیجیتال فدراسیون

گزارش استراتژی دیجیتال فدراسیون اتاق‌های بازرگانی جهان ازسوی کمیته مربوطه ارائه شد. براساس این استراتژی، فدراسیون با طراحی پورتال فدراسیون اتاق‌ها قصد دارد در دوره جدید به ارائه خدمات و اطلاعاتی به اتاق‌های سراسر دنیا بپردازد تا از این طریق ضمن تقویت ارتباط بین اتاق‌ها، در ترویج برند اتاق‌ها و همچنین توسعه عضویت آنها در فدراسیون و توسعه خدمات اتاق‌های سراسر جهان به اعضا تلاش کند. نایب‌رئیس اتاق ایران، ضمن اشاره به وضعیت حضور اتاق بازرگانی بین‌المللی و فدراسیون اتاق‌های بازرگانی جهان در فضای مجازی، گزارش مکتوبی در این رابطه به هیات‌مدیره فدراسیون ارائه کرد. سلطانی همچنین ابراز امیدواری کرد که گزارش تهیه‌شده ازسوی اتاق ایران مورد بررسی این دو نهاد قرار گیرد و زمینه ساز تقویت حضور آنها در فضای مجازی در دوره جدید باشد.

تغییر ساختار اتاق بازرگانی بین‌المللی

هانس یورگ اشمیت ترنتس، رئیس آلمانی کمیته عضویت، گزارشی از درخواست عضویت اتاق‌های جدید در فدراسیون اتاق‌های بازرگانی جهان ارائه کرد که به تصویب شورا رسید. پیتر میهوک، رئیس فدراسیون در این رابطه گفت: در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار اتاق از ۱۳۰ کشور دنیا از طریق کمیته‌های ملی اتاق بازرگانی بین‌المللی یا در صورت نبود کمیته ملی در کشوری، به‌طور مستقیم عضو فدراسیون هستند، اما تعداد بسیار بیشتری اتاق در سراسر جهان وجود دارند. وی از ساختار اتاق بازرگانی بین‌المللی انتقاد کرد و گفت: به دبیرکل اتاق بازرگانی بین‌المللی گفته‌ایم که وقت تغییر ساختار در این اتاق فرا رسیده است.

سلطانی با اشاره به موضوع عضویت اتاق‌های بازرگانی جهان در فدراسیون اتاق‌های بازرگانی جهان گفت: موضوع عضویت و تقویت جایگاه فدراسیون نزد اتاق‌های جهان با ارائه خدمات گره‌خورده است. همان‌گونه که دو خدمت مشترک بین اتاق‌ها یعنی صدور گواهی مبدا و کارنه آ-ت-آ باعث ایجاد زبان مشترک بین اتاق‌ها و تمرکز فدراسیون روی این دو موضوع شده، باید چند خدمت موثر دیگر نیز از طریق بررسی عمیق‌تر کارکرد اتاق‌ها شناسایی و مدل‌سازی شوند تا قابل تعمیم به سایر اتاق‌ها باشند و به این وسیله وجوه مشترک اتاق‌ها تقویت شوند.

همچنین جلسه شورای عمومی فدراسیون جهانی، با ارائه گزارش جایزه کسب‌وکار برای صلح از سوی آنتونی پارکز مدیر اجرایی فدراسیون، گزارش مهاجرت و تحرک جهانی نیروی انسانی از سوی حمد بوعمیم رئیس اتاق دوبی و نایب‌رئیس فدراسیون، گزارش برنامه آماده سازی اتاق‌ها در زمان بروز حوادث غیر مترقبه و نحوه برخورد و مدیریت جبران صدمات حوادث توسط اتاق‌ها از سوی آدام لیگ مدیر اجرایی اتاق کلگری کانادا ادامه پیدا کرد. هیات اتاق ایران همچنین در حاشیه برگزاری نشست پاریس، مذاکراتی برای پذیرش هیات‌های تجاری از کشورهای اسپانیا، مجارستان، ژاپن، مغولستان، کنیا و کره‌جنوبی انجام داد که مورد استقبال هیات‌های اعزامی این کشورها قرار گرفت.