گزارش
احتمال افزایش قیمت نان - ۲۸ اردیبهشت ۹۲
گروه بازرگانی- نرخ نهایی خرید تضمینی گندم تا پایان این هفته اعلام میشود. این در حالی است که به گفته مسوولان دولتی افزایش قیمت خرید گندم به گرانی نان منجر خواهد شد. عباس قبادی، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی از تعیین قیمت نهایی خرید تضمینی گندم تا پایان هفته حدود کیلویی ۷۰۰ تومان خبر داد و گفت: با افزایش قیمت گندم، قیمت نان نیز به طور قطع افزایش مییابد، اما زمان افزایش قیمت نان هنوز معلوم نیست. به گفته قبادی در حال حاضر به صورت علیالحساب خرید تضمینی گندم کیلویی ۵۵۰ تومان محاسبه میشود؛ ولی قیمت نهایی آن تا آخر هفته پس از اعلام نظر رییسجمهور برای جایزه تولید مشخص خواهد شد.
گروه بازرگانی- نرخ نهایی خرید تضمینی گندم تا پایان این هفته اعلام میشود. این در حالی است که به گفته مسوولان دولتی افزایش قیمت خرید گندم به گرانی نان منجر خواهد شد. عباس قبادی، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی از تعیین قیمت نهایی خرید تضمینی گندم تا پایان هفته حدود کیلویی ۷۰۰ تومان خبر داد و گفت: با افزایش قیمت گندم، قیمت نان نیز به طور قطع افزایش مییابد، اما زمان افزایش قیمت نان هنوز معلوم نیست. به گفته قبادی در حال حاضر به صورت علیالحساب خرید تضمینی گندم کیلویی ۵۵۰ تومان محاسبه میشود؛ ولی قیمت نهایی آن تا آخر هفته پس از اعلام نظر رییسجمهور برای جایزه تولید مشخص خواهد شد. وی با اشاره به اینکه قطعا قیمتی که در نهایت برای خرید تضمینی گندم در سال جدید مشخص میشود بالای ۶۵۰ تومان است، به «فارس» گفت: در حال حاضر هر کسی که گندم خود را تحویل دهد بلافاصله با هر کیلو ۵۵۰ تومان به آنها پرداخت میشود و پس از اینکه در پایان هفته رییسجمهور پاداش تولید را تعیین کرد، مابقی آن پرداخت خواهد شد. مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با بیان اینکه امیدواریم رییسجمهور با قیمت حدود ۷۰۰ تومان موافقت کنند، گفت: سال گذشته قیمت خرید تضمینی گندم ۴۲۰ تومان بوده که اگر برای امسال ۷۰۰ تومان تعیین شود حاکی از افزایش ۸۰ درصدی است و در نهایت با توجه به اینکه ماده اولیه نان گندم است این افزایش روی قیمت نان نیز اثر خواهد گذاشت البته افزایش قیمت نان تنها متاثر از نرخ گندم نیست؛ ولی یکی از موارد موثر است. قبادی با بیان اینکه در پی افزایش قیمت گندم قیمت نان نیز بالا خواهد رفت تاکید کرد: قیمت خرید تضمینی گندم حدود ۸۰ درصد افزایش مییابد، اما تنها عامل موثر در قیمت نان، گندم نیست و عواملی همچون خمیر مایه، دستمزد، ایاب ذهاب، بیمه، ارزش افزوده و استهلاک نانوایی نیز در قیمت نان موثر است.
بحث بر سر تولید و نرخ خرید گندمهای داخلی در حالی است که در فروردین ماه سالجاری ۴۴۰ هزار تن گندم وارد کشور شد که در مقایسه با فروردین سال گذشته ۵۲ درصد افزایش دارد. در فروردین ماه امسال ۴۴۰ هزار تن گندم به ارزش ۱۸۴ میلیون دلار وارد کشور شد که در مقایسه با واردات ۲۸۸ هزار تنی فروردین سال گذشته به ارزش ۱۰۱ میلیون دلار از لحاظ وزنی ۵۲ درصد و به لحاظ ارزش ۸۱ درصد بیشتر شده است.
در سال گذشته بیش از ۶ میلیون تن گندم وارد کشور شده بود که پیشبینی میشود با افزایش قیمت خرید تضمینی به ۷۲۰ تومان امسال تولید افزایش یافته و نیاز به واردات کاهش یابد.
گندم مرزنشینان کجا میرود؟
البته تصمیم دولت به افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به ۷۰۰ تومان در حالی است که فعالان معتقدند نرخ خرید تضمینی گندم باید دست کم ۸۵۰ تومان به ازای هر کیلو باشد. در این حال معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نسبت به عدم خرید به موقع گندم از کشاورزان مناطق مرزی ترکیه و عراق توسط دولت هشدار داد و گفت: دلالان در انتظار خرید گندم با قیمت بالاتر و قاچاق آن به خارج هستند.
مهدی ابویی به «مهر» گفت: فصل برداشت گندم به زودی آغاز میشود و این نگرانی وجود دارد که با توجه به اختلاف قیمت گندم داخلی و بیرون از مرزها، گندم به خارج از کشور قاچاق شود. معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، حداقل اختلاف قیمت هر کیلوگرم گندم داخل با دو کشور هم مرز ترکیه و عراق را حدود ۵۰۰ تومان ذکر و تصریح کرد: لازم است از هم اکنون تدابیری اتخاذ شود که دولت، وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی به موقع گندمها را از مردم با ارائه امکانات و تسهیلات مناسب خریداری کنند و جمع آوری گندم از کشاورزان به زودی انجام شود.
وی در مورد تعیین قیمت خرید گندم توسط دولت از کشاورزان عنوان کرد: این موضوع بر عهده خود دولت است و هرچه قیمت تعیین شده باعث کاهش اختلاف بین قیمت گندم داخلی و خارجی شود، بهتر است و انگیزه و سود را برای کاهش قاچاق کمتر میکند.
ابویی با بیان اینکه کشاورزان آمادگی کامل دارند گندم خود را در اختیار دولت قرار دهند؛ اما مهم این است که دستگاههای مسوول با تهیه امکانات گندم را سر زمین از کشاورزان خریداری کنند، اظهار کرد: در غیر این صورت، اگر قرار باشد که کشاورزان خود هزینه حملونقل و غیره را برای تحویل گندم در مرکز استان تقبل کنند، مطمئنا این کار را با توجه به اختلاف قیمت گندم و همچنین چند برابر شدن هزینه برای کشاورز و غیره انجام نخواهند داد.
معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اقدام دولت در این زمینه را باعث پیشگیری از قاچاق گندم دانست و گفت: با توجه به قیمتی که دولت اعلام کرده برای هر کیلوگرم گندم ۷۰۰ تومان خواهد پرداخت و اینکه اجرای تمام مراحل بر عهده کشاورز باشد، دلالان با قیمت بالاتر از قیمت تعیین شده توسط دولت گندم را از کشاورزان مرزی خریداری خواهند کرد؛ در غیر این صورت فرصت لازم برای دلالان ایجاد نخواهد شد.
ارسال نظر